« Wat ben ik? | Main | Sibon, El Gran Varůn »

El Sapo El Sapo (48)

1.

Toch gegrepen. In de aanloop naar de Olympische Spelen is gemeten dat de interesse voor Beijing 2008 duidelijk minder is dan voor Sydney 2000 en Athene 2004. Dat hebben ze goed gemeten want het gold ook voor mij. Vrijdag zag ik het laatste stuk van de openingsceremonie en was onder de indruk. Zaterdag- en zondagochtend stond de televisie aan en genoten we van Ruben Houkes en de overwinning van de dames 4x100 meter vrije slag. Zometeen komt Marianne Vos live binnen. Toch gegrepen.

Een minpuntje is NOS Teletekst alwaar de Medaillenspiegel niet is te vinden. Uitwijken naar ARD/ZDF pagina 825.

2.

Luchiano (10) moest naar de oogarts. Al een hele tijd heeft hij na het lezen hoofdpijn. Vrijdag hadden we een afspraak in het Amphia ziekenhuis in Breda. Het regende pijpenstelen en we renden naar de ingang van de polikliniek oogheelkunde.

CasaSpider: "Goedemorgen. Mijn zoon heeft een afspraak bij de heer Saxeno om half elf."
Receptionist: "Goedemorgen. Het is Saxena en dokter Saxena is een vrouw."

Juistum. De onderzoeken duurden bijna twee uren, vooral vanwege de druppels die men tussendoor in Luchiano's ogen druppelde. Bij de 3D-testen met het rood-groene brilletje constateerde men dat hij moeite heeft met diepte zien. Dat kan erop duiden dat beide ogen niet goed samenwerken. Dokter Saxena keek Luchiano diep in de ogen en verbaasde zich erover dat de druppels niet het beoogde effect hadden. De pupillen moeten er groot van worden maar bij hem waren ze piepklein. Daarom moeten we maandag terugkomen, twee maal per dag druppelen we nu thuis.

3.

Zaterdagmiddag gingen we naar Breda, kleren kopen voor Lucy. Luchiano en ik vermaakten Diana (2) en Lucy liep door de H&M. Na een uurtje had ze haar armen vol met kleren. Bij de paskamers stond een file. Na een tijdje verdween Lucy in een vrijgekomen occurrence en wij wachtten. En wachtten en wachtten. Gek woord eigenlijk.

Dan ziet men het verschil tussen mannen en vrouwen. Mannen kunnen beter Nobelprijzen winnen en sprinten, vrouwen beter de Noordzee overzwemmen en tijd doorbrengen in kledingzaken. Diana's conditie is op dit terrein duidelijk superieur aan die van Luchiano.

Comments

Ik zei toch tegen jou dat je naar de H&M moest gaan. Bij de H&M zit je altijd goed. H&M verkoopt leuke, mooie, moderne, en redelijk goedkope kleding voor de hele gezin. Laatst zag ik veel Antilliaanse mannen op de mannen-afd. naar koopjes zoeken. Ze hebben nu ook bermuda overhemden voor mannen in de uitverkoop, 5 euro per stuk. Je weet wel, die overhemden met palmbomen, patiya (watermeloenen) en exotische bloemen etc.erop. Echt iets voor jouw. :)

Diana??!!Das een kwestie van jong geleerd oud geperfectioneerd, wacht maar!
Ik ken maar heel weinig mannen die kledingshoppen leuk vinden....

Mijn interesse voor de OS was vooraf ook een stuk minder. Net als mijn kennis. Zo dacht ik dat Houkes het goud al binnen had. Dat viel tegen. Het goud op de 4x100 was heel mooi. Net als het wielrennen ook heel mooi was om te zien.

Hoe is het jouw conditie als het gaat om winkelen?

Ik ben een uitzondering in de vrouwenwereld want ik heb een hekel aan winkelen.

Houd ons (mij) op de hoogte van de bezoeken aan de oogarts. Vindt Luchiano het druppelen vervelend? Ik leef bijzonder mee met hem, ik hoop dat het niet heel erg is met zijn ogen.

Ach, die OS. Het heeft wel iets moois, maar ik vind het ook niet echt belangrijk.

De spelen gaan langs me heen, het zegt me niks.

We zullen wel zien wat voor brilletje ze Luchiano zullen aanmeten, mocht dat nodig zijn.

En winkelen is een hobby van sommigen, dat kan zelfs zonder geld!

Kik uit voor die oogdruppels, ook ik he zo'n kuur moeten doen en raakte verlamd! Als je merkt dat Luchiano sloom wordt of rare dingen gaat zien (high!) meteen stoppen.
Allemaal goed gekomen, het blijkt dat ik allergisch ben voor atropine, helaas zeldzaam, maar je zal het maar hebben....
* jaar geleden gelaserd, van -13 1/2 naar -1/2!
ik heb jammer genoeg wel een cilindrische afwijking wat ze toen met laseren niet konden verhelpen.

Pagina 609, Casa.

We staan 7e:

609 Teletekst zo 10 aug
******************************** 1/3
******** medaillespiegel (21 van 302)
***************************************

Stand: G Z B T

1. China 6 2 0 8

2. Zuid-Korea 3 2 0 5

3. Verenigde Staten 2 2 4 8

4. TsjechiŽ 2 0 0 2

5. ItaliŽ 1 2 1 4

6. Japan 1 0 2 3

7. AustraliŽ 1 0 1 2
NEDERLAND 1 0 1 2
Spanje 1 0 1 2

@Bout: Een goede tip van jou. Binnenkort ga ik eens zo'n exotisch overhemd met een watermeloen erop aanschaffen...
@ANila: Een normale man haat kledingshoppen. Nou ja, als hij de dame in kwestie net kent gaat het nog wel... ;-)
@Piet: Met jouw manier van tellen halen we de 7 gouden medailles wel. Mijn conditie is in orde, het is een kwestie van geestelijke voorbereiding. Steeds het volgende mantra herhalen: "Klaag niet en geef haar haar zin, dan loopt het allemaal goed af!"
@Cyberjunk: Vanmiddag gaan we weer, verslag als gebruikelijk op het CasaLog. Winkelen als Olympische Sport... is dat niet wat?
@Renesmurf: Winkelen zonder geld, gebruiken ze daarvoor niet het bijvoeglijk naamwoord proletarisch?
@Giensie: Bedankt voor de tip, we hebben inderdaad atropine. Heb het aan Luchiano gevraagd, hij heeft er geen last van maar ziet wel een beetje wazig...
@Ruben: Thanks! Ik vind dat de verwijzing naar deze superbelangrijke pagina op 601 hoort te staan. Inmiddels zijn we geen 7e meer...

haha, ja vre-se-lijk dat winkelen!

Kijk af en toe even naar de OS. Mijn vader vertelde gisteren dat ie voor een sproetje naar Peking moet. Iets doen in het hollandhuis ofzo. Ik zei nog, 'doe je de groeten aan het dameshockeyteam'! :)