« Kerstwens 2006 van de Spiders | Main | Charisteas laat Diana huilen »

Heksen op Eerste Kerstdag

Rustig opstaan met een kopje koffie om elf uur gevolgd door een grote kom Chinese tomatensoep (Unox) en vier boterhammen met kaas om erin te dopen. Er zijn slechtere manieren om een maandagmorgen mee te beginnen.

Diana (7 maanden) was wat onrustig, daarom ging ik met haar op bed liggen. Op TeleCuracao was een live kerkdienst. Toen die afgelopen was sliep de kleine prinses vredig met haar been tegen mij aan.

Wie van deze twee mevrouwen is de heks? Klik voor groter.Er begon een echte kerstfilm met veel drama. Een doodzieke maar natuurlijk erg goede vrouw met een zoontje en een echtpaar waarvan de man zijn werk in eerste instantie belangrijker vindt dan zijn gezin.

Op het laatst komt alles goed, immers het is kerstmis. Ik vond het niet eens vervelend om die film te zien, de ogen afwisselend gericht op de televisie en Diana. Tevredenheid alom. Helemaal met de wetenschap dat een grote staaf lomito (ossenhaas) in de keuken aan het ontdooien is.

Luchiano (9) was aan de beurt voor een beetje aandacht, we gingen samen lezen. Omdat hij klaar is met De brief voor de koning zijn we zaterdag naar de bibliotheek geweest. Deze keer zochten we boeken uit in de kast voor 10 tot 12 jarigen. Onder anderen kozen we voor De Heksen van Roald Dahl.

Het boek begint met een inleiding over heksen in het algemeen. Waar heksen in sprookjes zwarte hoeden dragen en rondvliegen op bezemstelen zijn zij in het echt veel moeilijker te herkennen. "Echte heksen hebben doodgewone kleren aan en zien er net zo uit als doodgewone vrouwen."

Stiekem wezen Luchiano en ik naar Lucy en grinnikten, mannen onder elkaar. Nieuwsgierig kwam het lijdend voorwerp kijken wat er aan de hand was. Maar wij zeiden niets. Het boek vervolgt: "Kijk maar eens goed naar het plaatje hieronder. Welke mevrouw is de heks? Dat is een moeilijke vraag die ieder kind moet proberen te beantwoorden."

Het antwoord staat er helaas (nog) niet bij. Maar wie van beide dames is de heks? En ding is zeker, het is in ieder geval niet Diana.

Comments

Ik gok op de blonde dame achteraan :-)

Wij hebben lekker gefonduet, en dat was het dan alweer.

Geen kerst tv dit keer, er werd een dvd-tje ingeschoven, dus ging ik maar naar boven.

We hebben vis gegeten. Paling op stokboord vooraf. Hierna 4 soorten vis, met groente en frieten. Waarna er een ijs kwam. Met een afsluitende kop koffie.

Waarna ik de ober vertelde waarom ik hem geen fooi gaf, maar wel waaraan het geld werd overgemaakt.

Hij knikte met vol berip, en zou ook een bedrag overmaken, voor kinderen, voor een betere toekomst.

.. sja .. in eerste instantie zou je zeggen .. die me het zwarte haar .. zij voldoet aan het beeld wat je van heksen hebt .. althans ik .. dus zal het de blonde wel zijn ..

Dat is een knappe meid (Diana). :-)

ja die blonde, je kunt het aan haar neusvleugels zien.

@Jan: Ik ook, maar waarom?
@Renesmurf: Fondue, dat is lang geleden voor mij. Ik vind het leuker dan gourmetten...
@Brillie: Klinkt als een goede maaltijd. Maar wel vreemd dat je de ober jouw donatie aan een goed doel laat betalen...
@Tonto: Dat is ook mijn redenatie, ben benieuwd of de 'oplossing' in het boek wordt gegeven...
@Irene: Haha, namens Diana bedankt. Hoewel de twee getekende dames er ook wel mogen zijn...
@Charlotte: Hier spreekt duidelijk een kenner. O jee!

@ Casa: Er zijn ook nog goede mensen op deze wereld.

@Casa: gewoon een voorgevoel, weet ook niet waarom. Noem het een gok...

Mmm, de mevrouw op de voorgrond heeft een nog puntiger neus dan degene op de achtergrond... Zou dat er mee te maken hebben???

Vergeten te zeggen: opmerkelijk dat jullie al boeken uitzoeken voor 10-12 jarigen. Het komt dus niet zomaar dat Luchiano (9) zo goed nadenkt over allerlei dingen!

@Brillie: Gelukkig wel, anders zag het er maar triest uit...
@Jan: Met je voorgevoel is niets mis!
@Willisha: Inmiddels zijn we een eindje verder in het boek. Heksen dragen pruiken (zijn kaal), handschoenen (hebben kattennagels), geen tenen en..... grote neusgaten. Daarom is de linkerdame de heks!
Het is een wisselwerking, doordat Luchiano goed nadenkt boeien andere onderwerpen hem. En dat leidt weer tot andere interesses...

Wat ik me kan herinneren van Roald Dahl is dat heksen niet van kinderen houden. Die eten ze op of betoveren ze. Er van uitgaande dat Lucy de moeder is van Luchiano en Diana....is ze dus geen heks.

hehe..
grappig :)