« Littekens | Main | De grafsteen voor Ilka »

Van massagestaaf naar homeshopping

Bij postorderbedrijven denkt men al snel aan massagestaven en kopen op krediet. Otto, Wehkamp en Neckermann hebben zich mede dankzij het internet ontwikkeld tot homeshopping ondernemingen. Een stukje geschiedenis.

Otto is ontstaan op 17 augustus 1949 in Hamburg-Schelsen. Oprichter is de op 13 augustus 1909 geboren en nog steeds levende Werner Otto. In eerste instantie verkoopt men schoenen, het bedrijf is sinds 1979 aktief in Nederland. Over Herman Wehkamp, de man die in 1952 Wehkamp opricht, is weinig bekend. Wanneer is hij bijvoorbeeld geboren? Wehkamp start in Slagharen met de verkoop van matrassen. Over naar Neckermann dat in 1950 opgericht wordt door Josef Neckermann (05.06.1912 - 13.01.1992). Welk een toeval trouwens dat alle hierboven genoemde bedrijven opgericht zijn door iemand met dezelfde naam. Core-business van de in Frankfurt gevestigde onderneming is aanvankelijk textiel.

Interessante shizzle en info die men niet zomaar vergaart maar wat heeft CasaSpider hiermee van doen? Is hij soms op zoek naar een massagestaaf? Neen, wij hebben onze Nintendo Wii bij Neckermann gekocht en nog wat dingen. Tot volle tevredenheid met als minpuntje slechts dat ik regelmatig, ja zelfs op mijn verjaardag (!) gebeld word door mijn nieuwe vrienden van neck.nl met het advies om snel nog iets te bestellen. Wat ik dan juist expres niet doe.

Laatst had Otto een leuk artikel in het assortiment en ik besloot klant te worden. Na het invullen van vele gegevens en het doen van diverse handelingen ligt het bewuste ding eindelijk in het digitale winkelwagentje. Bij het definitief maken van de bestelling verschijnt de mededeling dat mijn kredietlimiet te laag is en dat men derhalve om een aanbetaling vraagt. Een brief is onderweg om een en ander toe te lichten.

Hallo zeg, het gaat om een bedrag van iets meer dan 100 euro. Daar ga ik toch zeker niet op aanbetalen? Postorderbedrijven leven bij de gratie van de rente op hun kredieten. Als de brief inderdaad in de bus valt mag Otto de bestelling direct als geannuleerd beschouwen en ben ik klant-af.

Het alternatief is de stad in, Breda of Tilburg. Het aansluitende bezoek aan een terrasje is vooralsnog sowieso niet mogelijk bij homeshopping.

Comments

Zoals ik in mijn bespreking van de Wehkampgids 1990 schreef:

"Maar de Wehkampgids vervulde in die dagen nog veel meer rollen dan enkel die van catalogus."

Zie altijd wel leuke dingetjes voorbij komen. De lunchbreakers bij Wehkamp ofzo, maar zover ik weet nog niet iets besteld bij de Otto, Wehkamp of Neckermann.

Mijn moeder wel overigens.. :)

Ik vind een groot nadeel van homeshopping dat je op de plaatjes niet goed kunt zien of het om een deugdelijk artikel gaat. Daar heb je toch meer indruk van als je in een gewone winkel echt iets kunt bekijken. Natuurlijk kan er dan nog wel eens wat mis gaan, maar dan kun je sneller terug naar de winkel, met meer kans om de verkoper te treffen die je geholpen heeft aan het artikel. Bij homeshopping is het mij te vaag allemaal. Ik wist trouwens niet dat die postorderbedrijven al zo lang bestaan, ik dacht dat ze vanuit de jaren 70 van de vorige eeuw dateerden.

Ik koop alles bij Piet Zomers, AH, Dirk, V&D, C&A, Hij, Zij, daar en hier. Maar vooral op zondag in de super, zolang het van HEM nog mag.

Tegenwoordig zijn er veel meer bedrijven, via google vind je sneller je gading dan via specifieke site`s.

En dan is het betalen en ontvangen.,

@IJsbrand: Zo is het maar net. Tegenwoordig kun je zelfs op de modellen inzoomen... ;-)
@GJ: Met die laatste opmerking doel je zeker op het stoffige imago van postorderbedrijven, haha... Je moeder is haar tijd vooruit! En hoe zit het met de camera die je laatst hebt besteld?
@Cyberjunk: Via internet kun je steeds beter zien om wat voor artikel het precies gaat. Vaak zijn meer foto's beschikbaar en je kunt inzoomen. En als het dan na het uitpakken toch tegenvalt kun je het binnen 14 dagen gewoon terugsturen. Door het grote assortiment zijn postorderbedrijven een mooie aanvulling op traditionele winkels. De eerste postorderbedrijven dateren van het eind van de 19e (!) eeuw, in de Verenigde Staten...
@Brillie: Laat je ook nog wat voor ons over?
@Renesmurf: Toch heb ik meer vertrouwen in de postorderbedrijven dan in de vele plots opduikende internetbedrijfjes. Allereerst is het de vraag of ze leveren en ten tweede wat ze doen bij problemen...

Vergeet TellSell niet.