« CasaMovie: Diana Camina | Main | Goud voor Churandy Martina »

Bij die rode deur

Het viel nog niet mee om een afspraak met een van de specialisten bij Spectrum, klinkt dat niet als een misdaadorganisatie in een James Bond film, te kunnen maken. Dokter Maarten Taams is op vakantie en daarom moet iemand anders ervoor zorgen dat het gips van mijn linker onderarm afgaat. Bij Spectrum werken dokter Eijkelenburg en dokter Juliet als chirurg.

23.07.2007: CasaSpider voor de deur van Spectrum aan de Roodeweg 112, met die rode deuren. Klik voor groter.Uiteindelijk was er maandag om half vier een plekje vrij. In mijn Outlook Calendar noteerde ik abusievelijk drie uur en daarom waren Luchiano (9) en ik ruimschoots op tijd. Het Spectrum gebouw aan de Roodeweg 112 oogt modern en is zowel van binnen als van buiten helemaal in rood en wit geschilderd.

Nu dacht ik een afspraak te hebben gemaakt met dokter Eijkelenburg maar de receptioniste kon hiervan niets terugvinden in de volgeschreven agenda. Mijn vingers jeukten om het zaakje te automatiseren. Blad na blad sloeg ze om want "uw naam klinkt me wel bekend in de oren". Maar dat heeft men al snel als men met Brad Pitt of CasaSpider te maken heeft.

Ineens kreeg de dame de geest en sloeg de agenda van dokter Juliet eens open. De bladzijde van maandag 23 juli 2007 was helemaal blanco behoudens een afspraak om half vier met ondergetekende. We riepen nog net geen bingo. Een "hmm... dokter Juliet heeft ook niet veel te doen", verhoogde de stemming nog eens extra.

We namen plaats in de wachtkamer en doodden de tijd met Luchiano's GameBoy. Daarna gingen we raadsels doen. Niet de uitkomst maar het denkproces van een negenjarige is leuk om te volgen, bijvoorbeeld in het geval van de man die bij een Y-sprong aankomt en aan één van twee broers moet vragen welke kant hij op moet. Probleem is dat de ene broer altijd de waarheid spreekt en de ander altijd liegt. Ach, bekende materie.

Luchiano vroeg aan de receptioniste waar het toilet was. "Daar rechts, bij die rode deur", antwoordde zij. Dat was onbedoeld grappig gezien hoe de wachtkamer er uitzag. Alle muren waren wit, voor ons stond een desk die rood met wit was geverfd en we hadden uitzicht op acht deuren die allemaal precies even rood waren.

Om kwart over vier riep dokter Juliet mijn naam. Ik legde hem de situatie uit en hij besloot dat het gips er dinsdag 31 juli in het Sehos vanaf wordt gehaald. Hij is er dan ook bij en laat vervolgens een Röntgenfoto maken ter controle. Na nog geen tien minuten stonden we weer buiten 40 gulden (€ 16) lichter.

Comments

Zo, wat een afzetterij is dat?! Het is toch een kwestie van het gips eraf halen of niet, een afspraak om te melden dat het gips er af gehaald gaat worden klinkt mij nogal onzinnig in de oren eerlijk gezegd.

En wat was nu de reden dat hij (juliet) verder geen afspraken had?

Als hij verder geen afspraken had, dan riep die Dr. Juliet je wel erg laat binnen, dan had hij toch niet drie kwartier hoeven uitlopen? Ik vind het maar een vreemde gang van zaken, ik kan me verder volledig bij de mening van Cinner aansluiten. En altijd die misverstanden als je ergens een afspraak hebt en dat slome gedoe van de receptionistes die OF niet röntgenfoto's letten zodat die kwijt lijken te raken, OF niet goed opletten tijdens het nakijken van de afspraken, ik zou ACUUT ruzie krijgen met zulke slome duikelaars!!

Nog vijf dagen, nog even volhouden! :)

Ach, 16 euro klinkt een stuk minder dan 40 gulden.
16 euro is acht bier.
Als je met z'n tweeen bent dus eigenlijk maar vier biertjes.
En dat van drie tot half vijf!
Maw, je zou duurder uit zijn geweest op Plein Wilhelmina :-)

De vraag met de splitsing is een goeie klassieker!

