« LogSpiders® 2007 | Main | Het is onze policy »

05.03.2007: Farra Rebecca

Ik bekeek de foto's en las het verhaal over de geboorte van Anna-Maria op 31 januari 2005. Op maandag 5 maart 2007 ligt mijn Cubaanse collega Yohanna wederom in kamer 8 van het Advent ziekenhuis. Wederom is haar moeder juist uit Cuba overgekomen. En wederom is het een meisje geworden en ze heet Farra Rebecca.

07.03.2007: Op kraambezoek bij de familie Figaroa-Valdes om de nieuwe aanwinst Farra Rebecca te bewonderen. Klik voor groter.Yohanna's man Figaroa heeft de naam uitgekozen en eigenlijk was het de bedoeling dat de baby Farrah met een 'h' aan het eind zou heten, net als Farrah Fawcett. Bij de verificatie is er echter iets misgegaan en Farra is in ieder geval een stuk unieker.

Een verschil met de bevalling van twee jaar geleden was dat deze keer van meet af aan is besloten tot een keizersnee. Het voordeel daarvan is dat men van tevoren weet wanneer het gaat plaatsvinden. Op maandagmorgen om 08:12 zag Farra het levenslicht, ze woog 3600 gram.

De bevalling was desalniettemin tamelijk ingrijpend en Yohanna klonk de volgende dag nog erg vermoeid. Daarom besloten wij haar woensdagavond te bezoeken. 's Middags kochten we baby-kleertjes bij Kriss Kross aan de Dr. Maalweg.

Een prima zaak alleen is men enorm langzaam bij het afrekenen en inpakken. Het positieve is dat men het gekochte tenminste wel als een kado in wil pakken, dat is vrij ongebruikelijk op Curacao. De verkoopster deed het nog mooi ook.

Om zeven uur vertrokken we met ons vieren richting het Advent ziekenhuis. Yohanna's moeder was er, een zekere Laura en natuurlijk Yohanna. Even later kwamen er meer bezoekers waaronder de trotse vader Figaroa met inmiddels oudste dochter Anna-Maria (2).

Aanvankelijk vond Diana (10 maanden) het allemaal prima, maar opeens werd de drukte haar toch teveel en begon ze te huilen. Het liep al tegen achten en wij namen afscheid. CasaSpider zou CasaSpider niet zijn als hij niet een aantal foto's had geschoten.

  • We beginnen met de officiële geboortefoto die overigens niet van mijn hand is.
  • 08.03.2007: Internationale Dag van de Vrouw 2007
  • Yohanna's moeder geeft Farra Rebecca de fles.
  • Figaroa (rechts) met trotse schoonmoeder en de pasgeboren Farra.
  • Anna-Maria op bed bij Yohanna, rechts de moeder van Figaroa en een andere dame.
  • Figaroa met Farra Rebecca op zijn schouder. En een uitvergroting.
  • Moeder en dochter wisselen een blik van verstandhouding.
  • Het hele gezin Figaroa-Valdes met elkaar op bed.

Ja, het is weer een heel baby-gebeuren op het CasaLog. En dat op de Internationale Dag van de Vrouw. Maar het is ook een beetje voor de familie en vrienden in Cuba die snakken naar fotomateriaal van Farra Rebecca. Especialmente para las personas de Cuba espero que disfruten las fotos y pronto les pondré mas, si Yohanna permite.

Ben benieuwd of ze een berichtje achterlaten, die Cubanen.

Comments

Wat zullen ze blij zijn met jouw foto's, die Cubanen.
Bij deze dan toch ook toch ook de hartelijke groeten en feicitaties uit Oostzanen :-)

Ook ik feliciteer de Cubaanse familie van harte. Heerlijk voor ze om iemand te kennen die zo prachtig kan fotograferen als jij. Anna-Maria zal haar zusje wel prachtig vinden.

Babytjes zijn altijd lief.
Hopelijk blijven ze dat hun hele leven, denk ik altijd maar.

@Cockie: Ik denk het ook wel. Zeker met de groeten van de Oostzanen erbij, als ze dat tenminste kunnen lezen...
@Cyberjunk: Niet alleen de Cubanen, Figaroa is een rasechte Curacaoenaar. Maar ja, die is inderdaad dichtbij. Anna-Maria is zeker gefascineerd door haar zusje, dat komt wel goed...
@Renesmurf: Baby's weten nog niet wat het is om stout te zijn. Uiteraard kan dat zo blijven, het is jou toch ook gelukt?

Felicitaties voor Yohanna en haar familie! mooi meisje die Farra (en Anna-Maria trouwens ook!)

Allereerst wil ik de Cubaanse familie van harte feliciteren. Over baby-gebeuren gesproken, ook ik ben pas (drie weken geleden) bevallen van een prachtige zoon. Grappig dat Farra op de geboortefoto veel op de kleine van mij lijkt!

@Pascale: Ja, het zijn mooie meisjes. Ik vrees dat ze over een jaar of 14 samen met Diana (10 maanden) de straten van Willemstad onveilig gaan maken...
@Trezeguet: Namens Cubaanse (Yohanna) en Antilliaanse (Figarora) familie bedankt. En jij natuurlijk gefeliciteerd met je zoon, geweldig! Dat hij veel op de geboortefoto van Farra lijkt betekent dat je wellicht geen Argentijns maar Cubaans bloed door je aderen hebt stromen... :-)