« Werknemers en GPS | Main | Focus »

El Sapo El Sapo (44)

1.

30.01.2008: Ons oude huis aan de Socratesstraat 9 te Curacao staat te huur. Klik voor groter.Donna zei het al, onze woning op Curacao staat te huur via Remax. Op Remax in Nederland is links en rechts veel kritiek te vinden, zo werd in 2007 de ene na de andere vestiging gesloten. Maar goed, het pand aan de Socratesstraat 9 is dus te huur (mirror).

Bedenk dat de Spiders hier hebben gewoond, ook al kan men dit positief dan wel negatief uitleggen.

2.

30.01.2008: Voor als u in een romantische bui bent, Saw. Klik voor groter.Zaterdag was Diamond Piet bij ons om zijn gereedschap op te halen. Tevens wijdde hij mij in in de wereld van NZB-files, GrabIt, FTD enzovoorts. Voor degenen die dit niets zegt, het gaat om het downloaden van binaries nieuwsgroepen op Usenet. Zie deze handleiding.

In het weekend ben ik druk in de weer geweest en heb inmiddels drie DVD's gebrand. Allereerst Alles is Liefde die we ook al hebben gezien. Lucy en ik vonden hem leuk maar wel iets te zoet, een 6.5 derhalve. Voor Diana (1) is er haar favoriet Dora met Een groot feest en op een geschikt moment kunnen we het romantische Saw bekijken.

3.

30.01.2008: Wethouder Hatice Can-Engin uit Gilze-Rijen neemt afstand van Hizb ut-Tahrir. Klik voor groter.We hebben een klein schandaal in Gilze-Rijen. Wethouder Hatice Can-Engin (PvdA) heeft twee weken geleden een petitie ondertekend van de omstreden organisatie Hizb ut-Tahrir (Bevrijdingspartij). Inmiddels heeft mevrouw Can-Enging afstand genomen van deze organisatie en gevraagd haar handtekening te schrappen.

Zo hoor je nooit iets over Gilze-Rijen en zo zijn we steeds in het nieuws. CasaLog-lezers die naar Erwin Kroll kijken denken onwillekeurig ook aan Gilze en/of Rijen. Geef het maar toe.

Comments

1 Ik had nog nooit van Remzx gehoord. Als alle verhuurders waar kritiek op is hun tenten dan sluiten zou het niet best zijn. In Cur kunnen ze het blijkbaar wel volhouden, Nederlanders zijn vaak te kritisch. Wat niet wil zeggen dat ik Remax promoot, ik ken ze niet eens, maar soms word ik wel eens moe van die kritische Nederlanders.

2 Ik wens je veel succes met je ingewikkelde computertechnische activiteiten. Is Diamond Piet nog technischer dan jij of zijn jullie van gelijk niveau?

3 Als ik aan Gilze-Rijen denk, dan denk ik of aan jou of aan het bedrijf Audax aan de Burg. Krollaan, dat overigens aangeeft in Gilze te zitten en niet in Gilze-Rijen. Ik weet eigenlijk niet eens precies of Gilze echt een dorp is dat apart staat van Rijen en of het er alleen in 1 adem mee wordt genoemd door station Gilze-Rijen. Dus dat het station bekend is onder die naam en omdat men daardoor dus VERONDERSTELT dat het om 1 plaats handelt terwijl het eigenlijk 2 aparte plaatsen zijn. Misschien weet jij dat Casa!! Die schandalen, daar verdiep ik me maar niet in.

1, zolang het nog leeg staat kan je terug!
Is het bezet, dan ben echt weg, maar de bezetters gaan er dan vast ook wel een keertje weer uit.

2: die film heb ik niet gezien, maar een 6.5 valt me toch tegen.
Ik verwacht een 8 of 9.

3: altijd goed nadenken voor je je handtekening zet, en dan achteraf niet gaan miepen!

Ik vind dat Gilze-Rijen maar karig is met het leveren van BN-ers. Dan moet je Winschoten hebben:
Jan Mulder, Arie Haan en Klaas Nuninga allen bij WVV gespeeld. De acteur Wim Zomer ooit bij GTST gespeeld. En ze hebben me eens verteld dat de schrijver Dendermonde er ook vandaan komt, maar dat weet ik niet zeker. Ja,ja.

Ik mis nog wel die thuinstoelen... nooit vervangen?

1) Remax op Curacao heeft volgens mij ook niet zo'n beste naam.

