« El Sapo El Sapo (46) | Main | De Kameel »

Wegmisbruikers

Nu Boer zoekt Vrouw afgelopen is konden wij zondag weer eens naar Wegmisbruikers kijken. Wegmisbruikers is een programma met een negatieve inborst en maakt slechte dingen los in de mens, tenminste in mij wel. Als een wegmisbruiker te hard of door rood rijdt begin ik al te gniffelen en hoop dat hij een flinke bekeuring krijgt. Het invorderen van het rijbewijs is de slagroom op de taart.

Geen beter vermaak dan leedvermaak. Maandag kreeg ik een mailtje met attachment van onze office-manager. Het was @!%@#$% een bekeuring! Voor door rood licht rijden! De overtreding (Feitcode R602) heeft op 7 februari jongstleden plaatsgevonden om iets voor half vijf op de Vlijmenseweg te Den Bosch. Ja, dat kan ik inderdaad geweest zijn. Probleem is alleen dat ik het me absoluut niet kan herinneren, ik rijd echt nooit door rood.

Weet zo'n agent eigenlijk wel wat hij doet? Op deze manier wordt een fatsoenlijke weggebruiker (ik) enorm in de hoek gedrukt. Want is het wel waar, ik bedoel misschien had de man wel slecht geslapen en was hij jaloers op de bestuurder van een donkerzwarte Volkswagen Jetta die kennelijk al klaar was met zijn werk. "Dat nummer noteer ik even, hehehe" of iets in die trant spookte door zijn hoofd.

Het is meer dan een maand geleden! Wanneer verjaart een bekeuring eigenlijk? Straks komen er nog een paar achteraan en wat kan ik daaraan doen? Vanmorgen reed ik op diezelfde Vlijmenseweg door oranje, ja tenminste dat hopen we dan maar. Oh, wat was het op Curacao toch relaxed rijden.

Ja, CasaSpider is een tikkeltje gefrustreerd. Dan kan men nog beter in Zwitserland wonen, in hun versie van Wegmisbruikers haalden ze een man van de weg die 132 reed waar 100 is toegestaan. Dat kostte hem 900 euro. Toen moest ik weer even gniffelen. Onverbeterlijk.

Comments

Ja inderdaad Casa, je bent onverbetelijk. Je moet gewoon uitkijken wat je doet en niet zo gestresst rondrijden. Ga met de trein naar je werk en je hoeft niet bang meer te zijn voor bekeuringen. En anders kijk je eens vriendelijk naar je baas, je zegt tegen hem of haar dat je echt je uiterste best doet om op tijd te rijden, ja, dat je zelfs de rode stoplichten trotseert om HEM of HAAR maar te gerieven en dat hij of zij daartegenover moet stellen dat je boetes door het bedrijf worden betaald!! En geen beter vermaak dan leedvermaak? Casaspirder heeft een bekeuring, lekker puh!!!

ja, ja, Casa zo kan ik het ook gniffelen om anderen, maar wanneer 't jezelf overkomt dan....

Anonymous ben ik

Ik voel met je mee :-)
Het overkwam mij een paar maanden geleden op de fiets, 's nachts om kwart over 12, het regende pijpestelen en geen mens op de weg. Volgens oom agent had ik door reed gereden en ja dat mocht niet. Volgens mij was het oranje, maar goed, zijn woord tegen het mijne, maar het kostte me wel 75 euro.

Nou ja, schijnbaar had de man niks beters te doen of was hij chagerijnig. Na mij kon zijn nachtdienst niet meer stuk!

Ik geloof je zonder meer dat je nooit door rood rijdt. is er geen foto bijgestuurd? die kan je volgens mij wel opvragen. In DLD doen ze dat standaard, laatst kregen we weer een foto van luc die te hard reed, erg grappig. Krijg je tenminste nog iets voor je geld, al had ik zelf voor die foto minder willen uitgeven :-)

@Cyberjunk: Hoho, ik was helemaal niet gestressed en het had ook niets met op tijd rijden te maken. Die agent zag het gewoon verkeerd! En de trein, dat nooit. Maar ik ben blij dat jij je zo vermaakt met mijn leed... :-)
@Anonymous/Donna: Zo gaat het nu eenmaal, gek genoeg gniffel ik dus al snel weer mee...
@Jan: Ongelofelijk, agenten zijn niet meer wat ze geweest zijn. Fietsers bekeuren en het voetballen dwarsbomen. De mijne was trouwens 130 euro... :-(
@Pascale: Gelukkig heb jij tenminste nog vertrouwen in mij. Op de bekeuring las ik inderdaad iets over de foto, ik ga proberen hem te pakken te krijgen. Da's pas leuk voor het CasaLog!

Maar gaat dat dan nog steeds met feilbare omes agenten? Ik dacht dat zo'n camera niets anders doen dan registreren wat er gebeurt. :-p

Ik heb dan leedvermaak, want ik zal zelf NOOIT bekeuringen krijgen, ik reis niet zwart in het openbaar vervoer, ik loop altijd met mijn id. op zak en ik let heel goed op met oversteken, niemand kan mij ergens op pakken omdat ik op DEZE GEBIEDEN GEEN FOUTEN MAAK. En dat zijn de gebieden waar ik op moet letten. Als jij nou in de auto ook goed in de gaten houdt waar je mee bezig bent- en dat geldt voor iedereen die actief van de auto of de fiets gebruik maakt- dan hoeven er ook geen bonnen te worden geschreven. En doe niet zo raar over de trein!!!! Ik ga nog gemener worden, ik hoop dat die Volkswagen Jetta eens een keer weigert, dan MOET je wel met de trein. Zo, voor vandaag is dat genoeg venijn en genoeg leedvermaak...;-)

Ik kijk zelf altijd graag naar BLIK OP DE WEG.

