« Casa zit in een slechte grap | Main | Met de Spider naar Carré (26) »

Grof vuil

22.04.2010: Op donderdagochtend ruimen we de schuur leeg en zetten een kwart bij het grof vuil, Diana (3) houden we natuurlijk. Klik voor groter.Het kleine schuurtje in onze achtertuin begint uit te puilen. Tijd om de ophaaldienst van het grof vuil eens te bellen. Ze komen donderdagmiddag. Die ochtend ruimen we de hele schuur uit. Lucy bepaalt wat er weg gaat, het gekke bij ons is namelijk dat zij meer wil bewaren dan ik. Zonder innerlijk in huilen uit te barsten gooi ik mijn Noren weg, ze moeten ongeveer 34 jaar oud zijn.

Eens in de zoveel tijd is het geen gek idee dat mensen een moment nemen om te kijken wat ze bezitten dan wel allemaal met zich meeslepen. Diana (3) is daar nog te jong voor, zij wil alles houden. Steeds als we een attribuut klaar zetten waar zij een relatie mee heeft zet ze een enorme keel op: "Neeeeeeeee! Dat niet!"

We twijfelen over de rode brandweerauto van Little Tikes. Die kochten we ergens in het jaar 2000 voor Luchiano (12). Hij ziet er niet meer als nieuw uit, maar rijdt nog steeds. Spullen van Little Tikes zijn onverwoestbaar. Het ding staat nu twee jaar in de schuur stof te vergaren, maar Diana kan er geen afstand van doen. Straks maken we hem schoon en dan mag ze erop rijden.

Als de schuur leeg is mag ik iets voor mij geheel nieuws doen: de schuur stofzuigen en dan niet de bodem maar de muren en het plafond. Best slim eigenlijk en de ene na de andere spin verdwijnt in de slang. Het resultaat mag er zijn, nu mogen de overgebleven spullen er weer in. De rest staat aan de straat.

Comments

Sja .. af en toe moet je tijd nemen om te ruimen. Wat 'n dotje overigens.

Mooi webertje!! op Curcacao kon je die tenminste nog gebruiken...Die van ons staat te roesten in de schuur....

Je had even een doos moeten/kunnen maken met spullen die de kinderen op Koninginnedag op de vrijmarkt kunnen verkopen. Levert ze mooi wat extra zakgeld op!

@Henk: Precies en niet altijd alles bewaren. Ruimte maken voor nieuwe dingen, enzovoorts. Ja, Diana is zeker 'n dotje.
@Cerito: Niet in het verleden blijven steken, aanstaande zaterdag belooft een prima BBQ-dag te worden. Ik heb vandaag het rooster al zitten poetsen.
@Door: Tsja, ik vind het toch prullaria. Maar dat kan ook gebrek aan commercieel inzicht zijn. Zit je nu al in de trein?

Nee, morgen. Nog 1 nachtje slapen. Nog tips voor Den Bosch, jij woont daar in de buurt toch?

Arme spinnetjes, en arme spullen, maar als ze toch in de weg staan, weg er maar mee!

Hebben jullie geen Kringloop?

@Door: Ik werk in Den Bosch, maar daar zit ik altijd binnen. Hard werkend. Het leukste in Den Bosch vind ik de Parade, vlak bij de kathedraal. Het zal er wel druk zijn op de terrassen met dat mooie weer. Maar misschien zijn de kledingzaken dan beter toegankelijk... ;-)
@Renesmurf: Ik heb wel iets met spinnen, maar ja kunnen die niet gewoon buiten hun web bouwen? Dit is toch een vorm van illegale onderhuur.
@Els: Jawel, maar de spullen vond ik toch allemaal net iets te slecht. Waarschijnlijk accepteert de Kringloop ze nog geeneens.

Dat mag ik nou nooit eens, spullen weggooien, Bart 'redt' alles weer. En ons huis slibt dicht...
Heerlijk lijkt me dat, zo'n lege schuur! Kun je weer fijn allemaal nieuwe prullaria kopen... ;)

Mooie klus. En inderdaad, meestal het startsein voor de aanschaf van andere prullaria...
Wat ik zo aan de straatkant zag staan, lijkt mij ook niet iets voor een volgend leven...