« Een fruitmand van SQL | Main | Historische overwinning La Vinotinto »

El Sapo El Sapo (39)

1.

28.06.2007: Afscheid Jeroen Koops van SQL Integrator in Avila Beach. Klik voor groter.Donderdagavond hadden we een Technical Meeting van SQL Integrator in het Avila Beach hotel. Niet in ons gebruikelijke zaaltje dat bezet was, maar ernaast. De meeting verliep zoals altijd, HRM-dingetjes, Sales-dingetjes en een aardige presentatie van Krijn over Prince2 die tegen de verhouding in tamelijk lauw werd ontvangen en tenslotte waar iedereen met smart op wachtte: de afsluitende borrel.

Hoogtepunt was het afscheid van Jeroen Koops die met zijn gezin terug gaat naar Nederland. Een afscheid gaat altijd gepaard met zoenen van een van onze office-ladies. Nu Manja naar de concurrentie is vertrokken neemt Melisa Rosa, een dergelijk prachtige naam moet men gewoon voluit schrijven, de honneurs waar.

Uiteraard weigerde mijn camera op het moment van de kus tussen twee niet-partners en dus moest hij over. Let op het gezicht van Antonio tijdens de omstrengeling. Een kus die overigens netjes op de wangen werd gegeven. "Was dat alles? het deed nog geeneens pijn!", lijkt Jeroen te zeggen.

Jeroen, ik wens jou en je gezin veel succes en voorspoed in Nederland. Je zult nog wel eens denken aan het Happy Hour op Wet&Wid als de Insulinde door de ondergaande zon vaart terwijl bij jullie de hagelstenen door de ruiten kletteren.

2.

30.06.2007: Laatste karateles Karate-Do Curacao, Kristi met mawashi-geri tegen Sensei Ivonne. Klik voor groter.Zaterdagmorgen was er ook een soort van afscheid, de laatste karateles van het seizoen. Sensei Ivonne was moe, naar eigen zeggen zelfs gebroken. Zij had 17 uur aan een stuk door aan een belangrijke conversie gewerkt. Niet alles is goed gegaan gezien ook een aantal dringende telefoontjes tijdens de les. Als dinsdag alle currencies maar goed staan.

Luchiano (9) kwam wat langzaam op gang, hij is bepaald geen ochtendmens. Pas toen er tegen stootkussens geschopt mocht worden kwam het enthousiasme. Ook sparren doet hij graag, volgend seizoen staan er echte wedstrijden op het programma.

Tenminste als zijn moeder het goed vindt. Op de foto voert Kristi van Kridan een mooie mawashi-geri uit, zij heeft afgelopen zondag de groene band behaald.

3.

29.06.2007: Toyota van CasaSpider net op tijd voorzien van een grijs nummerplaatbelastingaddendum voor de tweede helft van 2007. Klik voor groter.Ieder half jaar, dat is vaste prik, verhaalt het CasaLog over het nieuwe nummerplaatbelastingaddendum. Een woord dat nog niet in de Dikke van Dale te vinden is maar wel via Google.

Voor de historie van het nummerplaatbelastingaddendum leze men de post Uitvinder van een woord. Op deze wijze kan men mooi de groei van Diana (1) monitoren. Bij de zich in vreemde bochten wringende Luchiano (9) is dat een stuk moeilijker.

Grijs is de kleur van het opzetplaatje dat een medewerker van Star Lease vrijdagmiddag just in time op de nummerplaat van de donkerblauwe Toyota zonder moon-/sunroof schroefde. Vanaf 1 juli worden auto's zonder grijs nummerplaatbelastingaddendum zonder mededogen van de weg gehaald en in beslag genomen.

Er zijn mensen die geen zin hebben om autobelasting te betalen. Liever lenen zij het opzetplaatje van een andere auto. Daarom klonk Star Lease deze vast op de nummerplaat maar dat doen ze niet meer. Op mijn vraag waarom niet antwoordde de Star medewerker dat het geboefte er dan gewoon de hele nummerplaat afschroeft. En het is veel moeilijker om een nieuwe nummerplaat te krijgen dan een nieuw nummerplaatbelastingaddendum.

Comments

1 Camera's weigeren altijd op beslissende momenten.

2 Waar zou Luch zijn karate voor kunnen gebruiken als zijn moeder niet wil dat hij wedstrijden speelt?

3 Groot gelijk dat ze auto's van de weg plukken die geen nummerplaatbelastingaddendum hebben

Avond en nachtmensen zullen nooit ochtendmensen worden.

Zal wel met evolutie te maken hebben of zo.

En batalen moet iedereen.

We moeten het eiland maar eens droog leggen... dan letten ze meer op de rest, want dan geen bijzaak meer is.

Mijn hemel, wat een naam voor een ook wat omslachtige methode verkeersbelasting te heffen. Maar het is in elk geval geregeld dus ..

@Cyberjunk: 1. Er zijn dus nergens beelden van beslissende momenten te zien? 2. Op karatewedstrijden gaat het er aanzienlijk harder aan toe dan bij korfbal. Trainen en op de club sparren vindt Lucy voldoende... 3. Nou, je bent wel hard zeg!
@Renesmurf: Ik zeg altijd zeg nooit nooit. 2. Wij maken allen deel uit van de evolutie, wel bijna allemaal dan toch... 3. Er moet meer bataald worden!
@Brillie: Ik vrees dat we de waarheid nuchter niet aankunnen...
@Cinner: Wat een naam, verzonnen door CasaSpider himself. Voorheen hadden we stickers. Goedkoop, gemakkelijk en ze werden nooit gestolen. Dat moest natuurlijk veranderd worden!

Fraaie foto van een fraaie hoge trap. Echter, mijn sensei zijn stelling luidt: "Hoge trappen zijn vooral gevaarlijk voor jezelf". Maar ik moet oppassen: Anthony leest mee ;-)

Wellicht kunnen ze de nummerplaten voortaan aan de auto klinken. Alhoewel, dan stelen ze waarschijnlijk de hele auto ...

Met beslissende momenten bedoel ik juist zulke speciale dingen als zoenen en dingen die je nu eens echt graag op de foto wilt hebben en waarbij juist DAN net die camera weigert. Zoiets als Murphys law. Er is natuurlijk altijd wel fotomateriaal van bepaalde dingen, maar het kan wel heel teleurstellend zijn als de camera net weigert op iets dat je heel graag vast wilt leggen en dat je net leuk in het vizier had. Dat is wat ik met mijn opmerking wilde duidelijk maken.

1. De ene office lady is de andere niet.

2. Als Luchiano geen ochtendmens is moet hij gewoon wat later naar bed gaan, na de karateles bijvoorbeeld...

3. Hebben ze wel een sgedacht om de plaatjes van de "belasting-met-onmogelijke-naam"
per jaar te gaan regelen? Dat scheelt een hoop gezeur.

@Bodo: Het hangt voornamelijk van je techniek af voor wie een hoge trap gevaarlijker is... De hele auto jatten hebben ze bij mij al eens gedaan, maar toen had ik nog een moon-/sunroof...
@Cyberjunk: Klopt, tegen deze toelichting is geen kruid gewassen. Zelfs niet met een knipoog... ;-)
@Angel: 1. Afwisseling van spijs doet eten. 2. Dat zou hij wel willen! 3. Per jaar kan ook maar velen betalen liever in 2 termijnen. Zeker de autoverhuurders, immers men weet nooit of een auto de tweede helft wel haalt... :-)

Alle currencies staan goed...