2) Gelukkig zegt het "downloaden van binaries nieuwsgroepen op Usenet" een stuk meer ;-)

@Cyberjunk: 1. Zeker weten doe ik het niet, maar volgens mij is Remax een soort van franchise voor makelaars. De kritiek komt vooral van makelaars op de holding. Kritisch mogen zijn is een groot goed, herinner je je tijd in Putten nog? 2. Dank je, Diamond Piet en ik zitten op veel punten op een lijn. Ook qua computertechnische activiteiten. 3. Fijn dat je eerder aan mij denkt dan aan Erwin Kroll bij het horen van Gilze-Rijen. Gilze-Rijen is een gemeente met vier kernen: Gilze, Rijen, Hulten en Molenschot. Rijen is het grootst en daar staat het gemeentehuis. En het station trouwens ook. Tussen Gilze en Rijen ligt de luchtmachtbasis. Meer info: http://nl.wikipedia.org/wiki/Gilze_en_Rijen
@Renesmurf: 1. Nou, dan moet ik eerst een baan hebben op Curacao. Leuk om de nieuwe huurders bezetters te noemen... :-) 2. Ik had er ook meer van verwacht, maar het is toch echt iets te zoetsappig allemaal. 3. Helemaal mee eens!
@Truus: Je hebt helemaal gelijk, maar het betreft hier wel allemaal mannen in de herfst van hun leven. Blijlevens en Kroll zijn nog alive and kicking. Je vergeet trouwens een beroemdheid uit Winschoten: Renesmurf!
@Brillie: Jawel, maar ze staan tegenwoordig binnen. Een goed geheugen heb jij!
@Frank: Makelaars zijn allemaal toch niet te vertrouwen... :-) (Sorry, Lennart) 2. Haha, ja misschien is het beter de handleiding te lezen...

Ja, dat laatste, daar is nu niet meer aan te ontkomen.

Go.dett verleert het ook nooit. Bah !
http://www.amigoe.com/artman/publish/artikel_39265.php

We gaan op 17 maart naar Curacao voor minimaal 1 jaar. Ik zal zelf ook in de omgeving van Vredenberg gaan werken. We zijn ook op zoek naar een huurhuis voor rond de 1500 NAF. Meubelair is geen eis, we nemen die van ons gewoon mee. Die van jou is alleen een beetje aan de prijzige kant. Valt er niet van de prijs af te praten als je het inboedel terugneemt? Is het trouwens jouw eigen koophuis of gaat het hier gewoon om een ex-huurhuis?

Ik heb het als het over kritisch gaat over ervaringen die ik de laatste tijd heb met mensen die TE kritisch zijn en TE snel van alles en nog wat overal op aan te merken hebben. Gezond kritisch vind ik alleen maar goed, maar een heleboel mensen verwarren kritisch met negatief. Dat komt de laatste tijd heel veel voor in mijn omgeving. Wat er in Putten gebeurde was een situatie die abnormaal was, wat ik hier in Vught meemaak, daar kijk ik wel kritisch naar, maar zelfs met alle punten van kritiek of wat dan ook, heb ik het daar wel naar mijn zin en voel ik me daar volledig veilig. Kritisch zijn is dus voor mij niet per definitie negatief, maar als kritisch overhelt naar negatief in plaats van ook de positieve kanten te benaderen, dan vind ik het fout. Maar ik kan helemaal met je meegaan, kritisch kunnen zijn is inderdaad een groot goed en behoort tot de vrijheid van meningsuiting. Maar ik ben evengoed vrij om het niet altijd eens te zijn met mensen die te ver gaan in kritische houdingen.

Het huis waar de Spiders gewoond hebben... ik voel een toeristische attractie opkomen.

En is de huurprijs nu fors omhoog gegaan? :-)

Wel een beetje illegaal bezig met die filmpjes Casa! Laat BUMA stemra het niet horen. Saw is trouwens wel lachen ;-)

Politiek begin ik niet aan.. al genoeg aan mn kop :)
Groetn uut grun

Nou hier enkel goede ervaringen hoor met Remax :D
Wij hebben er Januari 2007 ons huis gekocht en vond onze makelaar een topper.
Maarja het nadeel is idd dat het allemaal zelfstandige makelaars zijn die als Franchiser onder de naam Remax werken.

En tja..als er 1 rotte appel tussen zit wordt vaak de rest ook als slecht afgeschilderd. Plus zijn er ondertussen niet genoeg makelaars? Het lijkt wel of het tegenwoordig HET beroep is, maarja dat kan natuurlijk ook komen omdat bijna heel Nederland te koop staat :P

Hopelijk gaat het in Curacoa beter ;-)

@1, 759 Euro is goed aan de prijs. Was het al zo duur of komt het door de nieuwe verf? Ik had voor die prijs overigens wel een zonnebedje verwacht...:-)

@2, dat is ook weer zoiets waar ik me nog eens in moet verdiepen. De site met de handleiding ga ik maar eens als startpunt gebruiken.

@3, die 'mevrouw' hoort bij een groepje politici die net iets te dom zijn om als volksvertegenwoordiger (op welk niveau dan ook) op te mogen treden. Zij zetten, met hun volle verstand (?), een handtekening onder een pamflet dat zaken voorstelt die recht in gaan tegen de principes van onze westerse (democratische) rechtstaat, en hun eigen functioneren daarin.
Ik zou zeggen dat ze hiermee het hart laten spreken.
Als daarna kritiek en commentaar komt zeggen ze direct het zo niet bedoeld te hebben....
Gelukkig is daar altijd hun eigen partij (PvdA) die direct zegt dat met de excuses het probleem is opgelost en gaan ze gauw weer over tot de orde van de dag.

