Main

April 20, 2009

Wie houdt die dingen bij?

Is dat voor het eerst dat de bovenste vier clubs van de Eredivisie allemaal in hetzelfde weekend verliezen, helemaal in de 31e speelronde?

AZ (1) - Vitesse 1-2
Feyenoord - FC Twente (2) 1-0
PSV - Ajax (3) 6-2
FC Utrecht - Heerenveen (4) 2-1

Is dat normaal dat men om 07:12 op de oprit Oosterhout/Dongen van de A27 meteen stilstaat in een file, tot 07:19 letterlijk geen centimeter vooruitgaat en vervolgens ineens met ruim 100 km/h richting Hooipolder kan scheuren?

Wie houdt van al deze dingen statistieken bij en hoe kan men die vinden?

December 29, 2008

Krabben aan de voorhuid

29.12.2008: Min 5 graden in Rijen, CasaSpider waant zich Roald Amundsen. Klik voor groterSjonge sjonge, wat is het koud op maandagochtend. Min 5 graden wijst de boordcomputer aan. Ik waan mij Roald Amundsen. De snijdende kou verstijft mijn wangen hetgeen praten bemoeilijkt. Gelukkig is er niemand om tegen te praten want een dubbele-r uitspreken is onmogelijk. Daarom bijna vijf minuten aan mijn voorhuid gekrabd.

Het stuur doet pijn aan mijn handen, ongeveer evenveel pijn als op Curacao om twaalf uur 's middags. Voor kinderen is het moeilijk te bevatten dat bevriezen en verbranden feitelijk op hetzelfde neerkomt. "Gooi nog eens een blok hout in de vriezer, schat." Ook romantiek is een perceptie.

Met het ingaan van de winterstop heeft mannelijk Nederland plotseling tijd over. AZ is de ietwat verrassende winterkampioen en Feyenoord staat hoog, okay in het rechter rijtje maar toch hoog.

Wie ook hoog staan dat zijn de Webloggers in voetbalpoules.nl. Wat zeg ik? Nooit eerder stonden we op de derde plaats in het algemeen klassement. Het is niets minder dan een fenomenale prestatie. In het individuele klassement zijn het de drie teams van CasaSpider die de toon zetten. Osjidasji en Faas Wilkes jr. (CasasPa) houden hem scherp.

Is het dan helemaal afgelopen met voetballen dit jaar? Neen, dinsdagmiddag heeft Luchiano (11) een zaalvoetbaltoernooi met vv Rijen. Bovendien moeten de oudjaarsboodschappen nog gedaan worden, wellicht een mooie gelegenheid om een middagje vrij te nemen.

November 9, 2008

Sport is net groente

De Eredivisie is al een aantal weken onderweg en daarmee ook de voorspellingen in voetbalpoules.nl. CasaSpider heeft hier nog niet één keer over geschreven. Er is dus ruim voldoende rekening gehouden met de voetbalhaters, maar ook deze keer hoeven zij niet bevreesd te zijn. De kunst is schrijven zoals slimme moeders groenten door iets lekkers mixen waardoor de peuter toch zijn noodzakelijke vitamines binnenkrijgt.

In het weekend van 1 en 2 november viel mij iets op. Een van de toppers in de Webloggers poule is directeur SQL Integrator Curacao, Kees Barneveld. Hij doet mee onder de namen Kabritu di Keeshi en 1-0-1 CasaSpiderMepper. Tot mijn verbazing had hij zijn voorspellingen voor bovengenoemd weekend niet ingevuld, dat was voor het eerst. "Hier is iets aan de hand", dacht ik bij mijzelf.

In de post Piekwaarden op het toilet wordt gerept over werknemers van het bedrijf EMC (storage) die hun disk-systemen wereldwijd vanuit een centraal punt monitoren. In Japan zagen zij tegelijkertijd diverse systemen uitvallen, dat kon geen toeval zijn. Men tipte op een natuurramp als een aardbeving en dat was ook het geval. De EMC-mensen ontdekten dit nog voor de seismologen.

09.11.2008: De website van de KNVB is een onvermoede parel, alle uitslagen en standen zijn er te vinden. Klik voor groter.Op 5 november kregen wij het bericht dat onze interne meeting is uitgesteld in verband met een ongeval van de directeur Curacao. Kees heeft zijn been lelijk gebroken. Het precieze verhaal is mij niet bekend maar het is gebeurd bij het mountainbiken.

