« Zondag Wasdag | Main | Associaties »

Gerard Need

Het exacte jaartal is mij ontschoten, maar waarschijnlijk speelt dit verhaal zich af in 1976 en anders in 1977. Destijds was ik een fanatiek tafeltennisser bij TTV Geenhoven in Valkenswaard. In het gebouwtje waar wij tafeltennisten werden op zondag danslessen gehouden. Mijn ouders, vooral mijn moeder, vonden dat ik moest leren dansen. Ergens leek mij dat ook wel handig, maar het moest wel incognito. Daarom viel het tafeltennisgebouw af.

Waarheen dan? Eindhoven leek voldoende ver weg en als men Eindhoven zei en dansen dan impliceerde dat meteen Dansschool Gerard Need. Ik ging naar het gebouw aan de Biesterdwarsweg. Op dinsdagmiddag fietste ik na school naar Eindhoven voor de lessen. "Eej, waar ga jij naartoe?", vroegen mijn vrienden toen ik rechts in plaats van linksaf sloeg. "Euhm, ik moet even een paar dingen doen", antwoordde ik dan of iets in die trant. Voor geen goud onthulde ik mijn geheim en Secret Story bestond nog niet.

De meeste mensen kwamen in groepjes naar dansles, maar ik zat daar in mijn eentje aan een tafeltje met een glaasje cola voor me. Dat had ook zijn voordelen, immers zo kon ik de leuke dames goed bespieden. Er waren trouwens meer jongens alleen, zij waren speciaal gevraagd vanwege het vrouwenoverschot. Zo was er een jongen met een vetkuif. Jammer genoeg was die een stuk vlotter dan ik en na twee lessen had hij al verkering met het knapste meisje, een blondine.

Zover is het bij mij niet gekomen, maar toch vond ik de lessen absoluut niet onplezierig. Een drietal meisjes kan ik mij nog goed voor de geest halen. Ondanks mijn niet imponerende danskwaliteiten werd ik het jaar daarop gevraagd om gratis mee te doen. Vanwege het vrouwenoverschot.

Comments

Ik dacht al, waar ken ik die naam van, maar ik heb tien jaar in de omgeving van de Biesterdwarsweg gewoond, en fietste er wel eens doorheen.

Tafeltennissen heb ik trouwens ook gedaan in clubverband, maar dansen? van mijn lang zal z'n leven niet!

Net wat je maar leuk vind, ik kan en kon mijn tijd wel beter besteden.
Met de hond.

en van waar deze nostalgie?

Mooi zo'n stukje nostalgisch geneuzel.
Ik had een its of wat andr verhaaltje verwacht, komt dat nog??
Of nee, laat maar!!

@Laurent: Zo vaak er langs gefietst en toch nooit naar binnen geweest. Jij bent een echte man! (John Wayne danste ook nooit)
@Renesmurf: Nu heb ik een tijdje met onze hond de Foxtrot gedaan, maar hij stond steeds op mijn tenen. Kan Quandy er wat van?
@Pascale & Roland: Jullie wordt op je wenken bediend: http://www.casaspider.com/live/2011/02/associaties_gerard_need_pascale_roland_leenders_eindhoven_zwakke_punt.html

Ik vind het best jammer dat dansen tegenwoordig suf wordt gevonden door de pubers. In mijn tijd hoorde het er gewoon bij. Iedereen ging vanaf een jaar of 14 op dansles. Ik vond het geweldig, maar mijn puberzoon krijg ik echt niet zover.