« De barbecue | Main | Verstand van onzekerheid »

Twee kinderfeestjes

Zaterdag vonden er twee kinderfeestjes waar Luchiano (9) voor was uitgenodigd precies tegelijkertijd plaats. Kiezen is moeilijk en daarom gingen we naar allebei. Eerst naar Roland en Barbara in het Santa Rosa Resort waar dochter Kyra drie jaar is geworden. Met vier jongedames personeel en een popcorn-machine was men voorbereid op een groot feest.

De binnenkomende kinderen hadden het zwembad al snel gevonden. Dat was een beetje jammer voor Luchiano want die had zijn zwembroek niet bij zich, we zouden toch niet zolang blijven. "Ga maar in je onderbroek zwemmen", moedigden wij hem aan. Maar op zijn leeftijd is dat werkelijk humiliating. Aangezien ik in een leuk gesprek met Michel Bon van IBIS Management verwikkeld was zag ik niet dat Luchiano met zijn ziel onder zijn arm in zijn eentje op een stoel zat te wachten.

14.07.2007: Arwin Cuppen viert zijn vijfde verjaardag in de speeltuin achter de kerk van Santa Rosa. Klik voor groter.Om half vijf namen we afscheid en reden naar de speeltuin achter de kerk van Santa Rosa. De speeltuin hoort bij het Sint Jozef Weeshuis. Onderweg zei Luchiano nog dat we net zo goed naar huis konden rijden, het werd toch niets meer die dag. Maar Arwin zeurt volgens zijn moeder Loes al weken wanneer hij weer eens met Luchiano kan spelen en vierde zijn vijfde verjaardag.

Bovendien beschikt de speeltuin over een aantal grote skelters. Al snel had Luchiano er een geconfisceerd en was er niet meer vanaf te krijgen. Zo'n speeltuin is een heel relaxte hangplek voor ouders die met een Polartje in de hand wat rondlopen en kletsen terwijl iedereen met één oog de kinderen in de gaten houdt.

Een leuk gesprekje gehad met Chantal de Kruif van Funbini dat met hun bustours feitelijk een concurrent is van de taxichauffeurs maar dit zo wist om te buigen dat een groot aantal taxi's nu voor hun het invalidenvervoer uitvoert. Een mooi voorbeeld van een win/win situatie.

Was het thema vorig jaar Power Rangers, dit jaar moest het Pokémon zijn. Volgens Loes is Pokémon echter uit de mode, er zijn nauwelijks feestartikelen van te verkrijgen. De piñata was daarom een gewone 5 maar daar kan evenveel snoep in.

Met verbeten gezichten haalden de kinderen uit. Als de piñata uiteindelijk zijn inhoud prijsgeeft begint het grondgevecht. Luchiano en Brian verlieten met de grootste zak snoep het slagveld, zo werkt nu eenmaal het recht van de sterkste. Een meisje kwam er bekaaid af maar bleef lief glimlachen.

De verjaardagstaart was wel in Pokémon-style. Er werd gezongen en toen mocht Arwin de denkbeeldige kaarsjes uitblazen. Wel, de kaarsjes waren echt maar door de wind konden ze niet aangestoken worden. Na een interessante uiteenzetting over de logistieke problemen van Albert Heijn was het tijd om naar huis te gaan.

Ondanks de bergen snoep die Luchiano aan beide feestjes heeft overgehouden wilde hij ook nog een Happy Meal van McDonalds. Toen nam ik zelf ook maar een BigMac. Neen, het was niet de gezondste dag uit onze levens maar wel een leuke.

Comments

Inderdaad, een leuke dag. Ik denk dat Luch wel van zijn idee zal zijn teruggekomen dat het die dag niets meer zou worden.

Zo lief kunnen alleen meisjes glimlachen, die kunnen tenminste tegen hun verlies, in tegenstelling tot jongens. Waarschijnlijk glimlacht Diana net zo lief als ze zo oud is als dat meiske op de foto.

Zijn het kinderfeestjes voor alleen kinderen en/of uitnodigingen voor de ouders en kinderen?