Voormalig Olympisch Kampioen Bart Brentjens vertoeft regelmatig op Curacao en geeft daar mountainbike clinics waar Kees graag aan meedoet. Volgens onze office-manager ging Bart goed bij een bepaald heuveltje naar beneden maar Kees niet, die kwam ten val. O ja, de office-manager zei ook nog dat men op die leeftijd vaak niet meer kan wat men vroeger nog wel kon.

Afijn, in de voetbalpoule is Kees ook behoorlijk gekelderd. CasaSpider bezet met zijn drie teams de eerste drie plaatsen, maar de competitie is nog lang. In het poule-klassement staan de Webloggers op een 69e (mooi getal!) positie op pagina 3. Hier wordt de bijdrage van Kabritu di Keeshi node gemist.

In de Verenigde Staten zijn sportliefhebbers dol op statistieken. Bij het honkballen wordt iedere slag, vangbal, aantal honken dat men loopt, fout etc. vastgelegd. Nederlanders hebben minder affiniteit met statistiek en (historische) uitslagen. Dagen ben ik op zoek geweest naar uitslagen en standen van het eerste team van vv Rijen. Niet te vinden.

Uiteindelijk kwam ik terecht op de officiële KNVB-site. Als men zich daar registreert heeft men toegang tot alle, maar dan ook alle voetbaluitslagen en standen. Geweldig! Tevens kan men alle teams die men wil volgen in een soort van favorieten zetten. Met een druk op de knop ziet men de resultaten, hier bijvoorbeeld Rijen D4. Een onverwachte parel, deze website van de KNVB.

Nog even terugkomend op Piekwaarden op het toilet waarin het gaat over het verhoogde waterverbruik in de pauzes van het programma van Peter R. de Vries over de ontmaskering van Joran van der Sloot. Vanavond is er wederom een uitzending van Peter R. de Vries waarin hij Joran voor de tweede maal ontmaskert, deze keer als vrouwenhandelaar in Thailand. Mijn voorspelling is dat ook vanavond piekwaarden op het toilet worden gemeten door Brabant Water. Maandag weten we meer.

August 24, 2008

Koningsdag bij Willem-II Tilburg

Zaterdagochtend zitten we lekker aan de koffie. "Vandaag wil ik de lamp maken", zegt Lucy. Onze belangrijkste lichtbron in de woonkamer doet het al een paar maanden niet meer. De diagnose is gesteld, de slimme Ikea stekkerverbinding in de lamp is niet goed. De oplossing is goedkoop en simpel: een kroonsteentje.

Daar komt Lucy al aan met de trap. Zij mag de lamp ontmantelen, ik doe het electrische gedeelte. Om een of andere reden heeft Lucy totaal geen slechts een beperkt vertrouwen in mij als klusjesman. "Vroeger heb ik heel veel met kroonsteentjes gewerkt", stel ik haar gerust. "Geloof me, op dit terrein ben ik een van de beteren ter wereld."

Zo niet de beste. Het duurt allemaal even maar dan hangt de lamp weer netjes. Het goede nieuws is dat hij het nog doet ook, het slechte dat Luchiano (10) twee minuten later gilt dat de internetverbinding eruit ligt. Het diverse malen herstarten van de apparatuur in de meterkast helpt niet, het Line lampje blijft knipperen. Ik bel 0900-0740, ja dat is de Helpdesk van Ziggo. Echt soepel gaat dat niet, een gevolg van de hoge rentelasten op schulden die de opkoopfondsen netjes van de belasting aftrekken? (link)


23.08.2008: Willem-II Tilburg Koningsdag. Klik voor groter. 23.08.2008: Willem-II Tilburg Koningsdag. Klik voor groter. 23.08.2008: Willem-II Tilburg Koningsdag. Klik voor groter.
Een vriendelijke medewerkster helpt Diana (2) uit het springkussen te komen Diana door de tunnel Lucy helpt een handje

Ziggo zegt dat het druk is en vraagt om mijn postcode. Vervolgens zegt het systeem dat er een storing in mijn buurt is. Jaja, het is anders wel heel toevallig dat internet het niet meer doet nadat wij de lamp hebben gerepareerd. Ik bel opnieuw en tik nu een heel andere postcode in. Zie je wel, ook daar is een storing. Nu geloof ik er helemaal niets meer van. Ongeveer tien minuten later meldt zich een helpdeskmedewerker aan de lijn die verklaart dat Ziggo er in heel Nederland uit ligt. Een DNS-server schijnt het begeven te hebben. 's Avonds moet het verholpen zijn, ik kan niets anders dan hopen te geloven wat de man zegt.

