« Pasen in Nederland en de Euro's | Main | Een baby laat de wereld wachten »

Een middagje Eindhoven

Maar eerst een actiefoto van een op dinsdagavond kokende Lucy, kokend in de zin van macaroni met tonijn en ansjovis koken. Nu staat Truus in de keuken en een vegetarische lasagne in de oven. Voor dit verhaal heb ik nog precies 20 minuten. Of we vandaag weer naar PSV gingen kijken vroeg Diamond Piet. Dat is dus vandaag en niet gisteren. Maar of PSV gisteren, vandaag of morgen tegen Liverpool speelt, voor de kans op het bereiken van een plaats in de halve finales maakt het allemaal weinig uit.

11.04.2007: Lucy en Diana (11 maanden) bij de caroussel aan de Markt te Eindhoven. Klik voor groter.Nog even over gisteren. Het is een vreemde vakantie voor ons, we zijn tenslotte naar Nederland gekomen voor de begrafenis van mijn moeder. Niet geheel onverwachts kwam er dinsdagavond een telefoontje. Ome Gerard, een broer van mijn vader, is om tien over zeven die avond overleden. Hij wordt aanstaande maandag begraven.

We zijn net terug uit de stad van PSV. CasasPa en Truus namen ons op sleeptouw en hadden daarvoor twee auto's nodig. De wandelwagen van Diana (11 maanden) moest ook mee. Deze hebben wij van zus Pascale geleend. Toen ik het onderstel in de auto wilde plaatsen trad het hydraulische uitklapmechanisme in werking. Een van mijn vingers kwam hierdoor klem te zitten wat zeg ik steeds klemmer.

"Kilo! Utrecht! Tango!", schreeuwde ik. "Nou nou", reageerde mijn vader, "het is hier wel een goed katholieke buurt hoor." Echter, ook een goed katholiek heeft liever tien dan negen vingers.

We parkeerden in de Heuvel Galerie en stapten vervolgens zo het centrum van Eindhoven in. Ten opzichte van wat ik me van vroeger herinner oogt het centrum ruimer. Tussen de C&A en het Piazza Building is nu een groot plein, vroeger was daar een brede weg met stoplichten. "Dat is al meer dan tien jaar geleden", aldus CasasPa.

Na wat winkels bezocht te hebben, met name de Bijenkorf, namen we plaats op een terras aan de Markt. Lucy wilde een paar patatjes voor Diana bestellen, maar dat kon alleen als extra bestelling bij bijvoorbeeld twee kroketten met brood. Waar gaat het heen met de wereld? Op de Markt stond een draaimolen en Diana had daar al een paar keer naar gewezen. Misschien had zij wel zin in een rondje draaien.

Het bleek een schot in de roos. Eerst zat zij in een rode brandweerwagen, vervolgens op een wit paard en tenslotte in een blauwe oude Amerikaanse Ford. Luchiano (9) voelde zich niet te groot voor een Patton-tank. Het verwijderen van Diana uit de draaimolen viel niet mee, zij wierp haar hoofd recalcitrant naar achteren en gaf aan te willen blijven. We reden terug naar Valkenswaard en deden boodschappen bij de Albert Heijn. Hij is bijna net zo mooi als die op Curacao.

Na het eten is het boerenbridgen geblazen en daarna gaan we echt naar Liverpool-PSV kijken. De lasagne van Truus overtrof onze stoutste verwachtingen.

Comments

Ik kan bevestigen dat het verhaal waarheidsgetrouw is, inclusief de twee kroketten. CasasPa

Net met een klant van mij gesproken die zit nu in Bogota dezelfde wedstrijd te kijken....
It's a small world after all..

Oei das minder om te horen over de broer van je vader.
Wanneer waren die foto's in Eindhoven genomen, vandaag ?
Lijkt wel of het daar slechter weer dan hier is (ook een stadje in NB :-) Wereld is trouwens zo klein, vorig week liep ik daar nog rond in Eindhoven.

Hoe gaat het met Kilo Utrect Tango? Nog wel heel?
Jullie boffen wel met het weer zeg!

Ik dacht gisteren nog, zou je vrouw het niet koud hebben... dus ik heb maar even gebeld met de jongens van het KNMI... en ja hoor, de kachel gaat aan de komende dagen. Probeer er maar ook een beetje er van te genieten. Als waarschuwing: niet naar de club uit rotterdam kijken, dat is niet gezond.

