« Meta-Meta | Main | Van de daken »

Viejo verde

Met het hele gezin gaan we naar Albert Heijn, dat is nog eens gezellig. Her en der rapen we onze boodschappen bij elkaar en dumpen ze in de kar. Groenten, vlees, fruit en daarna komt het brood. Standaard een of twee hele bruine broden en twee stokbroden met pitjes. Deze keer wil ik ook een wit stokbrood, immers donderdag gaan we BBQ-en.

Maar er zijn geen witte stokbroden! Dan ziet Lucy er een paar staan, achter de balie. Ik loop erheen en spreek het blonde meisje aan: "Hebben jullie witte stokbroden?", vraag ik het antwoord al wetend. "Ja, ze zijn net gebakken en helemaal vers", zegt het blonde meisje enthousiast. "Oh, dan moet ik ze zeker vandaag nog opeten", zeg ik een kwinkslag uitdelend. "Haha, nee hoor. Ze kunnen best een nachtje blijven liggen. Hoeveel wilt u er?" Normaal had ik er n genomen, nu kijk ik het meisje aan en zeg: "Doe er maar twee!" Compleet gekkenhuis.

Als ik met de twee stokbroden naar de kar loop, kijkt Lucy mij ondeugend aan. "Ahaaaa! Ineens wil je twee stokbroden h?" Het wordt nog erger bij de melk. Tegenwoordig staan de zuivelproducten achter glazen deuren, wel praktisch maar niet handig. Een blond Albert Heijn-meisje is bezig om nieuwe pakken melk van anderhalve liter in te laden. De meeste rekken zijn netjes gevuld en ik vind het zielig voor haar als ik daar weer twee pakken uit haal. "Euhm, ik heb twee pakken melk nodig. Zal ik ze hier vandaan halen?" Nog voordat ik uitgesproken ben overhandigt het meisje me stralend twee pakken.

Weer kijkt Lucy me op een vreemde manier aan. "Viejo verde", knipoogt ze. Wat is een "viejo verde"? Wel, viejo staat voor oud en verde voor groen. De meest adequate vertaling is wellicht een oude man die van een groen blaadje houdt. Jaja, zo oud ben ik natuurlijk helemaal niet. We werken de laatste entries van het boodschappenlijstje af en stomen op naar de kassa.

Als ik keurig aansluit in de rij voor kassa n, vraagt Lucy: "Waarom ga je niet naar kassa drie? Die rij is veel korter." Dat is ook zo, maar achter kassa drie zit een man en achter n een donkerharige schone. Hoe red ik mij hieruit? "Ah, die jongen van kassa drie is niet zo ervaren, die is nogal langzaam."

Weer die blik.
Na twee stokbroden en twee pakken melk vreest Lucy dat ik nu om een dubbele rekening vraag.
Het had zomaar gekund.

Comments

Hahahaha, nee, daar kom je bij maar hl weinig vrouwen mee weg, en al helemaal niet bij die uit de wat zuidelijker gelegen landen, die hun pappenheimers wat dat betreft kennen.
Ik had een vriend die net met een italiaanse getrouws was, en elke vrouw waar hij maar naar kk kwam op de zwarte lijst.

Jij kijkt zeker ook naar The Bachelor?

Hahaha, hier gaat het net zo met R en de dames van de kaasbalie. Ik doe net of ik dat niet doorheb.

@Laurent: Heeft die vriend nog geluk met zijn Italiaanse vrouw. In mijn geval krijgen niet die andere vrouwen de schuld, maar altijd ik.
@Door: Toevallig dat je het zegt. Ja, de laatste afleveringen heb ik gezien, het speelt natuurlijk ook op Curacao. Overigens is Lucy ermee begonnen.
@Irene: Ja, kaasmeisjes... daar heb ik ook romantische ideen bij. Die zijn bijna altijd blond, toch?