« Omgaan met kritiek | Main | Eredivisie 2007, de spannendste ontknoping EVER »

De nieuwe snorkel van Luchiano

28.04.2007: Luchiano (9) toont zijn nieuwe snorkelset, kado van CasasPa en Truus, aan het strand van Mambo Beach Curacao. Klik voor groter.De mok koffie is op. Zaterdag gingen Luchiano (9) en ik naar Mambo Beach om zijn nieuwe snorkelset bestaande uit een duikbril, een snorkel en twee flippers uit te proberen. Hij had al eerder een duikbril maar dat was geen succes, goedkoop is duurkoop.

Vraag Lucy maar eens voor de gein naar zogenaamd spotgoedkope aanbiedingen waar CasaSpider mee heeft gescoord. Zij zal schamper lachen.

De huidige snorkelset is van betere kwaliteit, het is een verlaat verjaardagskado van CasasPa en Truus dat zij samen met Luchiano in Valkenswaard hebben uitgezocht. Voor de tewaterlating diende er een foto gemaakt te worden op een van die nieuwe vette lounge-stoelen van Mambo Beach. Daarna doken we onder.

Luchiano snorkelde een eind weg alsof hij nooit anders had gedaan. Ook het leegblazen van de snorkel leverde na even oefenen geen problemen op. Na de eerste sessie wilde hij meteen patat, van extreme sports wordt men hongerig. Ik heb beleefd geweigerd, weet precies hoe dat gaat. Na vier patatjes zit meneer vol en mag ik de rest soldaat maken.

Voor de tweede sessie poseerde Luchiano stoer als ware hij David Hasselhoff zelve, laatstgenoemde in betere tijden wel te verstaan. Hierna verplaatste hij zijn werkterrein naar het strand.

Zijn klasgenoot Nathan kan namelijk iets ontzettend cools, hij kan met zijn blote handen duiven vangen. Luchiano liep de duiven achterna ook als ze vlogen. Hij vroeg zich af hoe snel een duif moe wordt in de lucht. "Niet zo snel als jij op het land", zei ik.

Hij heeft heel wat meters gemaakt in het zand, meestal is dat goed voor een uitstekende nachtrust. We zullen zien. Zelf ben ik aardig verbrand, dat komt ervan als men ongetraind tussen half twaalf en twee uur 's middags in de zon ligt. Gelukkig houdt Lucy zowel van garnalen als van kreeft.

Comments

Ik heb in Frankrijk wel eens gesnorkeld, daar was geen zandstrand maar keien, dus kon je alle vissen goed zien.

Prachtig was dat.

Zien er goed uit die lounge stoelen, ziek man!

Mooie fotos, ziet er weer goed uit.
T. wil graag ook altijd graag snorkelen, ik vertel dan over kwallen en krabben en dan vergeet ze het even weer :)

Bijna compleet die loungestoelen, mis alleen een koude heineken! :)

Te gekke foto's. Stoer die outfit, en zelfs de zwembroek is in kleur. Jullie hebben zeker een leuk dagje gehad.

@Renesmurf: Jazeker is dat prachtig. Op Curacao zijn vele stranden waar je ook koraal en vissen kunt zien. Daar hoort het kunstmatige strand van Mambo niet bij, dit was meer om te oefenen met de snorkel om te gaan...
@Willisha: Zieke stoelen zijn dat he... ;-)
@GJ: Jij bent toch niet bang om te snorkelen toevallig? Het is heel relaxed om te doen, zeker in een mooie baai met koraal. De koude Polar kwam later...
@Margriet: Dank je, ja we hebben overal op gelet. Het was een sportieve zaterdag...

Ik verlang zo naar mijn strandje... jammer dat ik nog steeds omval.

Het verjaardagskado blijkt een schot in de roos en daar zijn we heel blij mee, voor Luchiano. Dag dag. CasasPa

mmm, ziet er goed uit die blauwe zee. niet verkeerd.

@Brillie: Ja, zeker nu het carnaval is. Mag je niet vliegen in verband met het omvallen?
@CasasPa: We zullen nu wel naar een ander strand moeten dan naar Mambo, om het koraal en de vissen te kunnen zien met de nieuwe snorkel...
@Pascale: Een echte zee hoort nu eenmaal blauw te zijn!