« Korsou, 10.10.10 | Main | Esperanza »

Disiclin

Een post als reactie op een reactie op de post Korsou, 10.10.10. Reageerster Anita heeft drie jaar op Saba gewoond en daar meegeholpen aan het schrijven van het jeugd- en educatiebeleid. Zij voelt zich nog steeds betrokken bij de voormalige Nederlandse Antillen in het algemeen en Saba in het bijzonder.

12.10.2010: Disiclin, een van de dingen die terug doen denken aan onze tijd op Curacao: schoonmaken!Tot zover een normale reactie, ja zelfs een waardevolle. Niet eerder hoorde ik van iemand uit Nederland die op Saba heeft gewerkt. Tot mijn spijt heb ik het eiland met de hoogste bergtop van het Koninkrijk, de Mount Scenery met een hoogte van 877 meter, nooit bezocht.

Het vliegveld heeft met zijn 400 meter de kortste landingsbaan ter wereld voor commerciele vluchten. Piloten die op Saba vliegen moeten een speciaal certificaat halen. Immers, men vliegt recht op de hoge berg af, maakt op het laatste moment een draai richting het vliegveld en dan is het vooral heel hard remmen om niet met toestel en al de zee in te kukelen. Er is zelfs een T-shirt met de tekst: "I survived landing on Saba".

Het venijn zit ook bij Anita in de staart. Drie keer lees ik met wijdopengesperde ogen de laatste zin van haar reactie. Telkens keer weer schiet ik in de lach. Dit staat er: "PS ben jij die vriendin van Door, die ook van Disciclin houdt?" (tekst)

VriendIN?!?
Disiclin?!?

Disiclin is een tamelijk sterk schoonmaakmiddel dat op Curacao alom gebruikt wordt om vloeren en toiletten schoon te maken. Het is te verkrijgen in felle kleuren groen, blauw, geel, roze en vast nog meer. Nee Anita, ik houd NIET van Disiclin! En ik ben een MAN (m)! Alhoewel, als men dat zo hard schreeuwen moet...

Anita, dank je wel voor de inspiratie.

Comments

En ik maar steeds denken dat je die vriendin met die manlijke uitstraling was ;-(
Geen vlijtig huisspinnetje dus ;-)

En Door drinkt Disiclin?

dat spul werd op curacao gebrouwen, ik was goed bekend met de alg. dir. hij was het ook die mij het Kapok hotel op Trinidad adviseerde toen ik voor mijn werk naar dat eiland moest

@Jannie: Oh, maar dat ben ik ook hoor. Gaan we binnenkort weer tutten en frutselen... ;-)
@Laurent: Ik denk dat Door best heel schoon is, maar of dat door de Disiclin komt waag ik te betwijfelen.
@Cerito: Om precies te zijn wordt het gebrouwen door de Antillean Soap Company. Was het Kapok hotel een goed advies?

Ik moet hier even heel hard om lachen! Wat een geweldige grap!! Haha, ik heb met Anita zitten twitteren over Disiclin. Mijn vriendin K, wordt helemaal emotioneel bij het zien of ruiken van Disiclin.

Casa, dat jij een man bent in hart en nieren weet iedereen die je een heel klein beetje kent! Ik denk dat Anita voortaan jouw log moet lezen, dan snapt ze dat na verloop van tijd zelf ook!

Leuk beschreven, Saba enzo...En ja, Disiclin zegt mij verder niets.

Ehm. Ja. Dus. *schraapt keel*

Oops?

Ok, nederige excuses zijn op zijn plaats en bij deze gegeven ;)

Las alleen je laatste logje op aanraden van Dorien en zag verder in de gauwigheid ergens iets staan over Bavel. En kwam tot mijn voorbarige conclusie.

Ik ga mij in een hoekje zitten schamen en zal toch maar eens beginnen te lezen in je archief om een juist beeld van je te krijgen ;) Misschien dat ik dan in de toekomst alléén nog maar waardevolle reacties ga geven. Al ben ik volgens mij nog nooit inspiratie geweest voor een logje, dus voelt dit ook best wel weer ok. (jammer dat de inspiratie een nogal domme vergissing was)

oh en op het t-shirt staat "I survived the Saba landing" ;)

(mijn moeder kocht het toen ze me bezocht daar)

Zeker een goed advies, nog steeds hangen er fotos van dit bezoek aan de muur.
(Cricket spelers in het Queens Park Savannah)
Het Kapok hotel ligt aan het park.
Je kon/kan daar Dolfijn eten als hoofdgerecht....

Ik heb alle eilanden al nauwkeurig bekeken met google earth, ik moet nu nog wachten op het streetvieuw.

Enne, Mannen moeten ook schoonmaken.
Maar kunnen nooit vriendin zijn natuurlijk.

@Door: Reacties als die van Anita zijn het zout in de pap. Overigens mag je vriendin K. er ook zijn, emotioneel worden bij het zien of ruiken van Disiclin is toch ook heel speciaal.
@Gerrit: Disiclin is het bekendste schoonmaakmiddel op Curacao. Het geurt hevig en de kleuren doen pijn aan je ogen. Maar bijna iedereen gebruikt het.
@Anita: Heeeeyyyy, daar is de "aanstichtster"... ;-) Je hoeft je echt niet te schamen, het geeft maar weer eens aan hoe belangrijk het is om een soort van About CasaSpider te maken, waardoor men meteen weet wie al die dingen opschrijft. Domme vergissing of niet, jij bent inspirerend. Het resultaat telt! Ja, ik zocht nog naar foto's van dat T-shirt. Vergeefs.
@Cerito: Ik ben gek op dolfijn eten, bij voorkeur Grieks. Het heeft een overgetelijke indruk op je gemaakt.
@Renesmurf: Mannen moeten zeker schoonmaken, zo nu en dan dan toch. Als mannen vriendinnen worden, is er iets ernstigs aan de hand.

hahahaha, een zus erbij??