« De zaak Dost | Main | Rijen C4 - Irene'58 C2 8-3 »

Het zwakke punt

Regelmatig komen mensen een praatje maken in de DBA-kamer bij Brabant Water. Gezellig! Maar ja, soms moet er ook gewerkt worden en hoe laat men het bezoek in zo'n geval op beleefde wijze afscheid nemen? Simpelweg zwijgen volstaat lang niet in alle gevallen, immers de ander kan het opvatten als een teken dat hij (m/v) er juist een schepje bovenop moet doen, qua woord voeren. Neen, de aanval is de beste verdediging. Ga op zoek naar het zwakke punt.

Met collega Ben de J. uit V. kan ik het goed vinden. Geheel toevallig kom ik achter zijn zwakke punt. Ben heeft namelijk twee volwassen zonen die nog thuis wonen. Iedere keer als ik het gesprek op zijn zoons breng, duurt het maximaal twintig seconden en weg is Ben. Handig om te weten, zo'n zwak punt. Jammer genoeg dreigt een van de twee jongens binnenkort het ouderlijk huis te verlaten. Dat is eerder ook al eens bijna gebeurd, maar toen ze het potentiële appartement bekeken zei Ben's vrouw tot diens ontzetting: "Hmmm, het is wel een beetje klein, hè?" Ben: "Nee joh, dat valt best mee!" Het kwaad was echter al geschied en het appartement ging niet door.

Wat te denken van collega Jac G. uit R.? Met hem kun je het over alles hebben: vrouwen, bier, voetbal, auto's, in- of uitwonende zoons, houten vloeren, je kunt het zo gek niet verzinnen. Tijdens een van onze gesprekken komt ineens ter sprake wat belangrijker is, dit of dat. "Ja Jac", begin ik, 'dat is de grote vraag. Wat is er belangrijk in het leven?" Jac beweegt zich langzaam in de richting van de deur, draait zich nog een keer om en zegt: "Ja, wat is er belangrijk in het leven? Nou, ik ben er weer eens vandoor!"

Ha, die zijn zwakke punt heb ik ook te pakken. Vanavond had ik het met Luchiano (013) over zijn zwakke punt, ben even kwijt welke het was. Ja, het zijn er zoveel. Diana (4) komt meteen achter mij aan: "Papa, ik heb geen zwakke punten. Ik heb een tien!"

Comments

Seks is altijd wel een zwak punt, als het goed is tenminste.

Ik ben persoonlijk niet zo`n babbelaar, als ik werk werk ik liever en als ik onderweg ben wil ik ergens naar toe.

Diana is een wijs meisje!

weet je wat een harde punt is?
pan frances van 5 dgn oud.
dus het zwakke punt is een worste(n?)broodje vers uit de oven.

handige tips! es kijken of het morgen nog nodig is een zwak punt bij iemand te vinden.

Wat is jouw zwakke punt? (Feyenoord en je geheugen tellen niet mee.)

@Renesmurf: Je hebt gelijk, maar toch zijn er weinig dames die mij met seks dreigen als ik te lang blijf kletsen. Gek, hè?
@Door: Alleen een wijze vrouw herkent dat onmiddellijk... ;-)
@Ennu: Jij zit tegenwoordig wel in de bakkerijsfeer, qua (harde) punten. Hoe komt dat?
@Pascale: Niet alleen morgen! Met een Westmalle kun je me altijd wel iets langer laten blijven. Wegkrijgen is een ander verhaal.
@Piet: Hoho, nog steeds zijn wij de enige Nederlandse club die in de 21e eeuw een Europese prijs heeft gepakt. Het legioen Ajax-supporters dat nog nooig een kampioenschap heeft meegemaakt groeit ook. Alhoewel PSV op dit moment (0-1 tegen ADO) goed zijn best doet om 020 te helpen. Wat zei je verder ook alweer?