En op zondag naar de VPRO natuurlijk, voor wat er dan nog van over is.

Laatst was ook afgekondigd dat er 10% meer geld moest binnenkomen via verkeersboetes. Eigenlijk zouden we dan allemaal 10% braver moeten gaan rijden zodat dat plannetje mooi niet doorgaat.

Jaja,

Typisch gedrag weer. Het gezag van de diender in twijfel trekken. Het is al zo lang geleden...
Weet je zeker dat je niet te veel gezopen had?
Schijnt het geheugen aan te kunnen tasten.
Kom je nog goed weg met een simpele bon :-)

Staat er geen camera bij dat stoplicht? Bijna ieder stoplicht is tegenwoordig voorzien van zo'n stukje hightech dat dan ook je snelheid nog even meet. Met wat geluk ben je nu dus te hard door oranje gereden en krijg je alsnog een bon.

Nog meer goed nieuws. Wist dat je de bon automatisch van je salaris wordt ingehouden? Met de administatiekosten.

@Irene: Jaja, maar wie denk je dan dat er op het knopje drukt, nou?
@Cyberjunk: Ik zeg altijd zeg nooit nooit. Klop maar op hout, straks zit je nog in een of andere Romeinse gevangenis. De kans dat een Volkswagen Jetta weigert is vele malen kleiner dan een treinstoring. En anders gooi ik wel twee ons bladeren op het traject Vught-Den Bosch... ;-)
@Renesmurf: Gisteren nog Blik op de Weg gezien, maar sjongesjonge wat is dat programma verschrikkelijk oubollig geworden. NCRV uit de jaren '50! (Gisteren leek het wel Boer zoekt Vrouw met die boer en zijn aanhangwagen waar hij een aantekening voor op de autopapieren moest hebben)
@Laurent: Het probleem is dat ik nu al zo braaf rijd, maar als je de Zwitserse situatie hebt gezien weet je dat dat hier ook moet kunnen...
@NightOwl: Overdag drink ik best veel, Cappuccino (code 908)...
@Piet: Ja, het was een camera. Vandaag probeer ik de foto los te weken, heb ik tenminste nog iets. Dat de bon van mijn salaris wordt inghouden heeft Ina me al medegedeeld. Leuk zo'n halvering. Administratiekosten? Het moet niet gekker worden. Maar zo te horen heb jij het allemaal al eens meegemaakt... ;-)

Gelukkig heb dit jaar nog bekeuring gehad *even afkloppen* .. Het is verschrikkelijk! 130 euro foetsie! Dat zijn toch wel 90 biertjes op de club. Daar zou je ook op een zaterdagmiddag Glimmen 3 wel blij mee kunnen maken :-)

Over voetbal gesproken, succes vanavond! Sportief technisch gezien ben ik dit keer voor AZ. Tsja van Gaal moet toch een keer winnen! Maar met zo'n Romero weet je het maar nooit.

Casa, ik krijg jouw pagina niet meer goed te zien. Klopt het dat je de links aan de rechterkant verwijderd hebt? Ik log meestal op jou site in, om op de Curacaose sites te komen van daar.
Danki di antemano.

Ik bedoel vandaar; aan elkaar. hihi

PS, heb je al de panorama van deze week bekeken? Nathalie van Idols staat erin, in vol ornaat.

http://www.panorama.nl/index.php?pageId=1369

@CasaSpider: dat is helaas waar. Voordeel van zo'n hoge boete is dat de administratiekosten verhoudingsgewijs meevallen. Nadeel is inderdaad de halvering van het salaris, maar ook daar zit een goede kant aan. Blijkbaar krijg je meer dan ik!

@GJ: Wrijf het er nog maar eens in met die 90 biertjes. Van mij mag Van Gaal verliezen en zeker vanavond. Maar ik heb 1-0 voor AZ voorspeld, ik ken mijn pappenheimers...
@Bout: Ik heb geen probleem, heb je hem wel op full screen staan? Of staan de dingen die eerst rechts stonden nu misschien links helemaal onderaan? Maak maar een screenshot. Hello World vind ik geen sterk nummer maar Nathalie zingt het stukken beter dan Nikki, dat is zeker. Ik wil best wel eens met haar in het zwembad trouwens... ;-)
@Piet: Ja, je hebt gelijk. Doe mij maar lekker hoge boetes. En (ambtenarenmodus aan) ik verdien inderdaad meer dan jij maar krijg minder. Ach ja, zaagmans he... :-)

Als er een programma is waar ik gruwelijk een hekel aan heb dan is dat wel wegmisbruikers. En die Koos Spee kan in mijn part de *** op. Hij beweert dat het allemaal voor de veiligheid is maar de waarheid is dat het gewoon allemaal om $$ draait. Mijn respect voor de politie in NL (en bevoegde ambtenaren) is ook laag, het is gewoon een bonnetjesfabriek geworden.