« OV #fail | Main | Het getal Nul »

Belgisch Infuus

27.01.2011: De DBA-kamer bij Brabant Water heeft een primeur met de eerste Infusinator, ook wel Belgisch Infuus genoemd. Klik voor groter.Tijdens het eten (foei!) kijken wij naar de tekenfilm Phineas & Ferb. Die is echt geniaal. Met afstand mijn favoriete personage is Dr. Heinz Doofenshmirtz. Elke aflevering vindt Doofenshmirtz een apparaat uit met een naam die eindigt op "inator". Met dat apparaat heeft hij altijd iets slechts in de zin. Gelukkig is daar vogelbekdier Perry, het huisdier van Phineas & Ferb maar tegelijkertijd een geheim agent en de enige die Doofenshmirtz kan stoppen.

Doofenshmirtz zegt erg grappige dingen, helemaal als men beseft dat hij het vaak tegen een vogelbekdier heeft. Ik ga die grappige dingen hier niet herhalen, enerzijds omdat grappige dingen in het algemeen een hoog je-moet-erbij-geweest-zijn-gehalte hebben en anderzijds omdat het Duitse accent waarmee Doofenshmirtz praat die dingen juist zo grappig maakt. Het nasynchroniseren van de Amerikaanse Doofenshmirtz met het Duitse accent wordt werkelijk fenomenaal gedaan door de Nederlander Bob van der Houven. Mijn complimenten!

In meerdere opzichten is de DBA-kamer bij Brabant Water te vergelijken met het hoofdkwartier van Doofenshmirtz Evil Incorporated. We hebben dan wel geen vogelbekdier, maar vinden regelmatig geniale dingen uit die de wereld op zijn kop zetten. Neem nu de Infusinator, wel graag op zijn Duits uitspreken, een manier om draadloos te drinken. Ook wel het Belgisch Infuus genoemd.

Wat zit er tegenwoordig toch in onze, vanzelfsprekend draadloze, koffie?

Comments

Ik ben je niet vergeten hoor...

Ik denk suiker en melk!
Daar wordt de geest helder van, en het smaakt ook nog eens lekker.
Alle uitvindingen zouden namen moeten hebben die meteen duidelijk maken wat het is.

@Cerito: Dank je! Die wetenschap scheelt mij weer enige telefoontjes naar de Stichting Correlatie.
@Renesmurf: Je hebt gelijk, dat doe ik inderdaad altijd in mijn koffie. Een goed voorbeeld van een uitvinding met een naam die duidelijk maakt wat het is: auto.

Ondanks het feit dat ik geen doorgewinterd botanicus ben meen ik je toch te kunnen betrappen op een lacune in dit stukje.

Wellicht had je [b]meeldraad[/b]loze koffie in gedachten.

Over draadloos gesproken. De enige draad die tijdelijk, zoals [i]as I speak[/i], aan mijn laptop zit is degene die noodzakelijkerwijs dienst doet om de batterij weer op te laden.

3 koffiekoppen en 2 flessen drinken, al dan niet leeg, maar werk zie ik nergens liggen?

@ClubFavolosa: Neen Klaas, het is echt koffie die wij draadloos vanaf de automaat naar binnen krijgen. Jij woont toch in Belgie? Ik dacht dat ze daar juist draadloze stroom hadden uitgevonden!
@Door: Paperless Office, ooit van gehoord... ;-) Dat de monitoren ook nog eens uitstaan is louter toeval.