« Effecten van koffie en wijn | Main | Met de Spider naar Carré (16) »

Parkeersensoren van het leven

Mensen zijn gewoontedieren en ik doe daar nog een schepje bovenop. Bij de Druppel (codenaam) mag ik niet in de bedrijfsparkeergarage parkeren en doe dat daarom in parkeergarage Paleiskwartier. Dat klinkt overigens luxer dan het is.

16.01.2008: Vanmorgen stond hier een Toyota geparkeerd in het Paleiskwartier te Den Bosch, op MIJN plaats! Klik voor groter.Na een dag of twee was het mij duidelijk hoe de garage in elkaar zit en welke uitgang het handigst is om naar de Druppel (codenaam) te lopen. Pal naast die uitgang staat een pilaar en het parkeervak daarnaast is het door mij uitverkorene.

Een van de mooiere features van de donkerzwarte Volkswagen Jetta is de aanwezigheid van parkeersensoren. Echt heel handig. Bij het achteruit in het parkeervak rijden moet ik alleen op de pilaar letten en vervolgens langzaam doorrijden tot de hartslag van de parkeersensor een ononderbroken piep laat horen. De achterbumper bevindt zich dan op tien centimeter van de betonnen muur. Het is gewoon heerlijk.

Maar wat gebeurde er vanmorgen? Bij het aan komen rijden zag ik het al, een of andere lulhannes had zijn grijze ongewassen Toyota op mijn plek gezet en ook nog eens precies op dezelfde manier. Wat een afkijker en wat een naäper! Mijn bloed begon te koken maar wat kan men doen? Weinig. De Jetta parkeerde ik er schuin tegenover naast een betonnen muurtje.

Later vertelde ik het voorval aan een collega die als volgt reageerde: "Ach, dat soort kleine dingen daar maak ik mij al lang niet meer druk over."

Ik gelukkig wel, anders is het toch net of je leven achteruitrijdend de betonnen muur op tien centimeter is genaderd?

Update dd. 17.01.2008 / 19:43

Het is gewoon ongelofelijk maar gisteren schreef ik in de comments bij deze post dat ik blij was dat het een Toyota was die mijn plaats heeft bezet en niet een Renault (ofzo). En wie staat er vanochtend op mijn plek? Een vermaledijde Renault! Hoe vroeg moet ik vrijdag uit de veren?

Comments

Hoe druft EEN TOYOTA dat nou te doen ................
Gewoontedier...Whoehahahahaha

Ik vind dat de Druppel (codenaam) een onzinnig beleid voert. Wat idioot dat jij je auto niet in de bedrijfsparkeergarage mag parkeren. Daar zou je vast wel een gereserveerde plek krijgen. Waarom doen ze daar bij de Druppel (codenaam) eigenlijk zo moeilijk over? Daarover zou ik me meer opwinden dan wanneer iemand op een plek staat waar jij meestal parkeert, het is toch een vrij te gebruiken parkeergarage? Wie het eerst komt het eerst maalt zoals het spreekwoord zegt.

verschrikkelijk! en vooral omdat er op die plek geen muur achter je stond. hoe wist je nu of je goed stond????
overigens is parkeren in smalle parkeergarages met muren & pilaren helemaal lastig met een dikke buik. ik heb mn auto al een paar keer moeten verzetten in onze parkeergarage, omdat ik er in de huidige toestand gewoon niet uit kon. heb jij dat ook vaak? vooral omdat je zo breed bent dan overigen he.

@ANila: Nou, dat het een Toyota is valt nog mee. Immers, ik heb zelf altijd een Toyota gehad. Maar stel dat het een Renault (ofzo) was geweest. En ja, jij bent (denk ik) ook een gewoontedier... :-)
@Cyberjunk: Zelfs gewone medewerkers van de Druppel (codenaam) mogen niet in de bedrijfsparkeergarage. De reden is dat deze te klein is. En dan gaan de eerste plaatsen naar de directie en dan naar anderen die wat hoger in rang zijn. Vanaf Paleiskwartier is het echter nog geen vijf minuten lopen, dus zo erg is het niet hoor...
@Pascale: Ja precies, geen muur achter me. In jouw geval denk ik dat het nog meer aan die dikke SUV van jou ligt dan aan je buik. Ik kom altijd heel soepel uit mijn auto en hoef de pilaar niet eens aan te raken. Mijn bijnaam kan zo 'De Breinaald' (schreef per ongeluk eerst Brienaald) zijn!

