Main

August 26, 2011

Patent

Net voor het eind van de zomervakantie gaat Luchiano (013) met zijn opa op stap. Donderdag komt CasasPa hem thuis ophalen en het eerste verzetje is het bezoeken van de Europa League kwalificatiewedstrijd PSV-SV Ried. In de eerste helft kan PSV het verschil nog niet maken, maar in de tweede denderen ze over de Oostenrijkers heen. CasasPa en Luchiano hebben het geluk dat zij dan dicht bij het doel van Ried zitten met prima zicht op de wereldgoal van Lens, hier te zien op YouTube.

Donderdagavond blijft Luchiano in Dommelen slapen. Hij laat wat dingen op zijn iPod zien aan Truus en CasasPa en leert ze Wordfeud. Vrijdag zitten ze op een terrasje. CasasPa's telefoonabonnement bij KPN loopt af en wij proberen hem al een tijdje over te halen over te stappen naar T-Mobile, met een HTC of iPhone. Die vrijdagmiddag hakt CasasPa ineens de knoop door en koopt een iPhone met T-Mobile abonnement. Meteen daarna bekijken ze samen de laatste Harry Potter in de bioscoop.

In Rijen aangekomen moet eerst de nieuwe iPhone geÔnstalleerd worden. De tijdelijke mini-simcard van KPN gaat erin en vervolgens wil het apparaat obligaat eerst met iTunes connecten. Even later kan CasasPa bellen met de iPhone. Niet slecht voor een 77-jarige!

Woensdag 24 augustus 2011 is Steve Jobs afgetreden als CEO van Apple. Jobs is pas 56, maar helaas zijn gezondheidsproblemen de reden. Het 'ontslag' van Steve Jobs leidde tot het volgende Twitterbericht: "Niemand mag nog ontslag nemen op een woensdag, want daar heeft #Apple nu een patent op."

August 21, 2011

Freudiaans

Overal duikt het op in mijn Twitter TimeLine. Over het algemeen ben ik enigszins allergisch voor rages, ik bedoel planking was nog wel aardig maar alles wat in hoog tempo daarna kwam? Neen, ik was nooit echt dol op Scrabble. Doe mij maar Risk. En altijd dat geruzie of een afkorting of een uitroep of een vreemd woord nu wel of niet mocht.

Enfin, de app waar het om gaat is Wordfeud. Het gekke is alleen dat ik iedere keer Wordfreud las. "Kom Luchiano (013), download die app en dan spelen we een potje", zeg ik tegen hem. "Welke app?", vraagt hij. "Wordfreud", zeg ik. "Kan hem niet vinden", zegt hij.

En na een tijdje: "Pap, weet je wel dat die app Wordfeud heet en niet Wordfreud?"
- "Ben je gek? Natuurlijk heet die Wordfreud!"
"Echt niet, kijk maar eens goed."

Verdomd!

July 19, 2011

Radio Soulwax

Allereerst, het is gelukt met het nummerbehoud. Om iets voor elf uur vanochtend is mijn telefoonnummer overgegaan van KPN/Hi naar T-Mobile. Het is gewoon heerlijk. Jammer voor Luchiano (013) is dat zijn abonnement niet per 2 september eindigt, maar pas op 18 oktober.

19.07.2011: CasaSpider ontdekt Radio Soulwax voor de iPhone, diverse mixes van een uur.Nu ja, dan krijgt hij zijn HTC Desire S of Sensation juist voor zijn verjaardag en dat is ook leuk. In het algemeen geldt dat het aangaan van een verbintenis aanmerkelijk gemakkelijker verloopt dan het verbreken ervan.

Daar heeft Diana (5) voorlopig geen last van. Zij heeft haar eigen running-gag ontwikkeld. Die gaat zo:

Diana: "Mama?"
Aangesprokene: "Ja, Diana."
Diana: "Is het al bijna nacht?"
Aangesprokene: "Nee, het is pas middag."
Diana: "Oh. Is het al bijna nacht?"

Dit herhaalt zich vervolgens een keer of 88. Het had zomaar een grap van Johnny Kraaykamp sr. (19.04.1925 - 17.07.2011) kunnen zijn. Tot slot een tip voor muziekliefhebbers in bezit van iPhone of Android-toestel: Radio Soulwax!

