« In Oeganda zijn ze nieuwsgierig | Main | Parkeersensoren van het leven »

Effecten van koffie en wijn

09.01.2008: Met een kopje koffie en een krantje neemt Luchiano (10) het ervan bij Albert Heijn in Rijen. Klik voor groter.Luchiano (10) en ik doen vaak samen boodschappen. Dat hij met mij mee gaat is niet altijd geheel vrijwillig maar dat is nu eenmaal het voordeel van vader zijn.

Bij Albert Heijn ontdekte hij laatst een Perla koffie-apparaat. Wel, het apparaat stond daar al een tijdje maar het was voor het eerst dat Luchiano op het idee kwam om daar eens een gratis kopje koffie uit te tappen. Normaliter krijgt hij alleen op zaterdag een half kopje koffie maar ja, deze is gratis!

Als tegenprestatie moest hij voor me poseren en nam vervolgens plaats in de koffiehoek met een krantje. Dat is lekker relaxen.

Dat ging drie dagen zo door. De derde nacht kon de jeugdige cafeine-verslaafde de slaap niet zo snel vatten. "Die krijgt dus geen koffie meer", zei Lucy terecht.

Als het aan Peter R. de Vries ligt krijgt Joran van der Sloot voorlopig geen wijn meer, tenminste buiten de huiselijke kring. Patty Brard was zo vriendelijk om een en ander door te geven aan de redactie van Oprah Winfrey die binnenkort een programma aan de verdwijning van Natalee Holloway gaat wijden.

Comments

hi! ziet er gezellig uit daar bij jullie in de AH. mijn ervaring is dat als ik genoeg wijn na de koffie drink, dat ik dan prima slaap. tip voor luchiano??
had jij het interview bij P&W gezien vrijdagavond? wij wel, ik begon net iets meer sympathie voor Joran te voelen, maar dit is wel een hele domme actie van hem. kan me voorstellen dat ie gefrustreerd is, maar zo gooit ie zn glazen wel weer in. wijnglazen ja.

Zijn er al vreemde effecten bij Brabant-water geconstateerd sinds jouw indiensttreding?
(Psst: je link naar het Natalee Hollowaydossier gaat niet zo goed.)

Dus na 3 dagen poseren kon Luchiano de slaap niet vatten? Misschien moet Lucy je camera in beslag nemen?

Wij hebben hier niet zo'n gezellig AH.

By the way, wat denk jij heeft Joran te maken gehad met haar verdwijning (misschien niet met opzet)?
Je kan wel uit de eerdere intevieuws met de ouders en de laatste intervieuw bij P&W merken dat ze Joran niet meer in de hand hebben. Ik denk dat deze jongen verwend en opstandig is, maar ja... lets see wat er nu gaat gebeuren.

Heerlijk zo de krant lezen...

Bij ons zijn het met name 'hangouderen' die de hele dag gratis bij AH koffieleuten. Misschien moet Luchiano toch een hippere plek uitzoeken om te loungen?

@Pascale: De AH in Rijen is zeker erg gezellig. De tip van de wijn gaan we meteen uitproberen. Slaapt Tom daarom zoveel? Het interview heb ik niet live gezien, maar via GeenStijl was het allemaal te achterhalen. Sympathie kan ik niet voor Joran hebben, ongeacht of hij nu wel of niet schuldig is. Hij heeft nu inderdaad zijn wijnglazen ingegooid, jij kleine grappenmaker... :-)
@Cockie: Het water smaakt beter dan ooit! De link klopt bij mij als een bus. (Alle posts met een relatie naar Natalee staan erin verzameld, ook deze)
@Piet: Voor de sfeer zijn lange sluitertijden erg goed. (Heb je je leesbril wel op, haha... :-))
@Donna: Neen? Dan moet je Luchiano en mij maar eens uitnodigen! Het staat vast dat Joran een aantal malen gelogen heeft. Ook zijn vader (een rechter!) gaat volgens mij niet vrijuit. Van de andere kant kan ik mij niet voorstellen dat een toen 17-jarige een moord zo koelbloedig kan ontkennen. Tenminste dat hoop ik dan maar...
@Brillie: Jij bent zeker ook vaak bij AH te vinden...
@Carin: Alle zitplaatsen waren vrij, denk dat de parkeertijden voor rollators verlopen waren. Zo is het goed te doen...

Koffie lijkt me een verslaving die niet schadelijk is.

Niks mis mee dus, wen er liever aan!

Ik had al gelezen dat Luchiano niet echt een boodschappenjongen ;-) is , dat ie koffie lekker vindt is wel grappig , nu weet hij ook de keerzijde.

Joram ...ongeacht of ie wel of niet schuldig is , is hij zo dom als hij groot is en onfatsoenlijk.
Peter R is wel reteirritant maar dit sloeg nergens op.

Van de andere kant kan ik mij niet voorstellen dat een toen 17-jarige een moord zo koelbloedig kan ontkennen. Tenminste dat hoop ik dan maar...

Ik ontneem je dieillusie. Als een Chinese jongen van 12 meewerkt aan een ontvoering van jonge kinderen, zoals ik laatst las, dan zie ik een 17-jarige jongen ook wel een moord ontkennen op een koelbloedige manier. Waarmee ik niet wil zeggen dat Joran schuldig is, maar ik wil hier voornamelijk mee duidelijk maken dat leeftijd in criminaliteit volgens mij tegenwoordig niet zo veel meer zegt. Mensen van de leeftijd van Joran zijn, als je ze als ouders niet meer in de hand kunt houden helemaal verloren.

