« Brigadier Luchiano en Papiaments | Main | Ver-voor-oordelen »

Diana (1) meets klas 5B

Vrijdag had Lucy om twaalf uur een afspraak bij tandarts Wagner. Beelden van Der Ring des Nibelungen in de wachtkamer doemen op. Ik zette haar af en reed met Diana (1) door naar de Marnixschool. Het was de eerste keer dat zij mee ging. We waren vroeg en wachtten op het blauwe bankje tot de bel ging.

Inmiddels hadden een paar kinderen al lucht gekregen van Diana's komst. Toen de bel ging stormde iedereen naar buiten en alle meisjes wilden de kleine prinses vasthouden.

07.09.2007: Diana op het blauwe bankje voor klas 5B van de Marnixschool. Klik voor groter.De jongens hadden iets minder belangstelling, uitgezonderd Nathan die altijd heel leuk omgaat met kleine kinderen. Dat is wel bijzonder want hij is tevens de grootste vechtersbaas van klas 5B.

Als de meisjes van 5B een camera in aanslag zien dwarrelen zij direct in fotogenieke posities.

  • Diana op de arm bij Danielle met links van haar Anais en rechts het nichtje van Mary.
  • Nathan is erg zorgzaam met kleine kinderen en dus ook met Diana.
  • Diana op de arm bij Anais, op de achtergrond de juf van klas 5B.
  • Van links naar rechts: Danielle, Michelle, Suena, Diana, Jacey, Nadiah en Anais.
  • En nog een keer op het schoolplein: Michelle, Danielle, Diana, Anais, Suena en Jacey.

Diana liet het zich allemaal zonder problemen aanleunen en lachte vriendelijk. "Kom we gaan nog even naar meester Peter", zei Luchiano. Meester Peter zit in klas 4B en was druk met een paar leerlingen. De meisjes waren allemaal meegekomen en bleven om Diana fladderen. Ze maakten mede door de akoestiek van het klaslokaal een enorm kabaal, een kippenhok is er niets bij.

Op een bepaald moment werd het Diana teveel en begon ze te huilen. Snel nam ik haar over terwijl meester Peter half wanhopig de meisjes naar buiten dirigeerde. "Naar buiten, ik word helemaal gek!", riep hij uit. Daar kon ik mij iets bij voorstellen.

Het was tijd om Lucy op te halen. Met Diana op de arm en Luchiano achter me liepen we de 200 meter door de brandende zon langs de file met auto's naar de mijne. We waren nauwelijks onderweg toen Diana in een diepe slaap wegzonk. Een encounter met klas 5B gaat je niet in de koude kleren zitten.

Comments

TANDARTS WAGNER? IK MEENDE ME DE NAAM WONG TE HERINNEREN IN EEN VRIJ RECENTE POST WAAR JIJ OVER JOUW TANDARTSBEZOEK SCHREEF. OF HEB IK DAT FOUT GEZIEN?

WAT LEUK DAT DIE LEERLINGEN VAN 5B ZO LEUK WAREN MET DIANA. DAT NATHAN ZOWEL EEN GROTE VECHTERSBAAS IS ALS EEN LIEF, ZORGZAAM JOCH ALS HIJ KLEINE KINDEREN ZIET IS EEN TEKEN DAT MENSEN INGEWIKKELD IN ELKAAR ZITTEN, EEN INGEWIKKELDE KLUWEN VAN GOED EN KWAAD. DAT MAAKT MENSEN INTERESSANTE WEZENS.

Schattige foto's. Was er geen heel klein schooluniformpje voor Diana?

200 meter? Lopen? Jij?

Hier loopt er gee school voor uit. Je zal het straks allemaal missen... als je opgaat in de normale wereld. Hoe wel, Wilders vond dat er EENje knettergek geworden was.

Nou nou, zoals Diana daarzo zat, leek zij net een "vroege leerling".
Voor "brillie": .....als je opgaat in de normale wereld.Vreemd Uw uitspraak zeer vreemd.

