Main

August 13, 2006

El Sapo El Sapo (26)

1. Luchiano's Photoshoot

Na wat strubbelingen in de namiddag met betrekking tot een bungee-jump poging zonder koord van Diana (3 maanden) besloten we toch naar Pleincafé Wilhelmina te gaan. Luchiano (8) vertrok meteen naar de in het Wilhelminapark gelegen speeltuin en wij bestelden twee Dagmenu's. Peppersteak met patat en salade.

Voor en na het eten speelden we domino en zoals bijna altijd eindigde de strijd in een gelijkspel. Luchiano was alweer terug en ik gaf hem de fotocamera. Tijd voor zijn derde Photoshoot. Daar gaan we:

 • Van links naar rechts Duvel, CasaSpider, domino, Lucy en Diana.
 • Prinses Diana met een muis waarvan ons de naam niet te binnen wil schieten.
 • Tafel met Barbara, Bente, Kyra, Ino, Natascha en cowboy Roland.
 • Rayan en Kishan, de 1-jarige tweeling van Peter en Loes.
 • Kyra met een rietje.
 • Een echte art-foto met links de eigenaar van Pleincafé Wilhelmina.
 • Fotograaf Luchiano en zijn assistent Arwin (4).
 • Twee occurrences van het altijd vrolijke Pleincafé personeel.
 • Deze Pleincafé medewerker droomt van een carriere als Robbie Williams.

2. De eerste honderd dagen

In de rechtermarge van het CasaLog onder het kopje Diana laat een script zien hoeveel dagen onze prinses oud is. Vandaag zondag 13 augustus 2006 staat de teller op 100.

Als in de politiek of het bedrijfsleven een nieuw team het voor het zeggen krijgt wordt na honderd dagen de balans opgemaakt. Na honderd dagen heeft men een redelijke indicatie welke kant het opgaat en of men op de goede weg zit.

Diana ontwikkelt zich goed, huilt en zeurt op haar tijd, maar is tot nu toe toch vooral een gemakkelijke baby. Op Happy Hours en bij Pleincafé Wilhelmina slaapt zij meestal vredig en anders kijkt ze een beetje rond.

Dit kan te maken hebben met het veelvuldig beluisteren van haar favoriete muziek, de reggaeton-cd Más Flow II van Luny Tunes (Wikipedia). Deze cd heeft Diamond Piet tijdens zijn cursus op Curacao gekocht en wij mochten er een veiligheidscopie van trekken. Nummer 11 (Te He Querido, Te He Llorado (with Ivy Queen)) is onze favoriet. Nogmaals bedankt Piet, mede namens Diana.

Sinds een paar dagen pakt de kleine prinses dingen bewust vast en als ze op haar buik ligt probeert ze soms om te rollen. Volgens Lucy heeft ze dat al een paar keer gedaan, maar we hebben dit verschijnsel nog niet met eigen ogen waargenomen.

Het leeuwendeel van de verzorging wordt door Lucy op zich genomen. Met name de borstvoeding is zwaar aangezien Diana veel en vaak vraagt. Luchiano en ik kunnen hier niet bij helpen. Wel zijn wij goed om haar in slaap te wiegen en aan het lachen te maken. Dat is ook belangrijk.

Op grond van de eerste honderd dagen hebben wij vertrouwen in de toekomst. Vandaag is Fidel Castro 80 jaar geworden. Op die leeftijd ligt het grootste gedeelte van iemands toekomst reeds achter hem. Evengoed gefeliciteerd, Fidel!

Diana (100 dagen) in de door Luchiano (8) in elkaar gezette Graco box op zondag 13 augustus 2006. Klik voor groter/sluiten.

(klik voor groter)

3. RTFM

Na de onder punt één genoemde strubbelingen is het niet verstandig om Diana in haar reiswieg te laten zitten. Nu hebben wij een tijdje geleden een zogenaamde Graco travel cot Pack'n-Play Express Navy gekocht. Zeg maar een opvouwbare box annex bed.

Vanmorgen haalde Lucy het ding tevoorschijn en wilde het in elkaar zetten. Dit is moeilijk uit te leggen. Aan de bovenkant zitten vier metalen buizen die in opgevouwen toestand geknikt zijn. Ze moeten met een ruk omhoog worden getild en vergrendelen zich dan automatisch. Ik zei al dat dit moeilijk uit te leggen is.

Diana lag op mijn benen en Lucy was met de box in de weer. "Zal ik even helpen?", bood ik aan. "Neen, alsjeblieft niet!" Na zoveel jaren kent Lucy mij. Het lukte haar niet om ook maar één buis recht te krijgen. Ze schoten steeds terug. Toen Diana sliep was het mijn beurt. Plotseling zat er een buis aan de korte kant van de box goed. Jammer genoeg wist ik niet hoe mij dit gelukt was. De andere drie buizen zagen er treurig geknikt uit.

Luchiano kwam zijn bed uit. Hij overzag de situatie en zei: "Oh, maar jullie zijn iets vergeten."
- "Haha, net of het jou wel lukt", schamperde ik.
Luchiano: "Ja, kijk maar."

