« Een andere perceptie van lui | Main | Exit Gouden Kooi Poll, exit Natasia en hallo Stellingen 2007 »

Telenotisia gepresenteerd door Hondenkop en Varkenskop

Yves Cooper is een uniek persoon. Natuurlijk is iedereen uniek, maar Yves Cooper is toch unieker dan de meesten. Ik volg Yves al sinds begin 2002 toen hij de Roadwatch oprichtte en schreef kort geleden over hem toen hij na een emotionele gebeurtenis wilde stoppen met zijn dagelijkse kwartiertje op Radio Dolfijn.

Dat laatste is gelukkig niet doorgegaan, elke middag om kwart over twaalf houdt Yves nog steeds zijn veelbeluisterde praatje. Jammer is dat deze verhalen niet langer worden uitgetikt door Roland Cevat die Radio Dolfijn over enkele dagen gaat verlaten. Nu moet Yves Cooper zijn eigen samenvattingen maken en daar heeft hij helaas te weinig tijd voor.

Yves Cooper aka Hondenkop en Franklin Haseth jr als Varkenskop in Telenotisia van TeleCuracao. Klik voor groter.Telenotisia van TeleCuracao is het equivalent van het NOS-journaal. Met een klein budget probeert men er iedere dag het beste van te maken. Blikvangers van Telenotisia waren Caresse Hooi en Monique Felida, twee niet onaantrekkelijke dames die de droge nieuwsberichten net dat tikje extra gaven.

Er staat niet voor niets waren en gaven in de voorgaande zin. Per 1 januari 2007 is TeleCuracao en daarmee ook Telenotisia helemaal gerestyled. Een nieuw decor, een nieuw logo en een ander format.

Telenotisia heeft nu iedere avond als vaste presentator Franklin Haseth jr. daarbij regelmatig geflankeerd door Yves Cooper die staand achter een kansel in telkens weer een ander strak maatpak korte interviews houdt of een toelichting geeft.

Zelf had ik het niet gelezen, maar in zijn samenvattingen op de Radio Dolfijn website schrijft Yves Cooper maandag 8 januari 2007 het volgende:

"Ik ben in de kranten een 'hondkop' genoemd. Dit komt door het nieuwe format van telecuracao. Daarin hebben sommige dames plaats gemaakt voor bijv. mij en een krant vond dat de mooie dames vervangen zijn door hondekoppen en varkenskoppen..."

Van die zin schoot ik in de lach. En inderdaad, er zit iets in. Het hoofd van Frank Haseth jr. heeft ontegenzeggelijk iets weg van een varkenskop en Yves is dus de hond, maar van welk ras? Waarschijnlijk een combinatie van een pitbull wegens zijn vasthoudendheid en een poedel vanwege zijn ijdelheid. Een merkwaardige combinatie die juist daarom zo goed bij Yves Cooper past.

Caresse Hooi en vooral Monique Felida mis ik nog iedere avond. Een gedeelte van dit leed wordt echter vergoed bij het zien van het duo Cooper & Haseth met hun nieuwe bijnamen Hondenkop en Varkenskop.

Comments

Ik volg alleen het nieuws uit de krant. De NOS kan mij niet meer zo bekoren.

Duo Waf en Woef?
Was Meneer Cooper niet de persoon die jaren in Nederland had gewoond en nu op Curacao het fietsen op de openbare weg zo erg mist.Hij kwam bij mij altijd over als een media geile man.Een limelight persoon.Ik zie toch een gelijkenis met een Rhodesian Ridgeback hond.

Hahahaha, niet te geloven dit ! Ik heb Yves ook een paar keren op straat gezien en ook op Telenotisia natuurlijk, en de laatse tijd begon ik hem steeds meer op een dobberman lijken. Het manier waarop hij zo staat en strak kijkt met zijn kale kop, sprekend een dobberman. En nu lees ik dit ook van jou, hilarish gewoon. Bedankt voor een goede dosis lachbui Casa !