PS: Kilo is goed, de Tango ook, maar de U staat echt voor UNIFORM.

Goed om te lezen dat Utrecht nog een speciaal plekje bij jou heeft!

Tegenwoordig is er elke dag voetbal, altijd wel ergens.

je hebt er in elk geval mooi weer bij, overdag.

Die biertjes op het terras... Die zien er op de een of andere manier toch minder lekker uit de de Triples op Wilhelminaplein :)
Maar.. bier is bier.. altijd goed natuurlijk :)

Kun je echt niet ng langer blijven? Volgens mij heb jij dat mooie weer meegenomen!

Leuk om ook je verhalen te lezen nu je in NL zit. Curacao komt naar NL en neemt gelijk het mooie weer mee!
Off topic: ik heb de stemwijzer ingevuld en kom uit op.... PNP! http://www.indikadodivoto.com
Ik ben razend benieuwd wat het nu gaat worden a.s verkiezingen.

@CasasPa: Voor de volledigheid kunnen we nog vermelden dat wij ieder een boterham met kroket hebben opgegeten...
@Cerito: Ook in Bogoto was er dan weinig te genieten, wat een slechte wedstrijd...
@Curacaoenaar: De foto's zijn van de dag zelf, de zon is pas vandaag echt aan het doorkomen. Waar loop je nu rond?
@Donna: Ja, hij is nog heel. Met het weer hebben we geluk of misschien komt het juist door ons... ;-)
@Brillie: Iedereen heeft het koud en mijn neus zit dicht. Laten we hopen dat AZ het vanavond beter doet. Google vindt ook meer hits met Uniform maar Utrecht is toch echt stukken leuker...
@Piet: Jazeker, morgen komt de Domstad (plus inwoners) op de foto... :-)
@Renesmurf: Voetbal lijkt op groente, dat is er ook altijd. Dat 's nachts de zon niet schijnt daar kan ik mee leven...
@GJ: Klopt, binnenkort nemen we er een paar op de markt te Valkenswaard. Dan worden het Westmalles en ik maak er natuurlijk een foto van...
@Ramon: Die indruk heb ik zelf ook vaak, dat het mooie weer met mij meekomt. Maar vroeger toen ik nog in NL woonde was dat bepaald niet zo, daarom ben ik ook vertrokken... :-)
@Lennart: Mooie stemwijzer, ik kwam uit op Forsa Korsou wat eigenlijk best vreemd is. Maar stemmen kan ik toch niet deze keer...

Wanneer vliegen jullie terug?

Slechte tijd voor oudere mensen. Sterkte, ook voor je pa, er valt ineensveel weg. Zie je morgen.

Komen jullie ook naar Den Haag, kijken naar het nieuwe prinsesje?

Casa,

We zoeken nog iemand om komende zaterdag met ons bootje een beetje door de Amsterdamse grachten te zeulen. Heb je zin?

Jeetje, het is wel erg dubbel zo de reis he? Weet bijna niet hoe te reageren, condoleren en in lachen uitbarsten om de Kilo Utrecht Tango staat ergens ook zo raar.

@Donna: Wij vliegen op zondag 22 april terug om 11:55. Kom je ons uitzwaaien... ;-)
@Jannie: Gelukkig zijn wij niet zo oud. Tot straks!
@Trezeguet: Wij hebben onze handen al vol aan onze eigen prinses. Den Haag zit er deze vakantie denk ik niet in...
@Paul Janssen: Hey Paul, bedankt voor de condoleancekaart! Ik heb wel zin maar het zit er echt niet in wegens druk programma en kleine baby. Zijn jullie volgende week misschien gewoon thuis?
@Cinner: Het is inderdaad allemaal een beetje dubbel. Maar Luchiano heeft de druk op een leuke manier afgehaald: http://www.casaspider.com/latios/2007/04/wat_nog_een_ander_famillie.html

Yep Casa,

We zijn volgende week de hele week thuis. Geef maar een meeltje en ik zet de trappist wel koud.

Hoi Piepelepoi.

Och wat een schat! Ergens wel fijn dat de familie nu bij elkaar is, hopelijk komt iedereen er dan toch een stukje beter doorheen.