« Zon op zondag | Main | In deze geef ik Edwin van Onselen gelijk »

Een niet-erotische droom met twee politie-agentes

15.04.2008: Het was niet deze politie-agente die in Casa's droom verscheen. Klik voor groter.Met de auto reden we in een lange rij over een weg geen idee waar, Curacao of Nederland? Er klonk het geluid van sirenes en in de spiegel ontwaarde ik flarden blauw van zwaailichten.

Het kwam dichterbij. Daar was een plekje om de auto iets naar de kant toe te sturen zodat de ambulance dan wel politie er langs kon.

Tot mijn verbazing stopte de politie-auto achter mij. Twee politie-agentes stapten uit, hoe ze eruit zagen weet ik niet. Er speelden geen erotische gevoelens.

"Uw linkerachterknipperlicht doet het niet", zei een van de agentes. "Wel waar", zei ik tegelijkertijd de clignoteur inschakelend. Ik stapte uit de auto en zag dat hij het deed. "Ziet u wel, hij doet het gewoon."

"Net deed hij het niet", ging de agente verder. "Dat kost u 100 euro. Met de administratiekosten erbij 108 euro 80." Welk een onrecht. "Dit geval gaat voor de rechter!", schreeuwde ik, "Dit laat ik voorkomen!"

Bekeuringen zijn nooit grappig, gelukkig was het een droom. Maar zoals ex-collega E.U. te N. ooit sprak: "Dromen zijn bedrog. Want toen ik wakker werd lag ze d'r nog."

Comments

Nou, het is inderdaad maar heel goed dat dit een droom was. Wel vind ik het zeer merkwaardig dat jij je dromen zo perfect kunt navertellen. Dat zou mij niet lukken, meestal weet ik niet eens meer precies wat ik gedroomd heb en als ik het wel weet kan ik het niet meer verwoorden.

Dat dromen bedrog zijn weet iedereen. Toch houden ze je ook scherp, want je weet nu weer extra goed dat je moet opletten of de lichten van je auto het weer doen. Dat wist je natuurlijk wel, maar het is nooit fout om er weer eens bij bepaald te worden, ook al is het maar door een droom.

Rare vent ben je ook he? Maar weet jij dat dit echt een keer gebeurt is, maar dan met een turkse (moderne)vrouw met hoofddoek. Om dezelfde reden gestopt en haar knipperlichten deden het gewoon en toch boete!! Gewoon pesterij vind je niet?

Heb lang niet gereageerd op je log, maar daar is ook een reden voor. Heb een dikke buik en wordt de komende maanden als het goed is nog dikker (als je begrijpt wat ik bedoel). Ben de laatste tijd erg moe en ik slaap veel. Maurice is heel erg blij. Doet me denken aan Luchiano en Diana hoeveel schelen zij qua leeftijd?

Geen politie-agente die mij bij kan houden ivm hun dikke achterwerk.


Trouwens, bij 270Km/h mist elke flitser je.

En jij behoort niet tot die inmiddels 50% van de bevolking wiens knipperlicht het wel degelijk doet, maar die daar nooit meer gebruik van maken?

@Cyberjunk: Ik heb zelden problemen met het onthouden van mijn dromen, het heeft vast te maken met enorme hersenactiviteit. Maar inderdaad, na de droom lette ik (nog) beter op in het verkeer...
@Donna: Het heeft soms de schijn van willekeur wie de agenten te grazen nemen, dat is waar. Wat een goed nieuws zeg, van je dikke buik. Gefeliciteerd! Ik kan mij voorstellen dat Maurice dolblij is met de aanstaande baby. Luchiano was 8 toen Diana geboren werd. Zij wordt alweer bijna 2. Zorg goed voor jezelf en rust maar lekker uit...
@Brillie: Jouw kont ken ik niet maar ik heb de indruk dat hij dikker is dan die van menig politie-agente. Mijn Volkswagen Jetta haalt slechts 263 dus jouw tip helpt bij mij niet...
@Laurent: Neen, voorheen dacht ik dat het typisch Curacaosch was om de richtingaanwijzer niet te gebruiken. Ik gebruik hem altijd!

Rare dromen heb je.

@Niek: Mijn rare dromen hou ik voor mezelf... ;-)