Luchiano is een uitzondering, de meeste kinderen van zijn leeftijd lusten niet eens koffie. Eigenlijk is dat maar goed ook. Hoewel cola ook verslavend en ongezond is en dat lust bijna iedereen. Ik ben er ook aan verslaafd. Maar ja, door hem koffie te geven werk je het zelf in de hand, Lucy heeft gelijk dat ze hem koffie verbiedt.

Wacht maar totdat de bedrijfsleider Luciano in z'n kraag vat. hihi :)(grapje)

Je 'mag' koffie drinken, maar..... het is NIET de bedoeling om dit dagelijks uitgebreid te gaan zitten doen. Heb vaker gezien dat daklozen, die dachten gratis warme verse koffie ontdekt te hebben, aan de kraag uit Albert Heijn afgevoerd werden. Verder zie je tegenwoordig ook een hoop luidruchtige Polen op de koffiebank zitten. Kijken kijken, drinken drinken; niet kopen.


http://www.casaspider.com/latios/

Zo zooo? Volgens Luciano was het anders gegaan.

Heb je de Curaçaose gewoonte; "number" kopen nog niet afgeleerd?
Dat is typisch yu’i Korsou. Zelfs in Holland gaan ze "number" kopen...:)


Kijken kijken, drinken drinken; niet kopen

Als ik, door welke oorzaak ook, niet zoveel geld zou hebben, dan zou ik er ook gebruik (misbruik) van maken. Ik weet heel goed dat het niet netjes is om zonder te kopen van allerlei faciliteiten gebruik te maken. Maar door dit aan te bieden werkt AH zo'n houding wel in de hand. Tegenwoordig kan men echt niet meer verwachten dat men het bij 1 kopje koffie houdt en de volgende dagen netjes wegblijft, al zou dat wel het beste zijn.

Gratis koekje erbij? Die liggen ook in een mandje (brood-afd.) achter Luciano. Het zijn wel van die kruimelkoekjes waar iedereen met de handen in zit.

Schuldig of niet schuldig, het was een geweldig om te zien. Peter de Vries is een behoorlijk irritant ventje die vaak kinderachtig gaat doen als hij zijn zin niet krijgt.

Luchiano is er vroeg bij met de koffie. Ik dronk mijn eerste kopje koffie met het 'SSV 103 VB' ergens in Seedorf.
Dat is nog niet zo lang geleden dus :-)

Enfin, ik kan niet geloven dat Joran kan blijven liegen onder zoveel druk.

Uitnodigen??? Heb ik zoo vaak gedaan, maar je reageert er alleen niet op! Jammer.

Anyway, Dat van Joran, ik denk niet dat (als hij er iets mee te maken heeft gehad) 't opzettelijk is gebeurd, maar misschien een ongeluk (alcohol, drugs) en waardoor hij schrok en in paniek raakte.

Haha, ouwe lul, koffie erbij, krantje. Het ziet er goed uit.

jaja, ik doe mn best, nog even en ik kan bij dn Druppel solliciteren. wanneer komen er nog grappige werk-anecdotes??

Verslagje hier: "Wijnincident haalt Amerikaanse tv": http://www.nos.nl/nosjournaal/columns/washington/index.html

@Renesmurf: Koffie is minder erg dan heroine maar toch niet echt gezond, zeker niet voor jonge kinderen. De tijd om te wennen komt nog wel...
@ANila: Luchiano heeft vaak geen zin in iets maar als hij het dan doet is het ineens weer leuk, heel vreemd. Het gedrag van Joran voedt de gedachte dat de familie Van der Sloot vindt dat zij meer kan maken dan anderen...
@Cyberjunk: Natuurlijk zijn er gewetenloze jongeren, steeds meer zelfs. Toch geloof ik niet dat Joran zo opgevoed is, hij is een levensgenieter. De rol van zijn vader Paul vind ik een merkwaardige. Lucy heeft zeker gelijk met betrekking tot de koffie voor Luchiano...
@Bout: Een duidelijke zaak, AH is geen coffee-shop. Maar bij een kind dat daar even gaat zitten terwijl de vader de boodschappen doet knijpen ze wel een oogje dicht. Wij kopen er bijna iedere dag. Inderdaad, wij kopen regelmatig een 'number'. Dat gaat er niet zo snel uit.
Kruimelkoekjes heb ik nog niet gezien, maar we nemen wel regelmatig een blokje kaas. Heerlijk!
@Cyberjunk: Albert Heijn kan heus wel een paar kopjes koffie missen. Het gaat ze er meer om dat het een gezellig hoekje blijft...
@Curacaoenaar: Zowel Joran als Peter R hebben irritante trekjes, maar Joran is toch wel de kampioen (die is bijna net zo irritant als Henny Huisman, haha). Het is in ieder geval een spraakmakende actie!
@GJ: Ongelofelijk, geldt dat ook voor je eerste glaasje bier? Over Joran, ALS hij het gedaan heeft is (voor mij) de enige verklaring dat hij in zijn eigen leugens is gaan geloven...
@Donna: Aaahhh, we komen hier ook echt tijd tekort. 'Un dia'... :-) Een plausibele verklaring over Joran, maar dan nog... hoe raak je het lijk kwijt? Ben je na zoiets in staat om het lichaam in stukken te snijden en aan de haaien te voeren?
@Pascal: Ja, wat moet dat worden als Luchiano echt oud is...
@Pascale: Haha, is goed. Ik houd wel een zeiltje in het oog!
@Irene: Dank je, de Amerikanen zijn kennelijk nog het meest verbaasd dat er alcohol wordt geschonken tijdens een televisieprogramma. ("Hadden wij dat ook maar", verzuchtte de verslaggeefster)