« Voordat je volschiet | Main | Grof vuil »

Casa zit in een slechte grap

Er bestaat zo'n mopje, even kijken of ik hem nog ken... Een jongen komt in de klas en de leraar geeft hem een standje. "Jan, je hebt je huiswerk slecht gemaakt, het lijkt nergens op." Jan: "Ik zal het doorgeven aan m'n vader, die heeft het namelijk gemaakt."

Woensdagavond is Champions League avond, maar Luchiano (12) en ik zijn hard aan het werk. Het werkstuk voor Aardrijkskunde moet plotseling niet volgende week donderdag klaar zijn, maar morgen. Ik begrijp werkelijk niet waarom Luchiano elk jaar een mooie, dure agenda wil. Immers, hij schrijft er toch nooit wat in.

De eisen voor het werkstuk zijn niet gering. Minimaal acht pagina's, compleet met inhoudsopgave. Het onderwerp is de Dominicaanse Republiek, gelukkig wel bekend terrein. Deze week hadden we wellicht uitstel aan kunnen vragen, immers vanwege de door de IJslandse vulkaan Eyjafjallajökull veroorzaakte aswolk konden we er niet heen vliegen, voor de achtergrondinformatie.

Geef eerlijk toe, Eyjafjallajökull klinkt als excuus toch beter dan de brug stond open. En nu gaat papa weer aan de slag.

Comments

wel heel lief dat je hem helpt. Voor straks, als het af is, nog een leuke link: http://www.lindamagazine.nl/tag/fotoshoot/ met je idool Katja in super mooie poses met diverse volle rondingen :-)

Ik zit ook al wekenlang met spreekbeurten en werkstukken te stoeien. Iedereen zegt: laat ze het zelf uitzoeken. Maar ja, da's ook zo wat he?

Je snapt het totaal niet papaCasa, zo een agenda is stoer om te hebben, NIET om te gebruiken!
Overgins heeft deze mama altijd graag de stijl en edit controle verricht, maar werkstukken maken..egnie!!
(PapaCasa =>SOFTIE ;-)))

@Pascale: Ach, je moet toch wat. Dank voor de link, de rondingen zien er goed uit.
@Door: Het hoort (denk ik) bij het ouder zijn. Al kriebelt het wel zo nu en dan om hem eens goed op zijn bek te laten gaan.
@ANila: Ik heb ook alleen de inhoudsopgave gedaan en gezorgd dat alles er een beetje uniform uitziet. De inhoud heb ik expres even niet doorgelezen, om niet in een stuip te schieten, haha.

PapaCasa is toch wel n toffe gozert!

@Henk: Dank je, maar dat valt volgens sommige betrokkenen best wel mee.

Oh... werkstukken... als ik dat lees ben ik zo blij dat we de middelbareschoolfase achter ons hebben gelaten. Maar ik kan me voorstellen dat je toch wilt helpen om te proberen nog iets te redden. Je kan wel zeggen laat ze eens goed op hun bek gaan, maar als van zo'n cijfer veel afhangt voor wat betreft hun verdere schoolloopbaan, dan wil je toch niet dat ze door hun eigen stommiteit straks hun hele leven bij MacDonalds mogen gaan hamburgers bakken.

@Ricky: Precies zo zit het. Hamburgers bakken is trouwens nog niet zo'n slechte optie, dan krijgen wij misschien korting. Gezien Luchiano's studiehouding, als hij onverhoopt ooit op de universiteit terecht komt, vrees ik dat ik ook dan nog flink aan de bak moet. Hopelijk lukt dat tegen die tijd nog!