« De (glim)lach van een kind | Main | Beach Management Authority »

4:44

Luchiano (8) en ik hadden het druk zaterdagochtend. We moesten naar de bibliotheek, een koffiezetapparaat en een personenweegschaal voor onszelf en een verjaardagskado voor Arwin kopen. Het grappigst was het koffiezetapparaat. We waren al in twee winkels geweest en eindigden in LA Curacao te Salinja. Er stonden twee apparaten die me bevielen, een met een ronde filterhouder en een met een puntige. "Hoeveel kost deze?", vroeg ik aan een medewerker wijzend op het exemplaar met de ronde filterhouder.

De man keek er even onder en noemde een prijs van 27 Antilliaanse guldens, ongeveer 12 euro. Dat is niet veel en we sloten de koop. "Betaalt u hier maar, dan haal ik hem even van boven", zei de man. Even later overhandigde hij mij de koffiezetter.

Wat had ik een zin in lekkere koffie. 's Morgens had Lucy provisorisch koffie gezet door water te koken en de koffiekan au-bain-marie in een koekenpan te parkeren. Snel opende ik de doos en haalde onze nieuwe gadget eruit. Een vloek klonk door ons huis. Ze hadden me het verkeerde apparaat gegeven, namelijk het exemplaar met de puntige filterhouder.

Tijd heelt alle wonden en na een uurtje ging het wel weer. Om drie uur werden we verwacht bij het speelterrein achter de kerk van Santa Rosa. Daar vierde (!) Arwin Cuppen zijn vierde verjaardag. Het getal vier speelt een belangrijke rol bij de familie Cuppen.

Loes heeft het goed naar haar zin bij het aansnijden van de verjaardagstaart ter ere van Arwins vierde verjaardag. Klik voor groter/sluiten.Vier jaar geleden waren wij op vakantie in Santo Domingo. Per mail bereikte ons het bericht dat op 15 juli Arwin Cuppen geboren was, precies op de verjaardag van zijn vader Peter die in dat jaar 44 werd. Het tijdstip van geboorte was 4:44. En vandaag werd Arwin dus vier. De quiz-vraag van vandaag luidt: Welk cijfer komt het meeste voor op schoolrapporten van de Cuppens? En de bonusvraag: Hoe oud is Rembrandt vandaag geworden? Precies, 400 jaar.

Het speeltuintje achter de kerk van Santa Rosa is een mooie plek voor een kinderpartijtje. Het gebied is goed overzichtelijk en afgesloten door middel van een hek. Er staan diverse speeltoestellen, een paar grote tafels en er waren twee skelters. Al weet ik niet zeker of die bij de speeltuin horen of door Peter en Loes zijn meegebracht.

De jarige gastheer en de gastvrouw hadden voor meer dan voldoende voedsel en drank gezorgd. Al snel stonden de tafels vol met lege flesjes Polar hetgeen hier vrij normaal is op een kinderfeestje. Loes vroeg aan mij of ik een paar kikkererwten, op Surinaamse wijze klaargemaakt, wilde proeven. Collega Jeroen die naast mij stond zei dat ze lekker waren en dus wilde ik er wel een paar. Loes schepte een hele bak vol. Ze waren inderdaad lekker, maar na de kikkererwten had ik een hele tijd geen honger meer.

Hier loopt Arwins broertje Kishan recht op de fotograaf af, verder hadden we naar de kinderen geen omkijken. Dat gebeurde pas weer bij het afranselen van de piñata. Immers, voor men het weet wordt een onschuldige toeschouwer geraakt en verschijnt men in America's Funniest Video's. Het hele feest stond in het teken van de Power Rangers, zo ook de piñata. Eerst mochten de kleintjes slaan, daarna de groteren. Luchiano sloeg het ding vakkundig aan gort.

Direct na het stukslaan dook iedereen op de grond om zoveel mogelijk snoep en speelgoed te vergaren. Waren kinderen ook maar zo snel met het opruimen van hun spullen. We gingen door naar de Power Rangers taart. In diverse talen werden (verjaardags)liedjes gezongen. Door de toch wel harde wind konden de vier kaarsjes niet aangestoken worden.

Benno en Noelle waren wat aan de late kant. Richard Visser, de man die altijd het piñata-spel doet, keek naar het fleurige t-shirt van Benno en zei: "Hé man, jij lijkt wel een piñata!" Aan Peter de eer om het snoepgoed eruit te slaan, Benno onderging het allemaal laconiek.

Wederom wilde Luchiano niet met mij mee naar huis, daar zijn we inmiddels wel aan gewend. O ja, hoe is het afgelopen met ons koffiezetapparaat? Wel, we hebben er nog steeds geen. Na een korte woordenwisseling in LA Curacao heb ik mijn geld teruggeëist en hen te verstaan gegeven niets meer in dat filiaal te kopen.

