« Kom er maar in Rijdende Rechters | Main | Telenotisia gepresenteerd door Hondenkop en Varkenskop »

Een andere perceptie van lui

Elke middag moet Luchiano (9) een aantal taken verrichten die hij aanzienlijk minder leuk vindt dan televisie kijken of met zijn GameBoy spelen. De taken bestaan uit het doen van karate-oefeningen, het voeren van de honden en het schrijven van een verhaaltje op zijn Latios weblog.

En natuurlijk huiswerk maken, maar dat spreekt vanzelf.

Dinsdag had meneer te weinig getraind en zijn dagelijkse verhaal snel afgeraffeld. Kiezend voor het conflict-model betichtte ik hem van luiheid. "Je bent gewoon lui!"

Luchiano ziet dat toch anders: "Ik ben kalm, niet lui."

Comments

Gelijk heeft hij ;)

Gelijk heeft hij.
kalm is beter dan lui, en stukken slimmer.

Luchiano is echt een pienter manneke. Relax man...hij is niet lui. Maar mijn zoon die vindt zijn mama lui (als ik dan lekker op de bank zit en tv aan het kijken ben heb ik geen zin om soms op te staan om iets te pakken dus vraag ik mijn lieve zoon, maar als ik dan 2 a 3 dingen achter mekaar heb gevraagd om te pakken krijg ik de stempel lui) Dus Luch is niet lui ik wel!!

@Cinner: Dat heb ik hem niet gezegd, maar vond ik eigenlijk ook wel ja...
@Renesmurf: Het klinkt in ieder geval een stuk beter. Wellicht kan ik er zelf nog eens mijn voordeel mee doen!
@Donna: Nu weet jij in ieder geval wat je je zoon kunt antwoorden als hij je weer eens lui vindt... :-)

hihi.. :)

Duidelijk geen aanval van ADHD.

@GJ: Ik kan er ook wel om lachten, om zo'n kalme zoon...
@Brillie: Neen, gelukkig niet. Hoewel Luchiano in de klas wel erg druk kan zijn is hij thuis dus kalm...

dan ben ik niet hyper maar gewoon druk :-)