CTRL+F maakt het leven soms een stuk makkelijker inderdaad. Maar, mischien zat dokter Juliet wel thuis om 4 uur en is hij daar hun vaste oproepkracht, dat zou je bijna gaan denken. Een beetje vaag in ieder geval dat je zolang moest wachten terwijl de beste man geen afspraken had.

En hoe is het met de rode deur afgelopen? Een bijzondere gang van zaken zo'n ziekenhuis. Maar dat maakt het wel weer spannend.

Mmmm, wist je dat ik meestal tegen 2-en nederlandse tijd, net na de lunch, kijk of er van jouw kant alweer reacties zijn?

@Cinner: Dat zegt Lucy ook, dat zij het gips er zelf wel afhaalt. Die 40 gulden krijg ik overigens wel terug van de verzekering...
@Lennart: Geen idee, maar ik ga natuurlijk niet over zijn agenda. Misschien had hij die dag wel ingeruimd voor administratieve doeleinden?
@Cyberjunk: Ach, het was erg gezellig met Luchiano dus de tijd vloog om. Als je daar in je eentje zit is het een ander verhaal. Dit was ook een beetje mijn schuld want ik zei dat ik een afspraak met Eijkelenburg had en bracht de receptioniste daarmee op een dwaalspoor. Maar ik zou jou inderdaad wel eens een paar maanden op Curacao bezig willen zien... :-)
@GJ: Nog vijf werkdagen ja, het is pas volgende week dinsdag. 16 euro is hier gelukkig nog tien bier of vijf Duvel. Het leuke van de vraag met de Y-sprong is dat men zelfs na het antwoord nog even goed na moet denken...
Het is hier nu bijna negen uur, bij jullie dus drie uur 's middags. Je was te vroeg (of ik te laat) vandaag!
@Curacaoenaar: CTRL-F is al een hele verbetering, maar wat dacht je van een Oracle 10g database? Misschien had dokter Juliet wel geen afspraken op die dag omdat hij iets heel belangrijks moest doen. Ik zal het hem volgende week dinsdag eens vragen, als ik er dan aan denk... :-)
@Margriet: De deur is nog steeds rood en Luchiano koos de goede. Hij moest niet eens urineren maar kwam er tot zijn ontsteltenis achter dat hij zijn broek achterstevoren aanhad. Humiliating!

Modern gebouw aan de Roodeweg? Niet te geloven.
Ik vind 40 gulden niet veel, als dat het dagloon van dr. Juliet is. ;-)

Qua tarief van de arts is het dus geen voordeel om Brad Pitt of CasaSpider te zijn.

Ja, wij dokters worden nog eens rijk van die gipsen armen. En straks nog een weekje extra rondlopen, immers het zwembad moet nog aangepast worden... weer die kassa die gaat rinkelen.

@Vernon: Het is inderdaad een mooi gebouw, maar niet het enige mooie gebouw aan de Roodeweg. Met dr. Juliet hoef je geen medelijden te hebben, zijn vrouw werkt ook bij Spectrum...
@Piet: Veel mensen denken dat ze de hoofdprijs hebben gewonnen met mij als klant... :-(
@Brillie: Het kan altijd erger, medici spelen in de Eerste Divisie maar juristen Champions League...

Ah ok, maar dan maakt het nog de gezondheidszorg onnodig duurder wellicht. Maar zou het gips toch maar niet door Lucy eraf laten halen, je wil er wel ongeschonden doorheen komen tenslotte (of anders iemand aan kunnen klagen ;))

Ik ken de volgorde in het voetbal niet. Maar dan speelt de overheid vast nog een rang hoger.

@Cinner: Ja, ik wil straks niet bekend worden als de man die zijn arm brak bij het verwijderen van het gips voor zijn pols... :-)
@Brillie: De overheid is niet specifiek genoeg als beroepsgroep.

Toegegeven, daar kan je wel eens gelijk aan hebben.

Nog ff over die broers...en toen??
Hoe gaat het verhaal verder...