Zoooo Luch. is lekker verwend.
Patrick (mijn man) maakt ook elk jaar voor Maurice (Morris) een pinata en elk jaar is het weer een gevecht met die kids om snoep. Dus elk jaar stel ik weer regels zodat ze niet gaan vechten om snoep en speeltjes. Hier in NL is de pinata niet bekend dus des te leuker vind iedereen het om bij ons op Morris z'n verjaardag te komen. Want Pat z'n pinata's zijn zooo mooi dat ze allemaal versteld staan hoe goed hij ze elk jaar weer maakt.

Dat is een mooi verslag, de foto`s heb ik maar niet bekeken.

@Cyberjunk: Ja, hij was achteraf blij dat we geweest zijn. Ik ken ook heel andere meisjes hoor!
@Hans: Gezien de hoeveelheid bier is het zeker de bedoeling dat de ouders meefeesten...
@Donna: Ik hou me aanbevolen voor een Pinata van Patrick. Dit jaar wordt Luchiano 10 en dan willen wij er ook een...
@Renesmurf: Dank je, de foto's halen het niet bij de jouwe...

Betekent jouw verzoek dat Luchiano zijn verjaardag dit jaar in Nederland viert?

Ik kende de piñata alleen van de Donald Duck! Ehm, dat verhaal over de papegaai uit brazilie dacht ik me te herinneren.. Joe Caricao ofzo, weet het niet meer.

En lange tijd geloofde ik gewoon niet dat piñatas echt bestonden.
Totdat het moment ik ze op CasaSpider tegen kwam!!! :-)

En die taarten zijn ook elke keer erg mooi!
Ik heb het idee dat er veel tijd in kinderfeestjes wordt gestoken.


Btw, krijgen we weer eens een reaguurders lijstje! :)

Volgens mij zitten er toch iets te veel kleurstoffen in dat gebak. Het ziet er prachtig uit. Daar niet van, maar om het op te eten...

@ GJ: Kan je met je plaatjes niet in de top 10 komen? Ik zit helemaal niet te wachten op een game om boven aan in de lijst te komen.

En Luciano zat er pas een uur ...

Goede tip van je trouwens: Argentinie wint de Copa America (overigens wel degelijk met Crespo) ! Ik zette daardoor in op Brazilie. Jammer dat ze het tijdstip hadden vervroegd ...

Ik ken de piñata alleen van de Funiest Homevideo's... er gaat vaak van alles met een piñata.

mis

kijk, hebben wij het helaas net andersom gedaan en arriveerden we om 1630 op Santa Rosa.... inderdaad een leuk kinderfeestje tot 2230 :)

@Brillie, het is ook geen game, maar het zijn interessante stats!

@GJ: Wat is daar nou interesant aan?

Casa!! wat een slechte beurt zeg!!!
Een zwembroek behoort tot de standaard uitruisting van een verjaardagsfeestje.
Ai, wat een misser.

@Piet: Ik zeg altijd zeg nooit nooit dus wie weet...
@GJ: Zo zie je maar wat men van het CasaLog kan opsteken. Nu ga je zeker wel een piñata regelen voor T's verjaardag... :-)
Wie weet komt er ooit weer een reageerdersranglijst, de scripts staan klaar...
@Brillie: Overal zit kleurstof in, maar met die kleuren lijkt het inderdaad of er meer suiker in zit...
@Bodo: Mijn post van vandaag gaat over verstand in het algemeen. Crespo zat inderdaad bij de selectie maar heeft volgens mij geen speelminuten gemaakt. De wedstrijd heb ik door toeval gezien!
@Cockie: Met comments gaat het af en toe ook....... mis... :-)
Bij een piñata is het belangrijk dat alle kinderen aan de andere kant staan t.o.v. degene die slaat. Vaak is die echter zo enthousiast dat hij al begint te slaan zo gauw hij de stok in handen heeft. Met alle gevolgen van dien...
@Benno: Gelukkig hebben wij het niet andersom gedaan gezien het feit dat Lucy niet mee was. (Deegroller enzo)
@Brillie/GJ/Renesmurf: Statistieken zijn altijd leuk...
@Cerito: Helemaal met je eens, maar we gingen maar voor een uurtje. Maar dan nog zul jij zeggen en je hebt gelijk!

@Brillie, zie Casa.

Casa, tssjaa dat denk ik niet...

@ GJ: Zie rene..

Bij ons is suiker nog altijd wit van kleur.