Geweldig. Prachtige serie. Mij bekruipt ook wel een gevoel van lichte zorgelijkheid als ik dit vergelijk met straks in Nederland in, pakweg, november...:-s

IK SLUIT ME VOLLEDIG AAN BIJ DE OPMERKING VAN DE GEPENSIOENEERDE MILITAIR. IS CURACAO ABNORMAAL OF ZO? EN ALS BRILLIE NEDERLAND ALS DE NORMALE WERELD BESCHOUWT, DAN KAN IK LEGIO VOORBEELDEN NOEMEN OVER LEIGO ONDERWERPEN WAARUIT HET TEGENDEEL BLIJKT, DE NORMALE WERELD ZIT HELEMAAL NERGENS, IN ELK WERELDDEEL, IN ELK LAND, IN ELKEE REGIO LOPEN ER MEER GEKKEN VRIJ ROND DAN DAT ZE VAST ZITTEN. DE NORMALE WERELD IS EEN UTOPIE.

In een kippenhok kan het ook heel rustig zijn, al zit het vol.

En Brillie is gewoon een lul.

@Cyberjunk: Het betreft tandartsenpraktijk Chong aan de Caracasbaaiweg. Tot dusverre kennen wij de tandartsen Wong, Chong en Wagner. Er is ook nog een vrouwelijke Venezolaanse tandarts en diverse mondhygienistes. Mensen zijn de meest fascinerende creaturen op aarde, dat is zeker!
@Cockie: Zou eigenlijk wel moeten he... :-)
@René: Ja, het is niet te geloven. Tweemaal per dag leg ik die immense afstand af. Vlakbij de school staat het altijd helemaal vol auto's dus daar kan ik niet parkeren. Het voordeel is dat je er wel conditie mee opbouwt...
@Brillie: We laten dingen achter en krijgen er andere dingen voor terug. Het wordt afwachten of de normale wereld beter bevalt dan de bijzondere wereld...
@Gepensioeneerde militair: Als ze zo zit zou je niet zeggen dat ze pas 1 is. Het begrip 'normaal' is zeer relatief, dat blijkt maar weer...
@Irene: Dank je. Ach, met dikke winterjassen aan kunnen kinderen ook fotogeniek zijn, toch?
@Cyberjunk: Voor Brillie is Nederland de normale wereld. De wereld is normaal, het zijn de mensen die de gekke dingen doen...
@Renesmurf: Okay, dan bedoel ik een vol kippenhok waar ze net een paar straatkatten in hebben losgelaten. Je opmerking over Brillie is voor jouw rekening, die onderschrijf ik niet...

Het komt er bij onze Brillie soms een beetje vreemd uit, maar hij bedoelt waarschijnlijk gewoon hetzelfde als Irene....

Die kinderen hebben wat te verduren op die scholen. Ik zou voor geen goud meer naar school willen. Toch?

Leuke reportage Casa.

Hehe, volgens mij hebben sommige reaguurders geen fijne herinneringen aan de basisschool als ik de reacties zo lees ;-)

In Glimmen was het heerlijk!


Ja, wat leuk. Prachtig die foto waar ze alleen zit, groot en klein. En nog zoveel in haar toekomst waar ze geen weet van heeft.

leuk toch!! Al die meiden om Diana heen. Ze is ook absoluut niet eenkennig.

Jeugdsentiment ..die Marnixschool!

IK HEB NIET ALLEEN SLECHTE HERINNERINGEN AAN MIJN SCHOOLTIJD, IK KAN AAN SOMMIGE DINGEN ECHT MET EEN GLIMLACH TERUGDENKEN. NATUURLIJK WAREN ER OOK BEST VERVELENDE DINGEN, MAAR MIJN SCHOOLTIJD WAS GEMIDDELD BEST EEN GOEDE TIJD. tOCH ZOU IK, NET ZOMIN ALS PASCAL, NU WEER NAAR SCHOOL GAAN. EN DAT IS EVENGOED GEBASEERD OP VERHALEN UIT DE HUIDIGE WERELD VAN DE BASISSCHOOL, IK BEN DAT GEWOON ONTGROEID. HET IS DUS NIET ZO ALS GJ STELT DAT MENSEN DIE NIET MEER NAAR SCHOOL ZOUDEN WILLEN TRAUMA'S HEBBEN OPGELOPEN, DAT HOEFT TENMINSTE ZEKER NIET ALTIJD ZO TE ZIJN, AL IS DAT NATUURLIJK NIET UITGESLOTEN.

