« Mijn moeder | Main | Diana en het slaapkamergordijn »

Van wie is die naam (2)

Op 26 februari dienden twee mensen bij Kranshi een kieslijst in onder dezelfde naam, Lista Niun Paso Atras (LNPA). In de ene hoek zat oprichter van de partij Nelson Pierre en in de andere uitdager Victor van Rosberg. Van Rosberg was al heel vroeg betrokken bij de LNPA maar is van mening dat Pierre ondemocratisch te werk gaat. Daarom heeft Van Rosberg zich afgesplitst en de naam LNPA snel bij een notaris laten registreren.

De standaardprocedure als twee partijen aan de verkiezingen willen meedoen onder dezelfde naam is loting. Daar wil Nelson Pierre niets van weten, hij spande een Kort Geding aan. Tot zover de inleiding die is beschreven in het eerste deel van de gelijknamige post. Weblogs doen niet moeilijk over gelijke namen.

Feitelijk speelden er twee Kort Gedingen tegelijkertijd. Pierre daagde namelijk ook Oscar Bolivar voor de rechter. Deze persoon heeft tijdens het Tumba Festival pamfletten uitgedeeld over Nelson Pierre. Laatstgenoemde nam als zanger deel aan het festival met zijn tumba Hala hala wat letterlijk iets als Trek trek of Haal haal betekent. Oscar Bolivar legde met zijn pamflet een link naar Nelson Pierre's vroegere cocaine-verslaving door Hala hala als Snuif snuif te interpreteren.

Het is me allemaal wat.

Vrijdagmiddag deed rechter Watsel uitspraak in beide zaken. De aanklacht tegen Oscar Bolivar werd afgewezen. Jegens Victor van Rosberg boekte Nelson Pierre wel succes. De rechter verbood Van Rosberg aan de verkiezingen deel te nemen onder de naam Lista Niun Paso Atras. Tevens mag hij niet meer in het openbaar optreden als vertegenwoordiger van Lista Niun Paso Atras, noch van Niun Paso Atras.

De overweging van de rechter was dat de persoon Nelson Pierre het meest wordt ge´dentificeerd met de naam Lista Niun Paso Atras. Bovendien wist Victor van Rosberg dat Pierre onder de naam LNPA aan de Eilandsraadverkiezingen wilde meedoen. Door vervolgens zelf onder dezelfde naam te willen participeren heeft hij voor verwarring gezorgd.

Na de zitting spoedde Victor van Rosberg zich naar Kranshi om conform de uitspraak zijn deelname onder de naam Lista Niun Paso Atras in te trekken. In het voorbijgaan deelde hij mede wel degelijk aan de verkiezingen mee te doen. Onder welke naam?

Lista Nobo Pa Adelanto (Nieuwe Lijst Voor Vooruitgang).

Comments

Ik begrijp dat Rosberg dezelfde afkorting wil blijven gebruiken, maar doordat de afkorting nu ergens anders voor staat is er geen verwarring meer. Althans volgens Rosberg. Ik vind Rosberg een pestkop. Door op deze manier zijn gang te gaan denk ik dat hij er eerder op uit is om Nelson Pierre een hak te zetten dan om een serieuze partij te starten die het eiland dient. Ben jij dat met me eens Casa?

Hier heb je de VVD en een rip-off de PVV.
En ze betekenen vrijwel hetzelfde.
Daar heb je dus niks aan.

Het lijkt veel op de LPF van na Pim. En daar is niet veel van over gebleven.

@Cyberjunk: Dat heb je goed gezien en ik ben het helemaal met je eens. Overigens zal hij geen succes hebben, de Gezaghebber heeft eerder al uitgelegd dat het niet zo kan zijn dat er een nieuwe partij met dezelfde afkorting (maar andere inhoud) mee kan doen. Vanwege de verwarring...
@Renesmurf: Een steeds groter wordende groep in Nederland ziet dat (helaas) toch anders...
@Piet: Het verschil is dat Nelson Pierre nog gewoon in leven is. Anderszijds is hij lang niet zo populair als Pim vroeger was. En dan heb ik de laatste keer nog wel op hem gestemd! Vanwege een aantal minder handige uitspraken van Nelson Pierre was dat echter meteen de laatste keer...

Ik bezit alle rechten over mijn eigennaam.

Jeetje, wat een stelletje kinderen onder mekaar. Van Rosberg wilt Nelson Pierre alleen maar treiteren met z'n partij die toch de afkortingen LNPA heeft. Ze doen maar...

By the way, Ik had het erg druk van het weekend vandaar dat ik niet heb kunnen reageren op het stukje van je moeder. Erg mooi en triest wat je allemaal hebt geschreven. Ik wist niet dat je moeder nog in leven was. Jammer dat het ook zo lang geleden weer is geweest. Alsnog gefeliciteerd!!

Goede rechter.

Ik kan je alleen maar naspreken: "het is me allemaal wat". CasasPa

@Brillie: Toch kun je nog raar op je neus kijken als er ineens iemand met een zendapparatuurlijn onder de naam Brillie miljoenen gaat verdienen. En vervolgens ook nog eens je domain opeist...
@Donna: Waar is het in de jeugd van deze mensen misgegaan vraag je je dan af... :-)
Het verhaal van mijn moeder is inderdaad triest, dat realiseerde ik me bewust weer toen ik zag hoe vitaal jouw moeder is. Daar mag je jezelf heel gelukkig mee prijzen!
@Niek: Jazeker. Met rechters weet je het nooit, niet zelden doen ze precies het omgekeerde van wat ik zou doen. Deze rechter heeft echter mijn volledige instemming m.b.t. deze zaak...
@CasasPa: Ja, eigenlijk is dat de beste samenvatting van het hele stuk... :-)

@Casa, Ik ben daar ook bewust van want heel veel vrienden van ons hebben hun moeder of vader al verloren die rond de leeftijd van mijn moeder zijn. Ik heb dan ook besloten om te genieten van haar zolang ze er dan ook is. We hebben haar ook in huis genomen. In het voorjaar en zomer is ze dan ook hier in NL en ze probeert de wintermaanden dan op Curacao te zijn.

@Donna: Een mooie oplossing die volgens mij voor beide partijen goed uitpakt!