« 127V 50H | Main | Onlogisch Tellen »

Het Gelijk van de Radio

Zaterdag speelde het Nederlands Elftal gelijk tegen TsjechiŽ. Opvallend was dat zolang ik op bed naar het radioverslag luisterde alles goed ging. Vanaf het moment dat ik de wedstrijd op televisie volgde ging het mis en scoorde TsjechiŽ tegen. Toen ik hierover berichtte werd ik uiteraard niet helemaal serieus genomen. Dat is niet zo vreemd, want ik lijd aan het Kassandra-complex, de vrouw die alles zag maar nooit werd geloofd.

Toch werd mij door diverse mensen al dan niet gekscherend gevraagd of ik tijdens de uitwedstrijd tegen MoldaviŽ op mijn bed naar de radio wilde luisteren. Op bed liggen dat ging niet, ik moest immers werken. Ik was de hele wedstrijd al bijna vergeten. Om half vier dacht ik er plotseling aan. Vorige week was het als het hier half vier 's middags is nog half negen 's avonds in Nederland, maar sinds de zomertijd is het daar plotseling half tien. Dat betekende dat de wedstrijd bijna was afgelopen.

Snel connecteerde ik met Radio 1 en inderdaad, er waren nog slechts 20 minuten te gaan. Het ging slecht met het Nederlands Elftal, de stand was 1-1 en er was geen uitzicht op verbetering. Vanaf het moment dat ik luisterde merkte ik echter dat er iets gebeurde. Waren de verslaggevers eerst in een matte bui, nu leefden zij op: 'Hť, CasaSpider is aan het luisteren, we hebben weer kans!'. Hoorde ik ze denken.

Ik ging er eens goed voor zitten en stuwde mijn mannen naar voren. Zes minuten voor het einde van de wedstrijd was daar het niet meer verwachte wonder. Van Bommel scoorde de eigenlijk onverdiende 1-2.

De commentatoren wisten niet wat hen overkwam, eentje stamelde: "De agressiviteit van Nederland, ik vraag me af waarom het nu de laatste minuten wel kan". Waarop de ander zei: "Goeie vraag. Waarschijnlijk toch een beetje de Nederlandse mentaliteit: Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan". Het juiste antwoord was uiteraard: "Dankzij CasaSpider!".

Twee dingen zijn hier onomstotelijk en wetenschappelijk bewezen. Ten eerste dat als CasaSpider naar het radioverslag luistert, het goed gaat met het Nederlands Elftal. Ten tweede dat de voorwaarde dat hij hierbij op bed moet liggen geschrapt kan worden.

About

This page contains a single entry from the blog posted on April 3, 2003 12:00 PM.

The previous post in this blog was 127V 50H.

The next post in this blog is Onlogisch Tellen.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33