PS CASA, EVEN OFF TOPIC. BIJ MIJN OUDE PC WERDEN, ALS IK ZOOMTEXT EVEN HAD UITGESCHAKELD EN IK VERGROOTTE IN WORD IETS, DAN LEKEN DE LETTERS AL HEEL SNEL GROTER. BIJ MIJN NIEUWE PC DUURT HET LANGER VOORDAT VERGOTINGEN VOOR MIJ ZICHTBAAR ZIJN, 18 PUNT LIJKT VEEL KLEINER DAN HET IN MIJN OUDE PC WAS. LIGT DAT NOU AAN DE RESOLUTIE VAN HET BEELDSCHERM? ALS IK GOED BEN INGELICHT IS HET ZO DAT HOE HOGER DE RESOLUTIE, HOE KLEINER DE LETTERS. kLOPT DAT? JOUW ARCHIEVEN EN ALLES WAT IK VROEGER LINKS ZAG, ZIE IK NU RECHTS. DAT HOORDE TOCH ZO? bETEKENT DIT ALLES DUS DAT IK NU MET EEN HOGE RESOLUTIE WERK? oF ZIT IK OP VERKEERD SPOOR? OVERIGENS WERKT MIJN NIEUWE ZOOMTEXT- DAT IS MIJ VERTELD- OP HOGE RESOLUTIES, MAAR IK KAN DE CONSEQUENTIES DAARVAN NOG NIET INSCHATTEN. ALS MIJN INFO OVER RESOLUTIES KLOPT DAN IS DAT EEN ENORME VERBETERING. iK BEN BENIEUWD NAAR JOUW ANTWOORD.

@Els: Als plaatsgenoot moet jij het natuurlijk wel voor Brillie opnemen... ;-)
@Pascal Summer: Vergeet de leraren niet, met al die YouTube filmpjes. Ik weet het niet, zo slecht is school nu ook weer niet?
@GJ: Dank je. In Valkenswaard was de school ook niet slecht. Zeker achteraf een probleemloze tijd!
@Pascal: Vond ik ook een grappige foto van de kleine Diana voor de grote school. Van de toekomst heb ik zelf overigens ook weinig weet... ;-)
@Donna: Het was erg grappig om te zien hoe dol vooral de meisjes op baby's/peuters zijn. Diana vindt het allemaal prima, ze laat zich zonder problemen door iedereen vasthouden...
@ANila: Heb jij op de Marnixschool gezeten? Volgens mij is er niet veel veranderd. Weet jij nog een leuke anekdote?
@Cyberjunk: De schooltijd lijkt wel op het echte leven, goede tijden en slechte tijden. Dingen overdoen uit het verleden daar zitten weinigen om te springen.
Je hebt inderdaad een hogere beeldschermresolutie als je het CasaLog in drie kolommen ziet. Zo hoort het ook. Maar de letters zijn dan kleiner, dat is de consequentie...

Jammer je schrijfsels over Curaçao dalijk te moeten missen. Goede reis naar Nederland binnenkort.

Heb op mijn site inmiddels een stukje geplaatst over dit leuke weblog.

Anekdotes heb ik niet over de school of het moet de ankdote zijn waarom ik de Sint haat ..
Ik was zo een bijdehante kleuter , haantje de voorste alles durfen dus ik mocht in de haag staan om de Sint naar binnen te zingen ,maar op het moment supreme toen de man in zijn grote rode American aankwam rijden ...zonk de moed me in de schoenen en ik wilde niet meer.Mijn zusje van amper 3 mocht toen mijn plek innemen en deed met veel genoegen.
Ik heb een hekel aan de Sint gekregen omdat ik daarna bij alle pakjes een vers kreeg dat over mijn mislukte optreden ging ...ik vond het vanaf toen en rotzak!!
Op Schoolbank staan er fotos van mij op de Marnix kleuterschool rond 1958 ;-)

De auto staat wel in mijn geheugen gegrift zo een mooie convertible Buick of Plymouth!

@Ronald: Dank je, ook voor je leuke post over het CasaLog. Neem jij het vaandel over?
@ANila: Aha, je gaf Sinterklaas de schuld van je eigen onzekerheid... ;-) Grappig wat je schrijft over die auto, bij SQL Integrator hadden we een rode Ford Mustang op het Sinterklaasfeest... ( http://www.nijhuis.net/casapictures/20051202SintSQL/DSC01901_edited.html )
Hadden ze in die tijd trouwens al foto-camera's... ;-)