« IK, CasaSpider | Main | Zwemmen met je dochter »

Rijen B4 - Bavel B3 5-1 (Zaterdag 25.08.2012 (Beker))

Het voetbalseizoen 2012-2013 is geopend, hoera! Bijna de gehele C4 van vv Rijen is overgegaan naar de B4. Wie zijn er achter gebleven: Bram, Tycho, Lars en Jaap. Wie zijn er nieuw bij gekomen: Kasper Jansen, Maurice van de Walle, Leon en Niels (midden). Tot zover de droge feiten.

Dussss... de jongens zijn nu B-spelers. Dat houdt in dat er twee keer veertig minuten gespeeld wordt. De overgang lijkt minder groot dan van de D naar de C. Rijen beschikt over vijf B-teams die tamelijk dun bezet zijn. Het alternatief was vier overvolle elftallen, dan is de keuze snel gemaakt. Het houdt wel in dat de jongens zo nu en dan in moeten vallen bij een ander team. Het zij zo. O ja, we de moeders hoeven niet meer te wassen, dat doet Theo op de club.

25.08.2012: Rijen B4 speelt voor de beker tegen Bavel B3 en wint mede dankzij een hattrick van Luchiano met 5-1. Klik voor groter.Rijen B4 beschikt over zestien spelers, maar voorlopig moeten we er twee missen. Ímer Kanbur zit nog een schorsing uit van vorig seizoen en Martijn Houtepen komt vanwege zijn ziekte dit jaar waarschijnlijk niet aan spelen toe. Beide jongens kwamen heel sportief wel kijken bij de eerste wedstrijd van het seizoen.

Die eerste wedstrijd betrof een bekerduel tegen Bavel B3. Luchiano (14) heeft goede herinneringen aan duels met Bavel, anderhalf jaar geleden scoorde hij tegen Bavel C4 zijn eerste hattrick en kreeg later die dag een iPod Touch. Maar dat was toen.

De in het groen gestoken Bavelnaren leken iets groter dan de onzen hetgeen echter ook te wijten kan zijn aan gezichtsbedrog. Voor de aftrap wensten de spelers elkaar een prettige wedstrijd toe. Aangezien vaste keeper Jaap nog een jaar in de C speelt, is een oud probleem teruggekeerd. Wie moet er keepen? Voor de eerste wedstrijd meldde Jorg zich als vrijwilliger.

Na een aftastende beginfase kreeg Luchiano in de tiende minuut de bal, soleerde naar het doel en rondde fraai af: 1-0. Enkele minuten later gaf hij een mooie pass op Abdullah die de 2-0 liet aantekenen. Weer een paar minuten later brak Luchiano door en werd net voor hij het zestien-metergebied binnenrende door een verdediger van Bavel ten val gebracht, zoals vastgelegd in deze animated gif.

AZ had Elm, Rijen B4 heeft Alperen Arslan. Alperen is de jongste en tevens grootste speler van het team. Hij beschikt over oerkrachten. Voor corners en vrije trappen neemt hij een simpel, ja bijna sloom aanloopje waarna de bal enkele honderden meters verder terechtkomt, tenzij tegengehouden door het net. Ook deze vrije trap zeilde er weer mooi in, binnenkort een hit op YouTube.

Kort voor rust maakte Luchiano zijn tweede en Rijen's vierde. De keeper van Bavel foeterde op zijn verdediger die antwoordde: "Ja, maar zag je hoe snel die jongen is?" Dat horen wij graag, alleen was dat thuis ook maar zo als hij bijvoorbeeld moet afwassen.

Het hele elftal draaide lekker, keeper Jorg was onpasseerbaar en de nieuwelingen pasten zich uitstekend aan. In de tweede helft scoorde Luchiano al vrij snel de 5-0 en volmaakte daarmee zijn derde hattrick. Kort daarop werd hij gewisseld. Ook Abdullah zat langs de lijn en daarmee verminderde de stootkracht enigszins. De druk op onze verdediging werd groter en nadat we een paar keer goed weggekomen waren werd het toch 5-1, ondanks de geweldige Jorg. Niemand die daar om maalde.

Een paar foto's voor de sfeerimpressie:

  • Daan maait kordaat een bal weg
  • Luchiano in duel met zijn vaste bewaker
  • De Bavel F-Side bekijkt de zaak met relaxte blik
  • Het Rijen-rijtje met Martijn pontificaal op de stoel
  • De grensrechter annex coach van Bavel B3 die als een van de weinige amateur-grensrechters de buitenspelregel goed interpreteert
  • De Rijen supporters vanuit kikkerperspectief. (Daar wordt een kikker ook niet vrolijk van)
  • Nog een keer... Luchiano en zijn vaste schaduw. Luchiano: "Hij bleef steeds bij mij staan en dan ging ik rondjes om hem heen lopen. Na een tijdje liep ik dan langzaam weg en dan had hij dat niet in de gaten." Ja, ja.

Toen we thuiskwamen, probeerde Luchiano meteen te bedingen dat hij dit weekend niet hoefde af te wassen. Dat heb ik tot zondagavond tegen weten te houden. Hoe dan ook waren we een stuk goedkoper uit dan met die iPod Touch van anderhalf jaar geleden.

Scoreverloop Rijen B4 - Bavel B3 1-2 (Beker):

10 1-0 Luchiano Nijhuis
15 2-0 Abdullah Kanbur
21 3-0 Alperen Arslan
38 4-0 Luchiano Nijhuis
49 5-0 Luchiano Nijhuis
67 5-1

Alle posts over Rijen B4 in het seizoen 2012-2013 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen B4 2012/2013.

Comments

Zo, dat begint alweer goed en belooft nog heel wat!
Lijkt me zo.

@ReneSmurf: Zo is het maar net. Het belooft weer een berg werk voor de verhalenschrijver...

Tjonge wat een toptalent hebben jullie in huis, nou ja, op het veld. Thuis loopt hij dus niet zo hard.

@Irene: Ach, als hij zo doorgaat en bij CF Barcelona terechtkomt, kan hij zich wel een knappe huishoudster veroorloven.

Wow, wat een mooi begin!