« Saab en het Syllogisme | Main | SQL Integrator goes Budapest (3) »

SQL Integrator goes Budapest (2)

Puzzelrit in Trabantjes

Het is Eerste Kerstdag en zojuist heb ik mijn administratie gedaan. Prettige Kerstdagen, iedereen. De draadloze printer heeft vandaag een vast ip-adres gekregen, dat is best handig in het geval van een printer. Anders is het een soort van Russisch roulette of de pc's wel of niet kunnen printen. Het communiceren met sommige mensen (v) verloopt trouwens middels een vast ip-adres waarschijnlijk ook een stuk minder complex.

Precies een week geleden gaan alle medewerkers en de meeste aanhang van SQL Integrator op reis naar Budapest. Die nacht brengen we door in ons hotel, het Mercure Korona en de volgende dag, zaterdag 19 december vertrekken we 's morgens vroeg met de bus en chauffeur Zoltan naar de regio Kecskemét, ongeveer 75 kilometer ten zuiden van de hoofdstad.

Als we het terrein van Somodi Tanya opdraaien denk ik ten eerste dat de eigenaresse Tanya heet en ten tweede dat er wel erg veel Trabants in de sneeuw geparkeerd staan. Het is een fleurig gezicht, die speelgoedauto's met op de achtergrond de paarden. Brrr... ineens krijg ik het koud, maar daarover in een volgende post meer.

19.12.2009 (zaterdag): SQL Integrator rijdt in Trabantjes over de Pusta nabij Kecskemét. Klik voor groter.Na een kop koffie zoeken we in groepjes van ongeveer vier personen een Trabant uit. Andre, Agaath en Roy zijn mijn medepassagiers. Roy zit achter het stuur en in eerste instantie voel ik me niet helemaal veilig, zo met mijn hoofd op tien centimeter van de voorruit, zonder gordels en rijdend over een met sneeuw bedekte weg. Maar het is algemeen bekend dat alles went.

Mijn functie is die van navigator en hoewel ik steeds ruim op tijd aangeef wanneer we moeten afslaan dreigt Roy met verbeten gezicht de kruispunten zomaar voorbij te stuiven. "Zeg dan eerder welke kant ik op moet", luidt zijn commentaar. Wie kent niet het fenomeen van reeds dode sterren van wie het licht ons nu pas op aarde bereikt? Een dergelijk gevoel maakt zich van mij meester bij het geven van instructies aan Roy. Gelukkig is de stemming in de auto Trabant steeds opperbest.

Zonder problemen bereiken we de eerste post bij Kunsági Major. "Heeft u zomer- of winterbanden?", vraagt de controleur. Roy weet het niet zeker en antwoordt zomerbanden. "Dat is dan 100 euro boete", grapt de controleur. Op zijn aanwijzing rijden we een stukje naar beneden en slaan rechtsaf om weer op de grote weg te komen. Waarschijnlijk, maar dat weten we niet zeker, hebben we een drukgebarende man met puntmuts over het hoofd gezien die ons naar een terrein wilde leiden waar enige proeven met de Trabant gedaan moeten worden.

Die proeven hebben we gemist. Op weg naar Varga Tanya hebben we inmiddels zoveel Tanya's gezien dat het toch wel erg onwaarschijnlijk is dat zowat alle Hongaarse vrouwen Tanya heten. Meer voor de hand ligt dat Tanya boerderij betekent en later die dag bevestigt gids Tibor dit. Een Tanya is een afgelegen boerderij. O, o, een wegblokkade. Twee politiemannen houden de Trabant voor ons aan en ook wij mogen aan de kant. De agenten ogen serieus en Roy moet zijn paspoort laten zien. Zelf denk ik dat dit er gewoon bijhoort en schiet enkele foto's.

Het laatste stukje komt eraan en in de handleiding staat dat we bij een wit bushokje linksaf moeten. Het bushokje zien we op meer dan een kilometer afstand maar toch weet Roy het bushokje al slippend voorbij te glijden. Even later parkeren we de Trabant als eerste voor de Varga Tanya. Een man (boer? eigenaar?) kijkt verbaasd. "Huh? Zijn jullie er al? Dat kan nooit, zo snel kun je helemaal niet met die Trabants." Wij wel, alleen weten we op dat moment nog niet dat we een heel onderdeel hebben overgeslagen.

We laten ons niet van de wijs brengen, gaan naar binnen en bestellen een kop koffie.

Wordt vervolgd.

Alle posts over het uitstapje van SQL Integrator naar Budapest zijn gebundeld in de category SQL goes Budapest 2009.

Comments

alles went, dus ook veiligheid went.
ALs je dan ineens eens zonder zit is dat best onwennig!

Overslaan kan inderdaad sneller zijn ja. Tis wat.

overslaan kan leuk zijn of leuk gemaakt worden.

Jammer dat ook de snelsten moeten wachten op de laatsten :-)

@Renesmurf: Tegenwoordig voel ik me al haast onveilig in de auto als ik mijn telefoon niet bij me heb, kun je nagaan. Nagaan, overslaan, ja dat scheelt tijd!
@HJC: Het betrof onderdelen als slalom en Trabant duwen. Had ook leuk kunnen zijn, maar dan waren we weer niet als eerste aangekomen.
@Piet: Gelukkig was er koffie tijdens het wachten.

Leuk, een Trabantjesrally. Ik zie uit naar het vervolg.

@Door: Ik beloof niets, maar de volgende episode kan wel eens over paarden gaan. Brrr...