« Nieuwe klanten belangrijker dan de oude? | Main | El Sapo El Sapo (51) »

KPN re´ncarneert in Hi

Over mijn telefoonabonnement, na het ontluisterende antwoord ("die aanbieding geldt alleen voor nieuwe abonnees") van de KPN-shop medewerker was doorgaan met KPN uitgesloten. Vodafone en Rabo Mobiel passeerden de revue en toen vond ik een aardige aanbieding bij Hi: een gratis Samsung S8000 Jet en een abonnement met onbeperkt internet voor nog geen 20 euro per maand. Tenminste gedurende het eerste jaar, daarna wordt het iets van 25 euro.

Het Hi-concept spreekt mij enorm aan. Dat is logisch want ik ben precies hun doelgroep: "Hi richt zich met name op jongeren van 18 tot 24 jaar maar ook op iedereen die Ĺouder is en zich jonger voeltĺ en ĺjonger is en zich ouder voeltĺ." Op de website vul ik het formulier in om bij Hi een abonnement af te sluiten. Bij de vraag over nummerbehoud haper ik. Gaat het opzeggen bij KPN straks wel goed? Ik besluit 0800-0346 te bellen, die bieden meteen hulp.

"Gaat dat allemaal goed straks met het opzeggen van KPN? Dat ik straks niet twee rekeningen krijg?", vraag ik.
- "Nee, dat komt allemaal in orde met die verlenging", antwoordt de Hi-dame.
"Verlenging? Ik krijg toch een nieuw abonnement?"
- "Uhm, tuurlijk meneer."

In Suite 31 van Main Street 30 tot 38 in Gibraltar zitten een paar slimme mensen met een bank. Het is niet een gewone zitbank maar wel een echte geldbank, bedoeld voor mensen die in re´ncarnatie geloven. Deze mensen kunnen nu geld storten en dat later als ze gere´ncarneerd zijn weer lekker met rente opnemen. Dat is nog eens een mooie start van je nieuwe leven!

Het betreft de Reincarnation Bank en zo ongeloofwaardig als het klinkt, zo slim is het. Immers, er zijn voldoende oude mensen met geld en zonder erfgenamen die denken: "Eigenlijk geloof ik er niet in, maar wat moet ik anders met mijn geld? Hoppa, voor de zekerheid stort ik 5 miljoen euro op de Reincarnation Bank." Hoe dat geld ooit weer opgenomen kan worden leest men onder het kopje Withdrawals.

Dan realiseer ik mij dat Hi feitelijk gewoon de jongerenafdeling van KPN is. Sommige mensen houden er gewoon van om zich beet te laten nemen, ieder op zijn eigen terrein. Als beloning re´ncarneer ik vast als direkteur van een grote telecommaatschappij. Of van een bank.

Comments

HI Casa! Haha, wat een mooi verhaal. Ik wil reincarneren als een Franse roofvogel, die hebben hier een prachtig leven.

Dat had ik je van te voren kunnen vertellen, dat Hi gewoon het achterwerk van KPN is...

Ik wil reincarneren als een Roofse fransvogel, die hebben hier een prachtig leven.

Ik heb ook HI, een manier om me jong te voelen.

Die Reincarnation Bank is volgens mij betrouwbaarder dan KPN.

He ja Telefasil...
Opladen bij een MCB Bancomatico..of bij de benzine pomp een kaartje halen...hahahahah

Ze douwen je ook een HetNet abonnement door de saturot. Alles is al
"voor je" geregeld, terwijl je driemaal expliciet hebt gezegd dat je alleen maar i-n-f-o wilt over A. opzeggen van KPN (om er achter te komen hoe dat moet, moet je de klantenservice bellen) en over B. een surfen&bellen abonnement van HetNet. Alleen i-n-f-o. En hup, je zit er al aan vast zonder je toestemming. Bijna niet terug te draaien en al zeker niet zonder hoge kosten van hun incompetente helpdesk.

@Door: Misschien kun je dan alvast wat dode muizen bij de Reincarnation Bank storten!
@Rutger: Ik wist het eigenlijk ook wel, maar had de indruk dat ze nu meer los van elkaar staan dan twee jaar geleden. Klopt dat?
@Roofse fransvogel: Maar je bent er nu al een, hoe zit dat dan?
@Pascal Summer: Dat is dan het verschil met mij want ik BEN jong... ;-)
@RvanInR: Veel zal het in ieder geval niet schelen...
@Cerito: Telefasil heb ik nooit gebruikt, weet wel dat er veel fraude was met die kaartjes. Heb je dan ook benzine getankt bij UTS?
@FrankiePebbles: Klantenservice is dat tegenwoordig niet een contradictio in terminis? Het kost je in ieder geval handen vol geld. Daarom zal ik ook niet snel overstappen, het regen en drupverhaal...

Ik stap nooit over, ik blijf altijd zitten waar ik zit.
Dan heb je ook geen gedoe.