Hij trok aan een lus in het midden van de bodem waardoor er spanning op de buizen kwam. In een oogwenk waren ze vergrendeld. "Ja maar, ja maar... hoe... hoe weet jij dat?", stamelde ik.
Luchiano: "Gewoon, dat heb ik in de manual gelezen."
CasaSpider: "Wilt u een kopje koffie, Genius?"

Het is maar goed dat Luchiano geen professionele IT-er is. Hierdoor heeft hij geen last van het RTFM-syndroom (Wikipedia).

4. Meta

Uitleg over de naam El Sapo is te vinden in de eerste editie. Alle El Sapo posts zijn gebundeld in de category El Sapo.

June 9, 2006

Jetzt geht's los!

Het gonst. Nog even en het begint. In geen enkele taal wordt dit gevoel beter uitgedrukt dan door het Duitse Jetzt geht's los! Wij gingen met Diana, die vandaag precies vijf weken oud is, naar het consultatieburo achter de kerk van Janweh. Lucy heeft goede melk want de kleine meid weegt precies vijf kilo, een toename van 1720 gram.

Na het meten liepen we door naar de arts. Zij is afkomstig uit Venezuela en echtgenote van Charles Cooper, de leider van de MAN. Een hele aardige vrouw. Zij deed een aantal testen met Diana waarop laatstgenoemde goed reageerde. Met name kan Lady Di al erg goed haar hoofd optillen terwijl ze op haar buik ligt. Op 28 juni mogen we terugkomen en dan krijgt ze haar eerste inentingen.

Donderdagmiddag mocht Luchiano (8) de camera even lenen. Her en der in en rondom het huis maakte hij foto's. Zo is het al een tijd geleden dat onze hond Spider werd geportretteerd. Het leukste vindt Luchiano het echter om zijn zusje te fotograferen. Regelmatig komt hij naar mij toe met de opmerking dat Diana er weer zó leuk bij ligt en dat ik daar echt een foto van moet nemen.

Nu mocht hij het zelf doen, alle hier afgebeelde foto's zijn van hem. Met de ogen van Diana is iets opvallends aan de hand. Ze veranderen namelijk van kleur. 's Morgens zijn ze grijs/blauw en in de middag honingbruin. In de loop van de avond worden ze weer grijsachtig. Hebben wij hier te maken met een kameleon?

's Avonds in bed zei Luchiano dat hij ook nog een foto van zichzelf heeft gemaakt. Die kan de wereld uiteraard niet onthouden worden.

June 3, 2006

Een doodgewone zaterdagmiddag

Zaterdagmorgen was Luchiano (8) niet helemaal lekker. Hij voelde zich wiebelig. Na enig doorvragen geloofde ik hem en hoefde hij voor een keer niet naar karate. Om een uur of elf gingen we naar de bibliotheek en vreemd genoeg was ik daarna zelf een beetje wiebelig.

Het schijnt besmettelijk te zijn.

's Middags hadden Roland en Barbara een BBQ op het strand van Daaibooibaai georganiseerd. Wij gingen niet, Diana is met haar 29 dagen nog iets te jong voor een dergelijk wild gebeuren. Er komen vast nog meer BBQ's.

Tegen vijf uur vertrokken we richting Punda. Het was de bedoeling iets eerder te gaan, maar men weet hoe dat gaat met drie dames in huis. Helemaal als de kleinste op het laatste moment borstvoeding moet krijgen.

Bij Pleincafé Wilhelmina gedroeg Diana zich voorbeeldig en de andere dames trouwens ook. Het dominoën was spannend, Lucy won nipt. Tussendoor aten we biefstuk met patat en salade.

Sugey, CasaSpider met Chippie Land t-shirt en Lucy bij Pleincafé Wilhelmina. Klik voor groter/sluiten. Klik voor groter/sluiten.

(klik voor groter)

Toen Luchiano uitgegameboyd was gaf ik hem de camera. Hij was namelijk niet meer wiebelig. "Maak jij maar eens wat foto's", zei ik. Dat deed hij vervolgens op eigen houtje en zonder enige aanwijzing. Hier een overzicht van Luchiano's foto-shoot.

 • Allereerst Sugey, CasaSpider met zijn UTS Chippie Land t-shirt en Lucy.
 • Oeps! Van wie heeft de kleine Spider dit geleerd?
 • Zoals gezegd gedroeg Diana zich als een echte prinses.
 • Terecht richtte Luchiano zijn vizier regelmatig op de dominoënde Sugey.
 • Het interieur van Pleincafé Wilhelmina waar over het algemeen alleen het personeel rondloopt. Immers, de gasten zitten buiten.
 • En daar zijn we alweer bij de auto.

Een paar keer kwamen mensen Lucy feliciteren met de geboorte van Diana. Zij hadden haar iedere week met een dikke buik op het terras gezien en nu is Diana dus geboren. "Als vaste klanten van Pleincafé Wilhelmina", zeiden ze. In de loop der tijd leert men er veel mensen van gezicht kennen.

Via Robbie's Lottery reden we naar huis. Het spel Wega di Number is inmiddels geweest en wederom hebben we niets gewonnen. Het is niet eerlijk.