Een bijzonder mooi gevonden Logo van Tele-Curašao.
De T, C, een Eiland en de Caribische Zee zijn direct herkenbaar.
Maar ik zie ook nog altijd, de ons zo bekende divi-divi boom.
Wat betreft de presentatoren, volgens mij beide een hondenkop.
Een dobberman en een buldog.
Van laatst genoemde bedoel ik alleen qua uiterlijků

Yves is een waakhond!!
Een Duitse Herder zou ik zeggen,
-goed voor de baas
-harde werkers
-makkelijk getriggerd
-uitstekende neus
-zien er mooi uit
-taai
-houden van spelen
-zien er gevaarlijk uit
-verdedigen hun territorium
-proberen altijd de leider van de roedel te worden
-rustig van aard
-goed met kinderen

IK VIND HET LOGO WEL MOOI, HERKEN OP DE EEN OF ANDERE MANIER CURACAO ER IN. IS DENK IK OOK DE BEDOELING.CASASPA

@Brillie: Krant en televisie vullen elkaar in het beste geval aan...
@Gepensioeneerde marineman: Of het duo Waf en Knor. Ik weet niet of het Yves Cooper is die zo van fietsen op de openbare weg houdt. Wel heeft hij zeker exhibitionistische trekjes. De Rhodesian Ridgeback is een mooie hond!
@Curacaoenaar: Vooral in zijn zwarte pakken heeft hij uiterlijk inderdaad iets van een Dobermann Pincher, van binnen is het toch meer een poedel. Graag gedaan!
@Vernon: Het nieuwe logo ziet er strak uit. Knap dat ze het goede van het oude erin hebben kunnen houden. Qua hond is Franklin Haseth jr inderdaad een bulldog... :-)
@Marie Pampoen: De waakhondfunctie zie ik ook, zeker door de manier waarop hij zonder schroom zijn mening uit over (gevoelige) onderwerpen. Toch overspeelt hij regelmatig zijn hand, dat doet een Duitse Herder niet. Een Pekinees misschien?
@cASASpA: bEN hEt WEL meT jE EEns. HEB JE GELEERD hOE dE caPSloCK-toETs wERkt?

Ik hou niet van bijnamen, bijnamen lijden teveel af.
Philp heeft de naam stotteraar te zijn, maar dat doen ze allemaal, dat is normaal.

maar ja, dat wil er bij de mensen niet meer in.

@ Casa: Je zegt het zelf. In het beste geval... maar dat is het al jaren niet meer.

Het beste is dat je op de kortegolf banden naar verschillende nieuws stations gaat luisteren. Want daar haal je tenminste nog een mix van waar en onwaarheden eruit.

Je zult dan mee maken dat het ene station meld dat het hele vliegveld van de kaart is geveegd, de volgende weet te vertellen, een deel van de baan. En weer een ander dat er naast de baan bommen gevallen zijn.

En als er dan na EEN dag er al weer vleigtuigen landen en opstijgen... dan weet je het zeker.

Er wonen daar zeer goede landingbaansbouwers.

Cooper heeft te weinig tijd om zijn samenvattingen te maken, stopt hij nou alsnog met Radio Dolfijn? Dat kan ik uit je verhaal niet afleiden.

@Renesmurf: "Ik hou niet van bijnamen", zegt iemand die zichzelf Renesmurf noemt. Haha... :-) Wa-wa-wat be-be-doel je pre-precies me-me-met dat het no-normaal is?
@Brillie: Hier zitten een paar aspecten aan. Enerzijds zijn er nu veel meer aanbieders van 'nieuws'. De kortegolf is een klein gebied, wat denk je van internet. Vroeger moest je wat het journaal en een krant aanboden voor waar aannemen. Tegenwoordig krijg je 'live' reportages en filmpjes van leken (daar zijn ze weer). Anderszijds is het zo dat de betrouwbaarheid van al die nieuwe bronnen niet gecheckt kan worden. Tussen deze twee zaken moet de consument heen zien te laveren...
@Cyberjunk: Yves Cooper houdt niet zo van typen. Hij heeft nu minder tijd, zijn praatje begint niet altijd meer stipt om 12;15 maar ergens tussen 12:15 en 13:00 uur. Vooralsnog gaat hij gewoon door en dat is maar goed ook...

