« El Sapo El Sapo (33) | Main | CasaMovie: Crawling & Standing »

De koning heeft de brief ontvangen

Luchiano (9) met CasaSpiders bril op heeft het boek De Nationale Postcode Loterij heeft een brief ontvangen, nou ja een brief meer een dagvaarding. Hij is afkomstig van een bijzonder grappige vrouw uit de Hoogstraat van het Brabantse Heusden.

De vrouw klaagt de Postcode Loterij aan omdat zij psychische schade ondervindt vanwege het feit dat een stuk of acht van haar postcode-genoten een paar miljoen euro hebben gewonnen.

In eerste instantie moest ik lachen om de aanklacht van de bijzonder grappige vrouw uit Heusden die zich een slechte verliezer toont en denkt dat Nederland in de Verenigde Staten ligt.

Toch heeft zij een punt. Het concept van de Postcode Loterij is namelijk niet helemaal fris. Doordat iedereen met dezelfde postcode wint maakt deze loterij de mensen die niet spelen tot een soort van outcasts in hun directe leefomgeving.

Het is namelijk helemaal niet leuk als al je buren ineens miljonair zijn en jij niet. Dit dient gecompenseerd te worden. Jammer genoeg worden postcodes op Curacao niet gebruikt, ook al bestaan ze officieel wel.

Tussendoor heb ik even naar De Wedstrijden gekeken. Voor het eerst en tot mijn verbazing viel het helemaal niet tegen.

Luchiano (9) heeft het 449-pagina's dikke boek De brief voor de koning van Tonke Dragt uit. Dat is erg knap want het is geen eenvoudig boek. Behalve de dikte speelt het in de Middeleeuwen, een tijdperk waarin termen gebezigd werden als maliënkolder. Het boek is echter dermate meeslepend dat we avond aan avond een aantal pagina's lazen.

Zondagmorgen las Luchiano de laatste bladzijdes alleen, hij kon domweg niet wachten. Op de foto heeft hij mijn bril op, immers iemand die leest en een bril op heeft die oogt serieuzer. De foto zonder bril vindt hij zelf drie keer niks, ja zelfs rust er eigenlijk een embargo op. Het boek is overigens een verjaardagskado van CasasPa en Truus.

Comments

iedereen heeft hier een postcode, en of je nou een lot koopt of niet, je nummer doet wel mee met de trekking.

En dat zou verboden moeten worden!
ik koop niks.

Ik moet wel zeggen dat de laatste page van het boek wel erg dik is,

Maar het klopt gelijk wel. Mensen met een bril op zijn denkers. Zij denken altijd even net iets verder, dan de personen die geen bril dragen. Daar heb ik al eens een stukje over geschreven.

Over dat prijzen winnen... tja. Als je al geen geld over hebt voor de natuur, voor de mensen en alles wat de lotterij nog meer ondersteunt, dan heb je ook geen recht op spreken.

Dat jullie geen postcode gebruiken... ik hoop maar dat het kerstkaartje dan aankomt.


Proficiat Luchiano, dat je het boek uit hebt en dat je als een jonge professor op de foto staat. CasasPa

Die bril staat Luchiano goed en zeer geleerd.

(Bij het bekijken van die foto's zag ik dat het snoer niet goed bevestigd was aan de stekker. De buiten mantel is niet vastgeklemd. Met Diana die straks gaat lopen kan je dit beter niet hebben.)

Ja, Vernon. Je hebt helemaal gelijk. Dat is levensgevaarlijk !!!

Ik neem aan dat Casa vandaag nog actie onderneemt en de steker uit de wandcontactdoos neemt. Voor dat er brand uit breekt.

@Renesmurf: Dat is precies de kwestie, of je koopt of niet je nummer doet toch mee. Zo kan men ook een geboortedagloterij beginnen. Daarom heeft de grappige dame uit Heusden wel degelijk een punt. Alleen had ze er wel eerder mee moeten komen, toen het lot nog niet op haar postcode gevallen was...
@Brillie: Ja, dat heb je soms met boeken. Dat de laatste bladzijde het dikst is. Andersom werkt het trouwens ook, als brildragers hun brl afzetten zien ze er vaak een beetje dom uit. Hoe zit dat bij jou? Jouw kaartje is een mooie test of het niet gebruiken van postcodes hier werkt...
@CasasPa: Een jonge professor, dat is hij. En ik vond het zelf ook een erg leuk boek!
@Vernon O: Dat heb jij goed gezien. Diana loopt nog niet, maar het zit er natuurlijk wel aan te komen. We moeten wat zaken checken, thanx!
@Brillie: Vandaag niet meer. Als ik de stekker nu uit het stopcontact (uhh wandcontactdoos) haal gaat mijn computer uit en kan ik dit comment niet meer plaatsen...