's Middags hebben we toch iets anders te doen, het is Koningsdag bij voetbalvereniging Willem-II ofwel de opening van het nieuwe voetbalseizoen. Volgens het programma (link) wordt het een spectaculaire dag met diverse activiteiten, de traditionele spelerspresentatie en een vriendschappelijke wedstrijd tegen Rayo Vallecano uit Madrid. Het is een zonnige middag en we vermaken ons prima.


23.08.2008: Willem-II Tilburg Koningsdag. Klik voor groter. 23.08.2008: Willem-II Tilburg Koningsdag. Klik voor groter. 23.08.2008: Willem-II Tilburg Koningsdag. Klik voor groter.
CasaSpider heeft twee lekkere visjes gevangen Lucy en Diana van de glijbaan voor het stadion van Willem-II Luchiano (10) in zijn Destil-shirt

Het is even de vraag hoe de dames zich houden bij de voetbalwedstrijd maar dat valt mee. Diana (2) ligt al snel te slapen en Lucy verbaast zich over de passieve houding van Willem-II. In de tweede helft beginnen ook anderen te morren, ja het is een slechte wedstrijd. De patat met mayonaise die we in de pauze halen is het hoogtepunt. Volkomen onverwacht scoort Mourad in de 80e minuut voor Willem-II dat de wedstrijd met 1-0 wint.

O ja, waarom zijn we naar deze open dag toegegaan? Dat komt wederom door de Rabobank. Luchiano kreeg een brief waarin stond dat hij een presentje mocht ophalen bij de Rabo-stand. Inmiddels weten wij net als de slachtoffers van de Rabo-woekerhypotheek OpMaat (link) dat de bank niet scheutig is met presentjes maar we trappen er voor de tweede keer in. Een wit rond toetertje is de buit.


23.08.2008: Willem-II Tilburg Koningsdag. Klik voor groter. 23.08.2008: Willem-II Tilburg Koningsdag. Klik voor groter. 23.08.2008: Willem-II Tilburg Koningsdag. Klik voor groter.
Andries Jonker, trainer van Willem-II, wordt nauwelijks zichtbaar geinterviewd Een kudde Destil en Diana Willekeurige supporters op de Willem-II tribune

Nu we toch aan het zeuren zijn, volgend jaar mag de organisatie van Koningsdag mij wel inhuren. Ik zie namelijk een aantal verbeterpunten. De traditionele spelerspresentatie is een fiasco. Eerst zien wij de spelers zich warmlopen, dan gaan ze naar binnen en vervolgens roept de stadionspeaker de namen van de selectie om. Op de grote beeldschermen verschijnt een foto van de betreffende speler. Ah, ik lees net dat we de echte spelerspresentatie gemist hebben en dat het wel degelijk een succes was.

Toch kan het ook anders! Laat iedere speler begeleid door jeugdspelers of cheerleaders het veld opkomen en als dat te veel werk is laat ze zich dan tenminste in de middencircel verzamelen. In de pauze is er ook geen enkele vorm van amusement. Zorg voor een DJ met cheerleaders, daar komen de mensen voor terug. En geef iedere bezoeker bij het naar huis gaan een cheerleader mee, okay ik heb een cheerleader-fetish maar toch.


23.08.2008: Willem-II Tilburg Koningsdag. Klik voor groter. 23.08.2008: Willem-II Tilburg Koningsdag. Klik voor groter. 23.08.2008: Willem-II Tilburg Koningsdag. Klik voor groter.
Deze spannende scene voor het doel van Rayo Vallecano is niet tekenend voor de wedstrijd Het scorebord liegt niet, Willem-II verslaat Rayo Vallecano met 1-0 Koningsdag is voorbij, in het zonnetje lopen we naar de auto

Genoeg gezeurd, we hebben ons vermaakt en dat telt. Bij thuiskomst deed internet het weer, goed werk van de mannen van Ziggo. Het is nu zondagochtend en zojuist speelden de USA en Brazilie de finale van het mannen volleybaltournooi. Een geweldige wedstrijd. Met de Amerikaanse nummer 13 Clayton Stanley in de gelederen wordt volleybalverening Rijen probleemloos Nederlands kampioen. Wat een beest.

Diana heeft het wel gehad met de Olympische Spelen, vooral omdat alles zich in de vroege uren afspeelt, dat is normaliter haar Dora-tijd. Vanmorgen riep ze me om haar naar beneden te brengen en toen ze het volleybal op televisie zag zei ze huilend: "Nee, niet weer voetbal!"