« Metafoor Mont Ventoux | Main | KPN reïncarneert in Hi »

Nieuwe klanten belangrijker dan de oude?

De laatste weken stalked KPN mij enigszins, zij hebben in de gaten dat mijn mobiele telefoonabonnement in september afloopt en bestoken mij met enorm gunstige aanbiedingen. Maar ik sta in dubio, weet niet eens of ik wel een ander toestel wil en overweeg een Vodafone Scherp Sim-only abonnement.

Maar ja, dan internet je wat en zie je allerlei mooi speelgoed voorbij komen. De Samsung S8000 Jet ziet er toch wel gelikt uit en is bij diverse aanbieders gratis te verkrijgen. Gratis dient dan gelezen te worden als in combinatie met een tweejarig abonnement van ongeveer 20 euro per maand. Zelfs mijn bank de Rabobank heeft een dergelijke aanbieding.

Niet geheel onbelangrijk, aangezien Luchiano (11) in september naar de middelbare school in Tilburg gaat heeft hij ook een mobieltje nodig. Vanwege de netwerk dekking kiezen we sowieso voor een KPN-netwerk aanbieder of eventueel voor Vodafone. In Zuid-Nederland valt T-Mobile al snel af.

26.07.2009: Luchiano (11) maakt een foto met zijn nieuwe mobieltje van zijn zusje Diana (3) en zichzelf. Klik voor groter.Zondagmiddag rijden we naar Tilburg, het is koopzondag. "Is de Tilburgse kermis eigenlijk nog aan de gang?", vraag ik mij af. Op het moment dat we in de sluis richting parkeergarage Koningsplein vast staan weet ik het antwoord al. We kunnen niet vooruit en niet achteruit en gezien de aankomsttijd van ongeveer 13:15 verwacht ik niet dat er snel mensen plaats maken in de parkeergarage. Al met al duurt het een half uur voordat de auto is geparkeerd.

Op het Koningsplein vallen we met de neus in de boter qua kermis. Diana (3) houdt haar oren dicht, ze heeft vaak last van harde geluiden. We lopen richting de Heuvelstraat en komen al snel de KPN-winkel tegen. De verkoper vraagt wat hij voor me kan doen en ik vertel dat mijn abonnement bijna verlopen is en wat KPN mij aan kan bieden.

Dat blijkt vies tegen te vallen. Als ik vertel dat ik toch echt gelezen heb dat de Samsung S8000 Jet gratis is bij een abonnement van 20 euro reageert de verkoper: "Ja, maar dat is voor nieuwe abonnees". Het is maar goed dat ik een riem aan heb maar reageer toch als door een wesp gestoken: "Wat? Nou, als dat zo is heb ik het wel gezien. Dan ga ik naar Vodafone!"

Niet echt professioneel van mijn kant, anderzijds speel ik de rol van klant en hij die van verkoper. Zijn chef of de senior-verkoper, in ieder geval iemand met iets meer ervaring, probeert de zaak te redden. "Voor vaste klanten zijn er ook speciale kortingen mogelijk". Zelf ben ik echter nog steeds de eerdere informatie aan het verwerken, kennelijk zijn vaste klanten van geen enkel belang meer?

Uiteindelijk kan ik de Samsung Jet krijgen voor tien euro bij een tweejarig abonnement van 26,50. Nu is tien euro niet veel, maar het gaat mij ook om het principe. Waarschijnlijk wordt het toch Rabo Mobiel en voor Lucy geldt een maand later dan hetzelfde. Zo verliest de KPN toch in één klap twee klanten, of dat nu zo slim is?

Ze mogen Luchiano dankbaar zijn want hij heeft zijn zinnen gezet op een Nokia 5130 Xpress met een Prepaid abonnement. Er zit een aardige korting op het apparaat omdat het toevallig (?) 25 graden Celcius is. Voor 65 euro mogen we hem meenemen, inclusief 15 euro beltegoed. Tsja, Luchiano is natuurlijk een nieuwe klant die vanaf nu door KPN uitgemolken wordt.

Van dat uitgemolken worden heeft hij nu nog geen last en Luchiano is dolblij met zijn eerste mobieltje. We lopen terug naar de parkeergarage en stoppen bij een paar attracties. Diana heeft zich tot dan toe rustig gehouden maar als ze drie keer in de draaimolen heeft gezeten wil ze er niet meer uit. Uiteindelijk lukt het met de belofte om bij McDonalds te dineren.

Een mooie afsluiting van een middag die weer een levensles heeft opgeleverd. Later wint Mark Cavendish met enorme overmacht de slotetappe van de Tour de France op de Champs Elysées.

Comments

Heb ook een lange tijd bij KPN gezeten en ben toen, inclusief mijn ouders, naar T-Mobile vertrokken. KPN zuigt ballen veel.

Kun jij niet zo'n consumentenrubriek op televisie beginnen? Een soort van Pieter Storms meets Felix Meurders?

belachelijk, maar zo zijn toch al die bedrijven denk ik.
en Luchiano moet zn nieuwe nr maar es geven dan!

@Rutger: Nou, ze hebben nog niet aan mijn ballen gezogen (gelukkig maar). Het is ofwel een oude organisatie die moeite heeft met het snelle overstappen van tegenwoordig ofwel levert deze manier van zaken doen ze toch het meeste op. Ik vertrek in ieder geval, voor 99% zeker...
@Laurent: Mag het ook met Antoinette Hertsenberg? Ik denk trouwens dat de door mij uitgeslagen taal al snel niet meer uitgezonden mag worden...
@Pascale: Ja, zo zijn ze. Ik zal aan Luchiano doorgeven dat hij je moet bellen!

Dat pakt de KPN heel bijzonder aan. Bij Vodafone krijg ik iedere 2 jaar een nieuw toestel en dat betaal ik trouw af met hetzelfde abonnement.

Bij kranten en tijdschriften merk je hetzelfde: ben je eenmaal abonnee, dan suddert dat wel door. Als toekomend abonnee kun je van allerlei aanbiedingen gebruik maken. Zo kun je van de ene krant hiphoppen naar de andere krant.

@Piet: Ik stond werkelijk paf. Hij zei ook nog dat de overheid die mobieltjes sponsort en Nederland het enige land is dat ze nog gratis weggeeft. En dat dat snel afgelopen is. Ik dacht: "Boeien! En als ze dan toch gesponsord worden, aan wie geef je ze dan, aan je vaste klanten of aan nieuwe?" Maar... ik ben er vandaag toch ingestonken...
@Gerrit: Zo is het, maar we zijn nu in een overstaptijdperk beland. Daar gaan de oude bedrijven nog last van krijgen...