« De begrafenis van mijn moeder | Main | Een middagje Eindhoven »

Pasen in Nederland en de Euro's

Zondag, Eerste Paasdag, hebben wij in familiekring doorgebracht. Eerst het ontbijt bij CasasPa en Truus in Dommelen. Mijn drie zussen met hun mannen en kinderen waren er allemaal, de hele familie was compleet. Zondag 8 april zou tevens de 49e trouwdag van mijn vader met mijn moeder Ilka geweest zijn, even een moeilijk moment. Buiten scheen de zon en bij de vijver werd badminton gespeeld door Ruben en Margriet.

Nederland is een erg commercieel land geworden. "Hoe kan ik een telefoonnummer opvragen, net als de oude 008", vroeg ik. "Dat gaat met 0900-1313", antwoordde zwager Wiro. Ik had het nummer nodig van Schiphol afdeling Gevonden Voorwerpen. Een simpel nummertje opvragen kost het lieve sommetje van 1.30 niet te geloven! Na een gesprek van een luttele vijf seconden kreeg ik het nummer van de Schiphol Informatielijn. Deze kost slechts 0.40 per minuut maar onze twee tassen met onder andere het vergeelde kussen van Diana waren (nog) niet gevonden.

Over het vergeelde kussen gesproken. Neef Marnix (10) lag half op de bank met Diana op zijn buik. Zij lag rustig te slapen hetgeen ons lichtelijk verbaasde. Zijn broer Ruben (13) wist echter hoe dat kwam: "Jij bent gewoon een geel kussen."

10.04.2007: Lucy, Luchiano en Diana bij winkelcentrum De Belleman te Dommelen. Klik voor groter.'s Middags bezochten we eerst het graf van mijn moeder en vertrokken daarna met zijn allen naar zus Pascale en zwager Luc in Borkel en Schaft, ook gemeente Valkenswaard. Daar brachten we de middag door in de tuin van hun grote huis. Het zonnetje scheen en de Chimay paste daar perfect bij.

Sommigen speelden jeux-de-boules, Diana (11 maanden) werd in de bolderkar door de tuin getrokken kortom het zag er allemaal erg relaxed uit. Behalve het openen van de bubbeltjeswijn dan.

Voor de foto van Lucy en Diana was het niet nodig maar bij het maken van het familieportret misten we Het Statief. Een keukentrapje bracht uitkomst. Om zes uur werden we in restaurant De Zwaan verwacht voor het diner. In datzelfde restaurant vierden mijn ouders destijds hun 25-jarige huwelijksfeest. Het was een mooi sluitstuk van deze dag.

Maandag, Tweede Paasdag, bleven we thuis. Ontbijten, koffie met taart in de tuin en boerenbridgen. De zussen vertrokken met hun aanhang naar huis en zo bleven wij over met CasasPa en Truus. We aten Chinees en dat was geweldig want de echte Nederlandse Babi Pangang is op Curacao niet te krijgen. Een genotsmomentje.

Ach, laten we de dinsdag er ook maar aan vastplakken. Deze dagen is er meer zin om te schrijven dan om te lezen. We deden boodschappen in winkelcentrum De Belleman. Maar eerst was daar een bijzonder moment. Voor het eerst pinde CasaSpider euro's, voor het eerst hield hij de biljetten van 50. 20, 10 en 5 euro in zijn handen. Een historisch moment.

Helaas vliegen de biljetten even hard weer uit die handen ook al zijn sommige dingen ondanks de hoge wisselkoers beduidend goedkoper dan op Curacao. Een flesje Duvel voor slechts 0.60 is geen geld, wel 1.40 in Antilliaanse guldens. We hebben er meteen 12 gekocht. En ook twee pakken drinkyoghurt.

Vanavond kookt Lucy macaroni met tonijn en ansjovis. Daarna gaan we onder het genot van een Duvel kijken of Liverpool nog sterker is dan NEC.

Comments

Mooi beschreven de afgelopen dagen. Fijn trouwens dat je niet achter alle namen de leeftijd zet. Tassen al terecht? En is de babi pangang ook niet bij AH te krijgen?

Hola Peter, dime a que email puedo escribirte. Acabo de enterarme que estas en holanda, saludos a todos, Yoha

Macaroni met tonijn en ansjovis. Is dat een speciaal recept?

Altijd leuk een fam-foto. Alleen zie ik daar iemand boos kijken omdat deze in level 349834 van zijn spel gestoord wordt?

Ja, we gaan erg vooruit in dit land. Wat de volgende fase wordt is het niet meer uitgeven van telefoonboeken. Immers daar gaat de reclame ook over van KPN: Dat je ons wel nodig hebt...

Binnenkort moet ik ook
naar NL...2 weken!!..is het koud daar??

jullie hadden nederland in prachtig weer, dat was boffen casa!! bijzondere dagen zo samen met je familie denk ik........ wat de kosten betreft, ik word er gek van...nederland is de weg kwijt, ik weet het zeker

Nou Casa, de afgelopen dagen waren voor mij weer erg druk! Mijn zoontje is afgelopen donderdag 7 geworden en hij heeft 3 partijtjes gekregen. Op 5 april was hij jarig en dit is gevierd met zijn klasgenootjes, zaterdag met vrienden en familie en kids en zondag met de buren en kids. Druk dus...
Maar jij hebt het ook best druk gehad zo te lezen.

Je moeder is gaan rusten. Gelukkig heb je haar nog kunnen zien en heb je afscheid van haar kunnen nemen. Sterkte de komende dagen. En je bent weer bij je familie, bij je vader en zussen. Mooie foto's.

