« SQL studeert Prince2 | Main | Luchiano jumped op school en wordt misselijk »

Hoor en wederhoor

Op de gebruikelijke tijd van 12:11 liep ik het plein van de Marnix-school op. Klas 4B bevindt zich aan de overkant van de ingang en reeds van verre zag ik een jongen op mijn bankje zitten. Het was Jelmer die kennelijk straf had. Ik nam naast hem plaats.

CasaSpider: "Hey Jelmer, heb je zo goed je best gedaan dat de meester je extra pauze heeft gegeven?"
Jelmer: "Neen, ik heb straf."
CasaSpider: "Aha, wat heb je dan gedaan?"
Jelmer: "Niets! Ik deed alleen maar zo."

Jelmer stampte met zijn rechtervoet een keer hard op de grond. Geen al te zwaar vergrijp, wellicht is meester Peter een beetje gestressed. Stagiaire juffrouw Miriam kwam Jelmer halen die voor hij achter haar de klas inliep mij nog een treurige blik toewierp.

In de auto had ik het erover met Luchiano (9).

CasaSpider: "Ook gek dat Jelmer straf krijgt omdat hij een keer met zijn voet op de grond stampt..."
Luchiano: "Huh? Een keer met zijn voet op de grond stampt? Ja, precies waar het masker van Janelle lag!"

Komt meester Peter toch iets minder gestressed over.

Comments

Een doortrapt mannetje, die Jelmer.

Om een duidelijk beel te vormen is het altijd goed om nog wat meer te horen dan alleen de versie van de dader. Gestamp in de klas is sowieso niet echt aan te bevelen. Als meester Peter dat tolereert dan gaat de hele klas aan het stampen als dat in het straatje van de leerlingen te pas komt.

Tja, ze vertellen ook niet altijd alles... Je krijgt een deel van het verhaal te horen, maar niet altijd het hele verhaal.

Ja, en in de lucht stompen mag dan zeker ook niet!

Ik hoop dat Luchiano alles vertelde en dat er vervolgens niet ook nog een gezicht onder dat masker zat.

Ik weet het niet. Misschien stampte Jelmer wel per ongeluk op de vloer waar het masker zat. Ik vind raadpleging van Meester Peter nodig vˇˇr we partij kiezen. CasasPa

Dan had de persoon daar maar geen masker neer moeten leggen. De klas uit sturen is zowie zo geen straf van deze tijd. Een nieuw masker laten maken wel.

@Cockie: Waar is de grens met die bijdehante peuter van jou... :-)
@Cyberjunk: Gestamp, gestamp, Jelmer stampte een (1) keer met zijn voet op de grond. Alleen lag daar toevallig net dat masker...
@Donna: In ieder geval was er geen woord gelogen van wat hij vertelde. Toch wel knap...
@Renesmurf: Haha, ja ik sloeg in de lucht. Alleen bevond zich daar heel toevallig een gezicht... :-)
@Pascal: Exact, het verhaal kan nog vele dubbele bodems hebben!
@CasasPa: Een wijze opmerking, al kies ik zelf sowieso geen partij in deze...
@Brillie: Ik had jou ouderwetser ingeschat!

Casa, ik ga even helemaal off topic. Ik sta namelijk ergens helemaal versteld over. Ik heb de laatste upgrade van Internet Explorer ge´nstalleerd. En die werkt zo fantastisch. Jouw lettertype ziet er nu heel anders uit en wat helemaal super is, ik kan de stellingen onderin nu helemaal zien zonder dat ik iets aan de resolutie van mijn beeldscherm heb veranderd. Wel zijn de letters kleiner dan ze eerst waren, maar als ik mijn vergroting ietsje sterker maak, dan kan ik nog steeds de stellingen compleet zien onderin en jouw letters zijn echt een stuk duidelijker. Dit verrast mij. Ik ga ervan uit dat jij niet wist dat IE 7 dat effect heeft op je lettertype. Als ik me vergis lees ik dat wel.

Jelmer zit om de week dagelijks bij mij in de auto (tijdens het poolen). Hij is niet ondeugender dan de meeste jongens zou ik zeggen. En zelfs in Curacao in de roddelkranten worden de "criminelen" niet met naam en toenaam genoemd......

always keep in touch with the insider.....

Jelmer is een kunstkenner in-de-dop..
Waarschijnlijk was het een lelijk masker....
Goede zaak...

@Cyberjunk: Ik vind mijn site (en andere trouwens ook) er ook beter uitzien in IE-7. Het ziet er allemaal iets strakker uit. Mooi dat het bij jou zo goed werkt!
@RK: Kennelijk verschillen wij van mening over wat crimineel is. Ik vond Jelmers actie juist erg leuk. Wellicht dat je daarom je initialen gebruikt, Rob... ;-)
@Bdb/mopperpot: En het liefst met meerdere!
@Cerito: Heb je heimwee gekregen en zijn jullie weer van Marie Pampoen naar Cerito terugverhuisd? Het masker heb ik niet gezien, maar wellicht is het een goede zaak... :-)

@ Casa: Slaan? Nee, daar zie ik niets in.

Wie weet wat dat meisje had gedaan voordat hij met zijn voet op de grond stampte.

Meisjes kunnen heeeel gemeen zijn! :)

dingen weglaten uit je verhaal is ook liegen volgens mij.....