Ze waren diep onder de indruk.

Comments

Maar niet zo onder de indruk dat je je geld hebt teruggekregen of het goede apparaat hebt gekregen?

leuk die polar- eh, kinderfeestjes!

Het moet wel een enorm verschil hebben gemaakt om toch voor het koffiezetapparaaat met ronde filter te gaan! Ik zou mijzelf de moeite besparen en genoegen nemen met het koffiezetapparaat met puntige filter.
Of wilde Lucy graag het andere apparaat? :-)

Btw, mooi versierde taarten hebben jullie altijd met partijtjes..
(taarten als in gebak / cake :)

Casa, je hebt het wel naar jou zin daar op Curaçao he? Zou je nog terug naar Nederland willen?
PS, eff iets anders. Wat vind je van het privatiseren van 'bijna' alle stranden op Curaçao? Volgens mij gaat dit uit de hand lopen. Dat de antilliaanse bestuurders dit zelf toelaten.(?)

Leuk weer zo'n antilliaans feestje. Het voordeel van Cur is dat je het ook elders kan vieren in de buitenlucht en je huis blijft lekker schoon. Hier ben je toch weer afhankelijk van het weer en met een standaard woonkamer is je huis bomvol! Gelukkig hebben wij een Speel, logeer, strijk zolder gemaaakt dan kunnen de kids bij verjaardagsfeestjes allemaal lekker naar de zolder.

Wat is nou verder het verschil van de 2 koffiezetapparaten dan de puntfilter en de ronde filter?
Waren ze dan niet van plan om je geld terug te geven?
Je bent wel extreem hoor met je: "en hen te verstaan gegeven niets meer in dat filiaal te kopen".
Op Cur. zijn er niet veel winkels dus uiteindelijk na een jaar of x kom je toch daar weer terecht ;-). Na zolang op Cur te wonen dacht ik wel dat je de mentaliteit van de antillianen heb overgenomen of in ieder geval ben aangepast -> relax, NO kunsumi, ban poco, poco!!!
Een paar dagen geleden had je het over het wuiven, misschien moet je voor dit soort dingen ook iets verzinnen.

Btw wel heel bijzonder de 4 bij de familie Cuppen.

Casa, je had gelijk bij La Curacao. Ik denk inderdaad niet dat ze je het geld hebben teruggegeven, maar voor mij had je echt helemaal gelijk!!! Ik zou net zo reageren. Wel heb ik wat tips, als je weer eens ergens iets koopt, kijk dan voordat je de winkel uitgaat even na of het goed is wat je hebt gekregen. Of laat zien dat je kunt betalen door geld of een creditcard goed zichtbaar voor het personeel in je hand te houden, maar betaal pas echt als je zelf gezien hebt dat ze je hebben gegeven waar je om gevraagd hebt. Dus, eerst zien, dan geloven en wel aantonen dat je kunt en wil betalen, maar wel voor wat je vraagt.

.. tsja .. dat ze diep onder de indruk waren lijkt me duidelijk .. zeker als er een voormalige pornoster voor je staat ..

Casa, leuke foto's maar ik kan me niet inbeelden waar die foto's (precies)gemaakt zijn. Kun je deze keer(sorry, als het kan, he...)geen globale foto plaatsen van de plaats? Dan krijg ik tenminste een idee ongeveer wat je bedoelt. Die foto's kunnen ook in jouw tuin gemaakt zijn, vandaar. :)

Graag meer foto's van de speeltuin a.u.b. Er is zoveel verandert. Gr.

Quote:Na een korte woordenwisseling in LA Curacao heb ik mijn geld teruggeëist en hen te verstaan gegeven niets meer in dat filiaal te kopen.Ze waren diep onder de indruk.//

Casa, goedzo, je bent zeer goed ingeburgert!
Typisch yu'i Korsow; zonder gêne grote mond opzetten in winkels. Ik zie het al voor me.
ha ha :)

Het leven kan erg leuk zijn, vooral met lekker koffie.
Koffiezetapparaten gaan helaas altijd een keer stuk, en dan precies net zo eentje weer ophalen is vaak onmogelijk.