Btw, Ik ben begonnen met mijn weblog, maar moet nog veel leren. Ik ben er nl. niet erg handig in. Ik heb er foto's op gedaan dus nu kan je eindelijk zien hoe belladonna eruit ziet. Als je een comment wilt zetten lukt het niet want ik moet de kleur van de letters van wit naar een andere kleur zetten, maar weet niet hoe. Ik kom er wel achter hoor...
Voor de partijtje van mijn zoon en meerdere foto's kan je kijken op: http://picasaweb.google.nl/castrodpm

Veel plezier in het heerlijke warme en zonnige kikkerland en hopelijk dat je een "get together" organiseert...

...ik ben wel erg geintresserd in deze aparte macaroni recept!!

Het ziet er buitenaards en onexotisch uit, jullie in Nederlandse omgeving, huizen en straten.

toch leuk de familie foto,s uit nederland gelukkig is het voor jullie nu niet zo koud nog een prettige vacantie verder naar omstandig heden maar het geld is op curacao ook zo op

fam maat

ayayay, babi pangang...mijn maag krijgt heimwee

ja maar je belt toch niet naar een 0900 nr als je internet altijd aan hebt staan...

Casa,
ik heb veel respect voor de volhardendheid waarmee je ook in deze vreemde tijd het volhoudt om je weblog bij te houden. Verdriet, blijdschap, diepe dalen, hoge toppen en dat met 30 uur reizen achter de kiezen, een megaprestatie. Als beloning krijg je een beetje lekker weer (20+ graden), niet zo super als Korsow maar komt aardig in de richting. Ik hoop dat de spullen van Diana snel gevonden worden, de KLM schijnt niet veel kwijt te raken.

En wat vindt Luchiano van Nederland?
Diana ook in haar nopjes?

Tsja.. goedkope duvels en chinees, wat wil je nog meer! :)

voor alle nieuwsgieringen over het recept: het is overheerlijk!!!!!!!!!!!!
Erg de moeite waard om het uit te proberen.
Truus.

@Margriet: Aardig van mij he, die leeftijden. Maar ik moet oppassen, menigeen weet namelijk dat ik de oudste ben van ons gezin. Babi Pangang van de Albert Heijn telt voor mij niet. Maar ik ga voor de zekerheid toch kijken... ;-)
@Yohanna: Hola mi Princesa, mi correo electronico es pnijhuis aroba sql-integrator punto com. Saludos!
@Niek: Niets speciaals aan, gewoon een (gelukt) experiment...
@Brillie: Ja, het ergste is nog dat zijn 'charger' slechts geschikt is voor 110 volt. Dat is afzien geblazen. Ik heb mij ook al afgevraagd is wat de volgende fase wordt, bij politionele hulp een aanvraag op marktplaats.nl doen?
@Cerito: Op dit moment is het goed uit te houden. Maar de neuzen raken wel verstopt...
@Paola: Ik geloof ook dat we geluk hebben met het weer, geen regen in ieder geval. Nederland is de weg kwijt, dat is zeker. Of je moet een bonusverdiendende topmanager zijn... :-)
@Donna: Ik ga snel op zoek naar je weblog (ben het adres even vergeten) om naar Bella Donna te kijken. Me dunkt dat je het druk hebt gehad met de zevende verjaardag van je zoontje, gefeliciteerd! Dat van die letters mag eigenlijk geen probleem zijn, dat gaat jou zeker lukken...
@Mac: Het is heel simpel, gewoon twee blikjes tonijn en een blikje ansjovis door de macaroni mikken... :-)
@Pascal: Nederland buitenaards? Nou ja, voor ons wel een beetje ja...
@Carla: Dank je wel, inderdaad is het geld op Curacao ook snel op maar Nederland lijkt mij (met deze wisselkoers) nog een graadje erger. Gelukkig zitten we in een uitstekend hotel bij CasasPa en Truus!
@Paul de Jong: Bijna zou ik een portie voor je meenemen over twee weken, maar ik vrees dat die de dag van terugkomst niet overleeft...
@Pascale: Ja hallo, ik dacht dat een nummertje nog steeds gratis was in Holland!
@Janneman: Dank je wel, maar het gekke is dat ik het gewoon nodig heb om dingen van me af te schrijven. Overigens heb ook ik mijn limieten, over sommige dingen schrijf ik niets en dat zouden niet de minst interessante onderwerpen zijn... ;-) Morgen gaan we weer naar Schiphol bellen, kan me niet voorstellen dat iemand anders iets met die spullen kan beginnen...
@GJ: Luchiano zegt dat Nederland hetzelfde is als Curacao. Hij is gek. Diana is wel in haar nopjes maar ook verkouden. Binnenkort maar eens in Belgie kijken of de Duvels daar nog goedkoper zijn!
@Truus: Ja, de laatste portie heb jij uit de pan geschraapt dus het moet je wel gesmaakt hebben... ;-)

Ik heb zulke speeltjes niet. En kan je er niet zo even aan helpen. Snel vriendjes maken in de wijk, dat wil nog wel eens helpen.

@CasaSpider: vandaag weer naar PSV kijken?

ja wij hebben een goed hotel op curacao bij richard en jan owen

groetjes uit zeeland

www.belladonna.punt.nl

@Brillie: We redden ons wel qua speeltjes maar evengoed bedankt...
@Piet: Gisteren Valencia-Chelsea (1-2) gezien onder het genot van een paar Duvels. En straks inderdaad PSV... ;-)
@Carla: Het is mooi om goede hotels op diverse lokaties te hebben. Groeten vanuit Noord-Brabant...
@Donna: Heb de site al vluchtig bekeken, bella donna is niets teveel gezegd!