Waarom noem je sommige onderwerpen "de kikker" / El Sapo? Kwaaakkkk ?

@Irene: Vermoedelijk krijgt Erwin plotseling van diverse kanten commentaar in de trant van: "Hey, kom jij uit Gilze-Rijen?" Zonder een idee te hebben waar dat vandaan komt...
@Anonymous/Bout: Hopelijk komt hij daar niet mee weg. Overigens zijn de werkelijk kwade geniussen de gebroeders Winkel en Nelson Monte...
@BalusC: Je kunt onderhandelen met de huisbaas, de heer Lasten. Dat is een sympathieke man. De woning is in principe gemeubileerd maar wellicht al daar ook over te praten. Veel succes met je gezin en de twee honden op Curacao. (Ben wel beducht op teken bij de honden!)
@Cyberjunk: Ik begrijp je wel, kritisch is niet verkeerd maar TE kritisch wel. En kritiek kan inderdaad maar beter opbouwend dan afbrekend zijn. Voor dat laatste kopen we niets...
@Cockie: Sterker nog, een bedevaartsoort!
@GJ: De prijs is inderdaad gestegen maar dat is logisch als er zulke beroemde mensen (ahum) in hebben gewoond. Ja, inderdaad een beetje oppassen maar ik ben sowieso niet zo'n filmkijker. Groet'n terug uut Rieen...
@Bedz: Als ik het goed begrijp zijn het juist de makelaars die problemen hebben met de Remax holding en niet zozeer de klanten maar ik weet er het fijne niet van. Heel Nederland te koop? Maar wie kan dat nog betalen???
@Angel: 1. Neen, de verf zat er al op. Het zonnebedje staat op Mambo Beach. 2. Met jouw intelligentie moet dat lukken en anders bel je Piet (of mij) maar even. 3. De PvdA treft het niet de laatste tijd. De partij zit in een groot dilemma aangezien zij een grote allochtone achterban hebben waar ze zeer voorzichtig mee om (moeten) gaan...
@Bout: De uitleg staat in de eerste El Sapo post: http://www.casaspider.com/live/2004/09/_el_sapo_1.html
Overigens is el sapo geen kikker maar een pad...

By the way, Casa, even over wat anders. As. zondagavond SBS-6 om 21:30 uur Peter R de Vries onthuld verdwijning Natalee Holloway. Spannend!!

Heb ook jaren fanatiek ge nzb-ed, ftd'd en gequickparred. Zelfs nog toen ik met Kerst in NL was. Zou er erg graag mee doorgaan op curaçao, maar ik zoek nog een gratis nieuwsserver met de bekende nieuwsgroepen...Weet jij iets...?

Overigens: jou betichten van illegaliteit (GJ) is onheus. In de auteurswet is alleen opgenomen dat het ter beschikking stellen van auteursrechtelijk materiaal strafbaar is. Voorts voorziet de auteurswet ook niet in de verplichting om naast de toegestane thuiskopie (waarvoor je een heffing hebt betaald) het origineel te behouden. Ergo: veel plezier op Usenet!

dick

ps., het posten is in principe wel illegaal, maar het opdelen van auteursrechtelijk materiaal in rar-bestandjes schijnt wel weer te mogen......

@Donna: Ik heb het gehoord. Het schijnt dat de zaak op het strand een beetje uit de hand is gelopen. Daarna liep Natalee boos de zee in en is door de stroom meegetrokken. Dat hoorde ik vanmorgen bij Giel op 3FM...
@Dick Drayer: Dat is goed nieuws dat ik voorlopig uit de klauwen van de Stichting Brein kan blijven met mijn drie DVD's. Zoiets hoorde ik trouwens ook, dat het downloaden via Usenet wel mag maar het posten niet. Lijkt een beetje op de coffee-shop problematiek: hasj verkopen mag wel maar verbouwen niet. De vraag is dan hoe die hasj in de shop komt... :-) Op Curacao had ik een verbinding van 128KB (nu 8 MB en half februari 12MB), dan laat je downloaden van films wel uit je hoofd. Ik ken geen gratis nieuwsservers, zit pas net in deze materie!

Wow, ik wist niet dat de huurprijzen op Curacao zo duur zijn. Valt mij behoorlijk tegen :-(

Trouwens, newsgroups zijn geweldig inderdaad. Per maand haal ik zo'n 200 tot 250Gb binnen aan films ermee, maar ja, ik ben dan ook een filmliefhebber. Wat ook handig is om het hele process van *.nzb binnen te halen "geautomatiseerd"te laten doen. Met Newsleecher bijvoorbeeld kun je een nzb in een map plaatsen en newsleecher doet de rest. Hij pakt hem op, download de nodige bestanden (met par bestanden ermee indien nodig) en dan extracten/repareren en de rar bestanden verwijderen. Grabit kan dit inderdaad ook, behalve zelf oppakken. Maar daar is er ook een handig tooltje voor :-) Indien intresse laat maar weten en mail ik het jou wel.