Ssssssssssst , ik noem het gewoon anders , heel gestructureerd ;-)

Morgen nog vroeger beginnen?

Gewoon met de spiegels. Net als vroeger...

@ANila: Tuurlijk, heel gestructureerd. Tuurlijk... :-)
@Piet: Je zult het niet geloven, donderdag inderdaad om 07:32 aankomst in Paleiskwartier. En wat staat er op mijn plek? Een vieze RENAULT. Met zijn kont op 40 centimeter van de muur, duidelijk geen parkeersensoren...
@Brillie: Ook wel bekend als de 'boem is ho' methode...

Zeg breinaald *proest* :) dat parkeervak naast de pilaar op de foto waar jouw jetta in het vak er tegenoverstaat lijkt me toch gewoon leeg.
Of word ik nu een dagje ouder?

Kun je overigens nog makkelijk je veters vast maken? :)

Probeer iets te bedenken om "jouw" parkeerplaats wat onaantrekkelijker te maken voor aanderen. Ik heb geen suggestie voor je, maar jij bent zo supercreatief dat je vast wel wat weet te verzinnen. Maar ik vind nog steeds dat jij je opwindt over futiliteiten en dat ben ik van jou niet gewend. Maar het zou ook kunnen dat ik gemakkelijk praten heb omdat ik het niet meemaak. Ik zou eerlijk gezegd niet weten hoe ik zou reageren als ik in het AC zou aankomen en er zou iemand achter de pc zitten waar ik doorgaans achter zit. Misschien zou ik net zo makkelijk achter een andere pc kruipen en afwachten hoe die werkt en het prima vinden zolang zoiets goed werkt en amok maken als die minder goed functioneert dan "mijn" pc. In het laatste geval zou ik niet het recht hebben om iets van jou te zeggen. Maar als je er echt niet tegen kan, zeg dan tegen je baas dat je ruimte wilt hebben voor een plekje in de bedrijfsgarage en dat je daar 25% salaris voor wilt inleveren.

Het is echt vreselijk wat jij allemaal moet doorstaan. Waarom plak je geen bordje tegen de muur met je naam erop? Jij als belangrijke medewerker van de Druppel moet wel een goede parkeerplaats hebben.

Leeft de lulhannes nog?

@GJ: Er bestaan ook breinaalden voor van die mannelijke ruige truien hoor. 's Morgens stond de Toyota er, toen ik 's middags naar huis ging was de vogel gevlogen. Zo gaan die dingen. Ik trek mijn sokken nog steeds staande aan, jij ook?
@Cyberjunk: Ik kan het natuurlijk op de 'hondjes'-manier doen, is dat een idee? De filosofie achter deze post heeft te maken met het belang van je nog ergens over op kunnen winden. Ik hecht erg aan mijn eigen filosofieen. 25% salaris lever ik met plezier in voor een vaste parkeerplaats, immers 25% van bijna niets is helemaal niets... :-)
@Margriet: Op zich een goed idee om mijn kenteken op dat plekje van de muur te schilderen. Wellicht schrikt dat af. Zoals met veel belangrijke mensen ziet men dat belang helaas vast na de dood van betrokkene in. Zover wil ik niet gaan voor de Druppel...
@Cockie: Helaas heb ik hem niet bij zijn/haar kladden kunnen grijpen. Die van Willem van Hanegem leeft hoogstwaarschijnlijk trouwens ook nog...

Casa, ik zit tegenwoordig overal bij...

Ik breek mijn hoofd vooral over een manier die code te kraken.