Download de app voor iPhone of Android en vervolgens een van de bestanden die goed zijn voor een uur lang muziek-mixen, zie 3voor12 voor meer info. Ik ben begonnen met Introversy, een mix van intro's. Lekker om naar te luisteren en ook leuk om naar te kijken, alle gebruikte platenhoezen komen voorbij met geinige animaties. Vanaf morgen ga ik ze in de trein beluisteren.

July 18, 2011

KPN heeft CasaSpider (wederom) tuk

Toen ik mijn iPhone kreeg, nu ja kreeg is niet helemaal het correcte woord, zat ik nog voor ruim een maand vast aan mijn contract bij KPN/Hi. Geen probleem, want ik had een slim idee: "Stop gewoon de sim-card van KPN in de iPhone en als mijn telefoonnummer is overgezet naar T-Mobile gaat de T-Mobile sim-card er weer in."

Een oen kan het bedenken. Wat deze oen niet bedacht is dat de KPN sim-card die in mijn Nokia E75 zit een groot model is, terwijl in de iPhone alleen een klein model past. Maar zo snel laat ik mij niet uit het veld slaan. Daar is Plan-B al: "Schakel gewoon je KPN-nummer door naar je tijdelijke T-Mobile nummer en als mijn telefoonnummer is overgezet naar T-Mobile gaat alles automatisch goed."

Een DBA kan het bedenken en warempel, het werkt als een tiet. Zondag ruim ik wat administratie weg en scheur routineus de envelop met de rekening van KPN/Hi open. Het bedrag is sinds jaar en dag hetzelfde, immers Luchiano (013) en ik bellen nooit buiten de bundel. Vandaar dat KPN/Hi ons ook liever kwijt is als klant en heel slechte aanbiedingen doet.

Huh? De rekening valt 13 euro hoger uit dan gebruikelijk! Hoe kan dat nu? KPN/Hi blijkt het doorschakelen van mijn nummer niet uit de bundel te betalen, maar apart te rekenen. Wat een geboefte en welk een roversnest! KPN Epic Fail! Stoom komt uit mijn oren. Onmiddellijk maak ik het doorschakelen ongedaan en loop sindsdien met twee telefoons door de wereld.

Volgende maand verloopt Luchiano's abonnement bij KPN/Hi, dat ga ik keihard stopzetten. Bovendien staat ook CasasPa op de wip om na 110 jaar KPN de overstap naar T-Mobile of Vodafone te maken. Ze gaan eraan!

Hmmm, morgen wordt mijn telefoonnummer overgezet naar T-Mobile. Even nog niet te hoog van de toren blazen derhalve. Als dat maar goed gaat. Wie denkt van wel en wie van niet en waarom?

June 18, 2011

CasaSpider test Appie

De laatste tijd, specifieker sinds dinsdag 14 juni 2011, kan ik mij maar moeilijk losrukken van mijn nieuwste gadget de iPhone 4. Welk een geweldig apparaat is dat toch en welk een heerlijke software draait erop.

18.06.2011: CasaSpider test de iPhone Appie-app bij Albert Heijn in Rijen. Klik voor groter.Het doet me terugdenken aan een bezoek aan de Efficiency Beurs ergens eind jaren '80, samen met mijn toenmalige Detam-collega Jan Vader. In die tijd vierde MS-DOS hoogtij en bezochten wij een Apple-clinic.

Toen kwam ik onder de indruk van het gemak waarmee een Apple dingen deed waar de IBM-PC en compatibelen nog niet eens van konden dromen.

Toch heb ik altijd een inwendige hekel gehad aan Steve Jobs en die andere zogenaamde spijkerbroekdragers die in werkelijkheid grotere financiŽle aasgieren bleken dan de blauwgeblazerde IBM-ers.
En (de verplichting van) iTunes zuigt.

Maar met de iPhone ben ik dus om. Sterker nog, ineens voelde ik de innerlijke drift om er een speciale website voor in het leven te roepen en die is er nu in de vorm van iphone.casaspider.com. Zaterdag heb ik voor de nieuwe site de Appie-app voor Albert Heijn in de praktijk uitgetest. Boodschappen doen gestuurd door de boodschappenlijst met looproute van de iPhone-app.

Hoe mij dat bevallen is, valt hier te lezen. De enigszins onscherpe foto is overigens for the record gemaakt met de Samsung Jet van en door Luchiano (013).