« Gerard Need | Main | De Voortplantingsmeister »

Associaties

"En van waar deze nostalgie?", vraagt mijn lieftallige zus Pascale naar aanleiding van de post over Gerard Need. Een legitieme vraag en het antwoord luidt: "Associaties". Collega Roland Leenders is op bezoek in de DBA-kamer bij Brabant Water. Het gesprek komt op fietsen, Roland's grote hobby, en over dingen niet willen vertellen. Het moment voor mij om mijn dinsdagse geheime missie naar dansschool Gerard Need onder de aandacht te brengen.

"Gerard Need? Kwam jij daar ook?", vraagt Roland verbaasd. Wat blijkt, Roland heeft jarenlang gedanst bij Gerard Need. Weliswaar meer in de Mauritsstraat, maar toch. "Bijna al mijn vriendinnen heb ik via de dansschool gekregen", meldt Roland. Was hij soms die populaire jongen met de vetkuif? We hebben het over het jaartal.

"Ik zat daar in 1976 of 1977", zeg ik.
"Oh, maar toen zat ik daar al lang. Ik ben ouwer als gij (*)", zegt Roland.
"Ja, dat is wel duidelijk", zeg ik.
"Zo, ik ben er weer eens vandoor", zegt Roland.

Wederom is iemands zwakke punt ontbloot.
Maar vandaar dus, Pascale.

(*) ABN: "Ik ben ouder dan jij"

Comments

Het zwakke punt van Roland is dus het voeren onzinnige discussies?

Als het een zwak punt is zou die ontkennen, nu is het onderwerk gewoon niet boeiend genoeg.

Je had nu natuurlijk wel een enorm groot doel, waar zelfs geen doelman in te bekennen was.

@Piet: Op zich is dat juist zijn sterke punt. In dit specifieke geval liet hij zich wat snel uit het veld slaan, vandaar het zwakke punt.
@Renesmurf: Het onderwerk, dat vind ik nou een mooi woord.
@Gerrit: Als Feyenoorder is dat nog steeds geen garantie voor een doelpunt. (Voor een Tilburger natuurlijk ook niet)

bedankt! ook voor de vertaling