@Piet: Toch wel, want ik heb het hele aankoopbedrag teruggekregen...
@GJ: Op het laatst wilde ik dat eigenlijk ook wel, zo'n puntige filter. Maar toen had ik al gezworen dat LA Curacao hier niet zo mee weg zou komen. In het kader van het zichzelf moeilijk maken zeg maar. De taarten zien er mooi uit, maar zijn nogal zoet van smaak...
@Boutie: Ik zeg altijd zeg nooit nooit. Maar op dit moment haalt Nederland het niet bij Curacao. Over de stranden, je bedoelt de Beach Management Authority (BMA) die kort geleden in het leven is geroepen. Een gecompliceerde kwestie waar economische, milieu-technische en naar ik vrees ook veel politieke aspecten aan zitten. Ik ga dit uitzoeken en kom er later op terug...
@Donna: Dat alles buiten kan (en zonder jas!) is voor mij een van de grote pluspunten van Curacao. Op zich maakt een rond of een puntig filter niet veel uit. Alleen hebben wij nog een pakje ronde filters van ons kapotte koffiezetapparaat, vandaar. Wat je schrijft over het toch eens terug moeten komen is helemaal waar. Tegen die tijd zijn ze mij hopelijk vergeten... :-) Ben benieuwd wat het manament daar had gedaan als ik ineens was beginnen te wuiven!
@Cyberjunk: Ze hebben het geld zeker wel teruggegeven en ik wilde het apparaat ook controleren, maar de medewerker maakte toen een grapje dat ze geen koffiebonen meer hadden. Haha.
@Henk: Ik denk dat dat feit zeker heeft meegespeeld... :-)
@Boutie: Helaas heb ik geen overzichtsfoto gemaakt dus je moet me op mijn woord geloven dat het niet onze tuin is. Achter de kerk van Santa Rosa staat een weeshuis (waar niemand ooit een kind ziet) en daarnaast bevindt zich de speeltuin. Ben je daar bekend?
Ondanks mijn ingeburgerd zijn moest ik wel Engels spreken tegen de (Hindu-)manager...
@Renesmurf: Het is nu zondagmorgen, begin alsjeblieft niet over koffie! Elk apparaat is goed, als ik maar koffie krijg...

wat een gekkies dat ze daar een woordenwisseling over willen houden uberhaupt...gewoon ruilen voor de ander...klaar lijkt me.....

Nee, ik ken alleen maar de dierentuin daar in de buurt. Er is zoveel veranderd op Cur. dat ik het niet meer kan bijbenen. Heb gehoord dat er een mooi CD of DVD te koop is van Cur. Heb soms heimwee. Maar ja, Cur. is niet meer de gezellige Cur. van vroeger. Maar, druk druk. Als je weet waar ik een CD of DVD van Cur. kan kopen, laat me weten a.u.b.

Koffiezetapparaat: ja altijd controleren of de goeie in de doos zit. Doe ik zelfs als ik eieren koop: soms zitten er vier (toeval?) kapotte tussen! CasasPa

@Paola: Uhm... ik mocht hem ruilen, maar dan moest ik 7 gulden bijbetalen. En ik vond dat ik het apparaat met het ronde filter al betaald had. Je begrijpt, een conflict waar niet uit te komen is...
@Boutie: Curacao is nog steeds erg gezellig en een klein paradijs. De cd/dvd waar je het over hebt die ken ik niet...
@CasasPa: Zal voortaan controleren. Gaan die eieren misschien kapot omdat iedereen die doos steeds opendoet?

Ha, daar heb je ze mooi tuk bij La Curacao, die zitten nu mooi met al die puntige filterhouders in hun maag ...:-)
Maar even snel een bakje koffie kunnen zetten is toch ook wel lekker, zelfs met een puntige filterhouder dacht ik zo.
Heb je niet geprobeerd om je oude pakje met ronde filters in te ruilen? Kijken wat ze daarop te zeggen hebben....
Maar de conclusie is dat je voortaan naar een ander filiaal van La Curacao moet?

Misschien had je het moeten wegwuiven, ipv de middelvinger?

Heel andere vraag, misschien wil je die een keer behandelen? Wij vroegen ons hier af of je nu de zon in het noorden hebt (rond het middaguur), ipv het zuiden. Natuurlijk zitten jullie op het noordelijk halfrond, maar hoe zit het nu? Wanneer krijgen jullie de zon recht boven jullie? Als je tijd en zin hebt.....

@Angel: LA Curacao zit mooi met de handen in het haar, klopt. Ik was op zich al accoord met de puntige filterzakken en Lucy vindt ze zelfs fijner. Maar ja, we (ik) hadden nu eenmaal afgesproken hier geen genoegen mee te nemen. Gelukkig zijn er nog twee andere filialen van LA Curacao en een alternatief is dat Lucy het apparaat in Salinja gaat kopen en ik in de auto blijf zitten...
@Niek: Echt waar, het woord wuiven kwam absoluut niet in me op tijdens de discussie. Een verbeterpuntje...
Het gebeurt tegenwoordig eigenlijk nooit meer dat ik al om 12 uur op het strand ben, maar ik zal het eens uitvissen. Als je snel antwoord wilt kun je wellicht beter naar Marion de Hond mailen... :-)

De CD/DVD waar Boutie het over had bestaat wel. Als je op vakantie gaat naar Cur ontvang je bij de uitgang (Hato) een DVD van Cur het is erg mooi (speciaal voor de toeristen gemaakt). Het geeft je een algemene beeld van Cur wat je daar allemaal kan doen etc..