« It's a Man's Man's World | Main | Casa zit in een slechte grap »

Voordat je volschiet

Vroeger had je Koot & Bie die regelmatig nieuwe woorden en uitdrukkingen verzonnen, dan wel bestaande tot een rage maakten. Weinig mensen weten het, maar het programma Voetbal International is qua cabaret de nieuwe Koot & Bie. Hoe zit dat precies met clubs en verenigingen? Er is wetgeving met betrekking tot discriminatie en dat is goed. Maar waarom staan er altijd weer mensen op die lid willen worden van een club die niet voor hen bedoeld is?

In mijn studententijd ging ik regelmatig naar de Woolloomooloo, de disco van het Utrechts Studenten Corps aan de Boothstraat. Als man moest je lid zijn, vrouwen mochten zo naar binnen. Toch waren sommige dames het hier niet mee eens, zij wilden ook (betalend!) lid worden. Dit is uiteindelijk afgedwongen en nu hebben zowel mannen als vrouwen een pasje nodig.

Waarom willen sommige homoseksuelen zo graag bij de kerk horen als datzelfde instituut hun gedrag keihard veroordeelt? Uiteindelijk komen dergelijke zaken voor de rechter en die vonnist vervolgens dat het gemaakte onderscheid juridisch niet door de beugel kan.

Dat is nu het mooie van Voetbal International. Geen rechter hoeft te bepalen dat alleen echte mannen, dat zijn mannen die van voetbal houden, naar het programma mogen kijken. De anderen kijken gewoon niet. Voordat je volschiet, niets is sterker dan natuurlijke schifting.

Ook voorzie ik een grote toekomst voor de uitdrukking "We moeten door, Hans" als iemand een verhaal begint dat voor de anderen niet geheel terzake doende (meer) is.

Comments

Het kan toch niet anders of die Hans Kraaij jr. komt nog meer psyschisch beschadigd uit dat programma dan hij al was.

Ik ben het met je eens, dat het puur cabaret( aan het worden)is, dat programma. Niet, dat alleen echte mannen mogen kijken.Ik wil als vrouw ook graag zien hoe die echte mannen zich zitten uit te sloven.Het geitengemekker van Van der Geijp, die dus de laatste letter van z'n naam moet vervangen, het gehakketak van Genee en Derksen, hoe Kraaij zich af laat bluffen en toch blijft kraaien, echt, je krijgt een verhelderende kijk op de wereld van de echte mannen van. Erg nuttig. Maar we moeten door, Casa.....

hahaha .. inderdaad .. we moeten door Casa.

@Laurent: Mijn theorie is dat Hans Kraaij jr. het gewoon nodig heeft om afgezeken te worden. Ieder zijn meug.
@Els: Grappig dat jij de humor daar ook van inziet, van dat spel tussen semi-volwassen mannen. Worden mannen eigenlijk ooit wel volwassen? Ik in ieder geval niet. Van je laatste zin schiet ik even vol.
@Henk: Pas op hoor, je hebt hier niet te maken met CasaKraaij jr.!

maar toch wel met Casa jr.

Ik kijk uit naar je analyse van Studio Voetbal met vijf heren. CasasPa

eens met Els' laatste zin.
dus ff offtopic: wat doet Diana in hemelsnaam in Barcelona??? en de a is een e geworden, typisch weer iets voor die journalisten..
http://www.nu.nl/binnenland/2230058/reizigers-ryanair-nog-14-dagen-vast.html

Met de kennis van nu, vind ik Draadstaal nog het meeste weg hebben van Koot en Bie, en niks anders.

@Henk: Casa voelt zich zeker nog erg junior, daar heb je gelijk in.
@CasasPa: Ik kijk eigenlijk nooit naar Studio Voetbal, het tijdstip staat mij niet zo aan en datzelfde geldt voor de heren. Met name Hugo Borst vind ik een, tsja hoe zeg je dat in nette termen, een zwaar overschatte oen en sowieso is de chemie een stuk minder dan bij Genee, Gijp, Kraaij en Derksen. Wellicht een beter idee als jij daar wat over zegt.
@Pascale: Wat!?! Ja sorry, maar we moeten door Pascale. Ineens was ze weg, nou ja dat doet ze wel vaker gezien die goedkope vluchten van Ryan Air. "Het is een enorme chaos" moet je overigens niet te letterlijk nemen, dat is tegenwoordig haar stopzinnetje. Gelukkig is ze nu weer thuis.
@Renesmurf: Draadstaal lijkt qua format het meeste op Koot & Bie maar is echt een stuk minder spetterend dan Voetbal International. Maar helaas heb jij de knop van RTL 7 van de televisie afgerukt.

Ik kijk altijd het eerst naar de mooie, leren schoenen van Johan Derksen. Daar heeft die man mij voor gewonnen. Altijd een andere kleur, passend bij zijn das. Rode, groene, blauwe, bruine. Heel wat anders dan die stevige Clarks van mijn man.

Dan ist choe!

Moest je als man bij Woolloomooloo je lid (maatschap) laten zien....rarenichtentent...

@Fien: Ja, als mannen slim zijn zorgen ze voor mooie en goed verzorgde schoenen. En om het helemaal af te maken dragen ze een uniform. Waarom doen wij dat dan niet allemaal? (Vraag het eens aan je man)
@Henk: Dat is weer iets anders dan Spaans.
@Cerito: Je bent me d'r eentje. (#sethgaaikema)