@Casa: NeNeheBjeMenOOIt geleEERD. CasasPa

@ Casa: Toch is de nieuwsuitzendingen op de kortegolf erg belangrijk. Anders was RNW allang gestopt. Belangen hierin zijn groots. Zeker in gebieden waar door oorlog het internet uitvalt.

Beste Casa Spider publiek,

Ik heb met veel plezier alles gelezen. Heb van de zaak van Bram Moscovick v/s Jord Kelder (Quote)geleerd dat, als je een publiek figuur bent, je tegen een stootje moet kunnen. Dit heeft de rechter tegen hem gezegd. Toch doet het pijn als mensen met je uiterlijk spotten. Wij weten allemaal hoeveel kinderen op de lagere school hier last van hebben (gehad) en therapie voor hebben gehad. Het is namelijk iets waar je niets aan kan veranderen als je de financiele middellen er niet voor hebt. Als ik niet duidelijk kon spreken, dan was ik naar een logopedist gegaan. Als ik niet genoeg geinformeerd was, dan had ik meer kunnen lezen om mij op de hoogte te houden van wat er allemaal in de wereld gebeurd. Maar aan mijn uiterlijk kan ik helaas niets veranderen. Ik heb nou eenmaal een hondekop. Maar what about de inhoud van wat ik tijdens het journaal presenteer? Daar hoor ik niets over. Ik vraag me af of de mensen die op mijn uiterlijk hebben gereageerd wel eens hebben gekeken naar het 8 uur journaal. Het is zo makkelijk om anoniem iemand af te zeiken en met geen woord te reppen over iets inhoudelijks. Ik lig er echt niet wakker van, maar ik verwacht toch iets meer inhoudelijks. Het moet namelijk allebei gebeuren. Zowel inhoudelijk kritiek als persoonlijk afzeiken. Ze moeten hand in hand gaan en niet de ene wel en de andere niet.
En het bijhouden van de weblog gebeurd door radio Dolfijn en heeft niets te maken met weinig tijd.

Over mijn paspoort......
Ik heb het bij de Goeverneur ingeleverd met een begeleidend schrijven voor de Koningin. Ik heb de Koningin bedankt voor al die jaren dat ik gebruik heb gemaakt van de Nederlandse nationaliteit en paspoort. Vervolgens heb ik haar uitgelegd dat er mensen zijn op dit eiland van wie ik zo gigantisch walg, dat ik niet eens dezelde nationaliteit met hun wil delen. Dat was ook een stunt in het kader van mijn Roadwatch offensief. Ik heb in die periode tegen de gevestigde orde geschopt en ik heb geen kans onbenut gelaten. Mijn boodschap is daar gekomen waar ie moest komen en ik was klaar met mijn karwei. Voor mij was het een leuke periode die inmiddels al 3 jaar is afgesloten. Ik heb de draad van mijn leven weer opgepakt en ik doe datgene wat ik het beste kan doen. Mensen dwingen om de waarheid te vertellen. Hiervoor gebruik ik elke dag de krant La Prensa en Telecurašao. Dolfijn is 'dollen'. Heeft niets te maken met journalistiek. Is uniek op Curašao. Bedacht door radio Dolfijn en gedragen door de directie.
Ik hoop echt dat mijn bijdrage op Casa Spider, een wat minder vijandige reactie zal op roepen. Nogmaal, ik kan tegen kritiek. Niemand vindt het leuk om anoniem afegezeken te worden. Ik doe het nooit, en als ik reageer dan vermeld ik altijd mijn naam en e-mail adres. Doen!!!

@Yves Cooper: Dank voor je uitgebreide reactie! Ik vrees dat weinigen hem nog lezen aangezien het een oude post betreft. Daarom heb ik je een persoonlijke mail gestuurd. Ik hoop nog veel van je te horen... :-)