« KPN reïncarneert in Hi | Main | Horrormuis en Dürüm Döner »

El Sapo El Sapo (51)

1. Tandartsverhaaltje

Lekker is dat toch, een dagje vrij. Zelfgemaakte koffie uit een ouderwets koffiezetapparaat smaakt beter dan automatenkoffie. Woensdagmorgen moet ik naar de tandarts, het is mijn eerste bezoek sinds we naar Nederland zijn verhuisd. Tandartsen en kappers zijn mensen waar men vertrouwen in moet hebben, niet iedereen kan mijn tandarts of kapper zijn.

Daarom mag Luchiano begin juli als proefkonijn dienen. In het pand aan de Hoofdstraat verwacht ik een oudere man aan te treffen maar tot mijn verrassing blijkt de tandarts een vrouw van een jaar of 35 te zijn: Debby den Toom. Zij doet haar werk zonder veel poespas en dat spreekt mij wel aan. Luchiano heeft één gaatje en daarvoor mag hij vanmiddag terugkomen.

Kauwgum kauwend in de auto op weg van Den Bosch naar Rijen over de A59 voel ik ineens wat harde stukjes in mijn mond. Ik vraag mij af of het de kauwgum is of een eruitvallende vulling. Dat laatste is het geval. Na de eerdere ervaring met Debby durf ik wel een afspraak te maken en die is dus vanmorgen.

Wat een verschil met de tandartsen die ik op Curacao heb bezocht. Die begonnen bijna altijd over het verwijderen van tandsteen hetgeen meestal in twee sessies gebeurde. Aan het echte werk zoals het bekijken van vullingen kwamen ze nooit toe. Ik lig nog nauwelijks achterover bij Debby in de stoel of ze noemt al in tandartscode twee kiezen op. Dan begint ze zonder aankondiging met de hoektand waar de vulling uit verdwenen is, zonder verdoving!

Ik bal mijn vuisten krampachtig en voel me als het slachtoffer in de film Marathon Man. Het valt alleszins mee en een kwartier later zit er een puike nieuwe vulling in de hoektand. Vakwerk. Nu nog een afspraak maken voor het vervangen van twee vullingen in de kiezen van de onderkaak. "Die worden toch wel verdoofd?", vraag ik ietwat benauwd. Ze kijkt me meewarig aan en zegt: "Als u dat wilt."

2. Google Calendar Sync

Het is me allemaal wat. Iets anders, al een hele tijd gebruik ik consequent de Calendar functie van Outlook om mijn afspraken in bij te houden. Outlook is eenvoudig te synchroniseren met mijn mobieltje en zo staan daar altijd de actuele contact- en calendergegevens in.

Er zijn ook afspraken die men elders maakt als men Outlook niet bij de hand heeft. In zo'n geval noteer ik de afspraak op een papiertje of mail hem naar mijn gmail-adres om bij thuiskomst Outlook bij te werken. Iedereen met een gmail-adres kan gebruik maken van Google Calendar. Ik heb daar ook een agenda in aangemaakt. Sinds vandaag, het is nu eenmaal een vrije dag, worden Outlook en Google Calendar bij mij automatisch gesynchroniseerd met Google Calendar Sync. Heel eenvoudig en het werkt als een tiet!

3. Slaap Lekker (Fantastig toch)

Er zijn van die songs die meteen beklijven, nooit eerder gebruikte ik dit werkwoord. Luisterend naar de radio kan ik de naam van de uitvoerende artiest niet goed verstaan laat staan onthouden maar wel het refrein en dan vooral die sensuele vrouwenstem die mijn feromonen heftig doet trillen.

Slaap lekker ding want jij is lastig,
Nog meer jij is fantastig toch

Het blijkt een nummer uit 2006 van Eva de Roovere (Wikipedia) te zijn dat door rapper Diggy Dex is bewerkt. Dat heeft Diggy Dex goed gedaan. Net als tandarts Debby en Google levert Diggy vakwerk. Ik voel een zomerhitje aankomen en dat wordt tijd ook.

Diggy Dex & Eva de Roovere - Slaap Lekker (Fantastig toch), Youtube (origineel) & Lyrics (origineel).

Comments

Sugey nog niet terug uit Espana?

Ik laat altijd alle vullingen zonder verdoving doen. Ik vind die prik vervelender. Niet prikken in het algemeen, maar wel in mijn tandvlees.

Zo is dat. Niet iedereen kan mijn vriend worden.

@Dirk: Neen, nog niet terug.
@Laurent: Bij de prik weet ik wat me te wachten staat, het is niet bijzonder prettig maar wel goed uit te houden. En dan dat lekkere gevoel als je met je verdoofde mond koffie wilt drinken en alles loopt eruit...
@Brillie: Neen, dat is echt onmogelijk.

Leuk nr inderdaad! de diggie versie vind ik nog leuker dan die van Eva los.
En ook handig aan de google calendar is dat je hem kunt delen en overal openen. Zo heeft zelfs Luc overal en altijd onze kalender! en ook leuk zijn de kleurtjes die je aan bepaalde agenda's kunt aangeven. Zo kun je ook bijv verjaardagen apart benoemen, en da's dan weer een tip voor jou :-)

He..held!
Het went hoor zonder verdoving, ik heb ook een hekel aan het rare gevoel van de prik in mijn gezicht...brrrrrrr

1. In mijn gebit geen polonaise....ik vraag bij boren altijd om verdoving. Dan maar iets extra's betalen. 2. Een agenda heb ik al jaren niet meer, zeker geen digitale. Afspraken onthoud ik zo wel, en de verplichtingen, die houdt mijn partner bij (ik houd niet zo van verplichtingen)...

Ook ik doorsta het boren zonder verdoving. Niet omdat ik flink ben maar omdat ik geen liefhebber van naalden in mijn lijf ben.
De Google Calender Sync werkt inderdaad als een tiet. Bedankt voor je tip!

@Pascale: Ik vind de Diggie-versie ook leuker. Wat een subtiele tips over het gebruik van Google Calendar in combinatie met verjaardagen!
Hoe vindt Luc het trouwens dat jij met Google Calendar zijn leven op afstand projectmatig inricht?
@ANila: Nou, bij mij went dat niet. Ik herinner me tandarts Muris uit mijn jeugd die in drie sessies vijf kiezen bij mij zonder verdoving heeft gevuld. Daar heb ik mijn tandartstrauma aan overgehouden...
@Gerrit: Ja, dat is wel jammer dat het extra geld kost. Je hebt je leven goed op orde met de lusten voor jou en de lasten voor je partner...
@Piet: Ik ben ook niet zo van de acupunctuur maar kies liever voor een vaste hoeveelheid kleine pijn dan voor onzekere pijn. Gek eigenlijk dat ik nog meedoe met de Staatsloterij. Graag gedaan, dat van die tip.