Main

Kleding & Mode Archives

June 4, 2002

WK deel 2: Japanse papegaaien

Ja, ook ik stond vanmorgen vroeg op (6 uur) om de tweede helft van Japan-Belgie te zien. Lucy vond het ook gezellig om te kijken en zo zaten we daar met een kop koffie voor de TV. De eerste helft was in 0-0 geeindigd en een tikkeltje saai volgens de commenatoren. Dat was de tweede helft zeker niet. Ook het scoreverloop was enerverend: 0-1, 1-1, 2-1, 2-2.

Behalve het voetbal viel mij nog iets op. Hoe ziet een Aziaat uit pakweg China, Korea of Japan eruit? Klein, dun, tikkeltje gelig, spleetoogjes en blauwzwart plakhaar. Zo was het toch altijd? Nou, die tijden zijn voorbij. Ok, ze zijn nog steeds klein, dun en gelig met spleetogen. Maar de kapsels zouden in een papegaaienkooi niet misstaan! Wit, blond, rood, groen, alle kleuren van de regenboog zijn te bezichtigen. Vermoedelijk zijn de zeer conventioneel geknipte Belgen hierdoor van slag geraakt.

Nieuw in het assortiment: blonde Japanners!

Op termijn moet dit soort kapsels ook invloed hebben op de eerder genoemde spleetogen. Die hebben Chinezen en Japanners alleen maar omdat ze zoveel op elkaar lijken. De ene Japanner ziet op een afstandje een andere Japanner, knijpt zijn ogen samen en zegt: 'He Suzuki, ben jij het?'. Dat is in ieder geval bij de voetballende Japanners niet meer nodig.

'Die blonde? Oh, dat is Inamoto.'

July 9, 2002

Witte nagels

Dit wordt echt de laatste post voor de vakantie. Men moet eens kunnen ophouden. Met opzet gebruik ik niet het woord stoppen, dat is te beladen tegenwoordig. Een van de voorbereidingen die Lucy wilde treffen alvorens op vakantie te gaan, was het in orde brengen van haar nagels. Daar moesten witte kunstnagels opgeplakt worden. Als je dat laat doen kost het al gauw zo'n ANG 75,=. Dat vindt Lucy te duur en daarom deed ze het tot voor kort altijd zelf. Dat is nogal een gedoe, zoals de vrouwen onder u zich wel kunnen voorstellen.

Christal, La Chica de la SemanaWel, vorige week dinsdag waren we op het strand en Lucy zocht zoals gewoonlijk haar Chica de la Semana. En die vond ze in de persoon van Christal. Een 17-jarige schoonheid uit Costa Rica die hier op Curacao woont en uitstekend Nederlands, Papiamentu, Engels en Spaans spreekt. Ze zit op het Peter Stuyvesant College, maar gedurende de vakantie werkt ze. En in haar vrije tijd doet zij, hoe toevallig, aan nagel-onderhoud. Kwam dat even mooi uit.

Lucy maakte een afspraak met haar voor afgelopen vrijdag om zes uur. Luchiano en ik brachten haar naar Christal's huis, het zou een uurtje duren. Dus gingen wij snel naar café De Tropen waar het Happy Hour nog in volle gang was. Krijn zat er ook en dus dronken we daar een paar biertjes. Om een uur of zeven belde Lucy, ik dacht nog 'shit, daar gaat mijn Happy Hour', maar gelukkig meldde zij dat het allemaal wat langer ging duren.

Wat heet, toen wij om kwart voor acht aankwamen waren de dames nog druk bezig. Dat gaf mij de gelegenheid om de foto-albums van Christal eens door te kijken en het moet gezegd, dat zag er spectaculair uit. Christal heeft in het jaar 2001 meegedaan aan de Miss Teen Curacao verkiezingen. Helaas heeft deze zeer sympathieke jongedame niet gewonnen.

Om negen uur waren Lucy's nieuwe nagels geïnstalleerd en konden we naar huis.

Meer foto's van Christal? Ga naar La Chica Merengue en kies voor Chica Semana. En vergeet niet op haar te stemmen!

August 24, 2002

Tassen

Veel mensen, vooral mannen, maken zich nog weleens vrolijk over wat vrouwen allemaal in hun handtas stoppen. Persoonlijk hou ik niet zo van handtassen en wel om twee redenen. Reden één dateert uit mijn jeugd, de Willem Ruys Show om preciezer te zijn. Regelmatig moest er iemand uit het publiek het podium opkomen en dan iets doen, om met een prijs naar huis te gaan. Als die iemand een vrouw was, had zij altijd een handtas bij zich, bij voorkeur een groot model. Ik vond dat er altijd zó stompzinnig en onvrouwelijk uitzien, hetgeen best vreemd gedacht was van mij, aangezien in die tijd alleen vrouwen met handtassen rondliepen. En dan kunt u er wel over beginnen dat er heus erg vrouwelijke dames met een handtas zijn, maar daar geloof ik dus helemaal niets van. Dan gaat het namelijk altijd om het type vrouw dat er altijd vrouwelijk uitziet, ook al draagt ze een juten zak.

De tweede reden waarom ik niet van handtassen hou, is dat het een dure business is. Eén handtas volstaat namelijk niet, bij iedere kleur schoenen hoort een andere handtas. En als de dame in kwestie al eens een feest met handtas X heeft bezocht, kan zij daar op het volgende feest niet meer mee aankomen. Oké, dat is niet helemaal de schuld van de handtas, want dezelfde jurk mag ook maar eenmaal gedragen worden, maar toch.

Het is duidelijk dat ik niet op handtassen gesteld ben. Zelf heb ik een Samsonite attaché-koffer. Elke dag sleep ik die vanuit mijn auto naar mijn werkplek, samen met mijn laptop. Een heel gesjouw. Inhoudelijk valt er best wat op de Samsonite aan te merken, want wat gebruik ik nu helemaal uit die koffer. Voornamelijk toch mijn boterhammen en mijn orange juice. Uiterlijk misstaat een Samsonite echter in het geheel niet. Zeg nou zelf!

October 18, 2002

Fred Astaire

Vanmorgen liep ik met mijn laptop op mijn rug en mijn Samsonite in mijn hand door de gang van het UTS-gebouw naar mijn kamer. De gang heeft een nogal gehorige vloer. Ik kwam dus aanstappen en voordat ik goed en wel de drempel over was, zei Luc: 'Hello Peter'. Ja, wij praten allemaal Engels bij UTS, omdat Luc uit Canada komt. Eigenlijk komt hij uit het Franstalige gedeelte, maar wij kunnen nu eenmaal geen Frans. Luc wel Engels, met de bekende Allo, Allo uitspraak, die weer goed samengaat met mijn General von Flick Engels.

"How did you know it was me?", vroeg ik.
"If we hear that tap-dancing sound, we know it's Peter", antwoordde George.
CasaSpider: "Aha, so I have to change my shoes!"
Luc: "No, the way you walk!"

Zo'n vloer is best grappig, je kunt mensen inderdaad goed herkennen aan de manier waarop ze lopen, in combinatie met de schoenen die ze dragen. Zo heeft Ino spekzolen, dus als er een wat piepend geluid aankomt, dan weten wij al: 'He, daar komt Ino!".

En bij het kekke geklik van naaldhakken schiet elke rechtgeaarde man in de alert-mode, dat spreekt voor zich.

About Kleding & Mode

This page contains an archive of all entries posted to blogger in the Kleding & Mode category. They are listed from oldest to newest.

Jeugdherinneringen is the previous category.

Klimaat is the next category.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33