Miljonair worden lijkt me een griezelig iets. Je trekt lieden aan die je liever verre van je zou willen houden. Genoeg geld is heel fijn, maar teveel geld is een last. Ik doe dan ook uit principe niet mee aan een loterij waarbij overal bekend wordt dat je gewonnen hebt. Of dat er ineens zo'n halve gare van de televisie op je stoep kan staan.
Loterijen horen anoniem te zijn en wat dat betreft heeft die mevrouw wel een beetje gelijk, dat de postcodeloterij chantage is.
Maar aan de andere kant... ik zag haar op de tv, en hoor dat ze sindsdien helemaal overstuur is enz. enz. Ik weet niet hoor... dan is er toch iets mis met je. Hier verderop woont ook iemand die een prijs gewonnen heeft, of de bank heeft overvallen, dat weet ik niet precies ;), maar er staat ineens een grote sportwagen voor de deur en alles wordt verbouwd. Ik weet niet of ik daar nou mee zou willen ruilen :).

Die bril staat hem goed.

@ Casa: Dat is ook een rede om nooit mijn bril af te doen.

@ Casa: Ik verwacht wel, dat ik morgen een foto krijg te zien, waar je die stekker hebt vervangen door een goede aansluiting. Ik ben al wel bang, dat het aan de andere kant van deze verlengsnoer, het nog slechter eruit ziet.

Je PC staat dus in een brandgevaarlijke omgeving.

Luchiano kijkt heel innemend met bril. (Dat heeft hij zeker van jou gezien.)

Juist niet eerder mee komen, wat een onzin, juist nu moet ze er mee komen!

@Ricky: Miljonair worden trekt mij wel aan. Als het zover is woon ik een week later in Santo Domingo. Geen probleem dus met hebberige kennissen... :-)
De betreffende dame heet overigens Gierig van achteren en op mij komt zijn tamelijk pathetisch over. Maar ze kon wel goed tegen haar verlies..
@Hans: Toch hoop ik dat hij er geen nodig zal hebben...
@Brillie: Dat vermoeden had ik al. Wat betreft de andere kant van het verlengsnoer vrees ik dat je gelijk hebt. Geen foto dus...
@Cockie: Of hij de innemende blik van mij heeft gezien weet ik niet. Vooralsnog lijkt het toeval... :-)
@Renesmurf: Okay, okay, ze doet het nu en dat maakt het verhaal een stuk leuker. Een paar jaar geleden schijnt er ook al tegen de Postcode Loterij geprotesteerd te zijn, door iemand die nog niet eens had gewonnen. Dat weet nu niemand meer...

Wat een lekker ding zeg, mét bril. Luchiano dus, voor de goede orde ;-)

Hier in Voorburg hangt een dikke mist, zo heb ik aan mijn bril nog niks!

Die Luchiano met of zonder bril het staat 'm allebei. Het valt me op dat hij wel in ene een grote jongen is geworden.

Ik zou er toch maar eens een paar uur aan besteden... want dat kan niet he. Met kinderen in je huis. Of is dat een gewoonte op de eilanden bij jullie, houtje-touwtje werk?

Brillie, Brillie, Brillie!
Geef ONZE CasaSpider even wat meer tijd.
Het houtje touwtje werk is op de eilanden bij ONS, evenmin als in Nederland bij ONS, niet de gewoonte.
Brillie, probeer als je blieft niet zo te denken. We zijn allemaal Nederlanders.
Waar we zijn geboren, opgegroeid zijn of wonen maakt dus niets uit.
Waarom dan dit onderscheid maken???
Er zijn binnen Nederland bij ONS grotere verschillen merkbaar, dan tussen Curaçao en bijvoorbeeld de Randstad.
Ik maak daar nooit een punt van!

De bril staat Luciano erg wijs moet ik zeggen. Hij straalt gewoon. :)

@ Vernon: Waar brand gevaar is, moet je gelijk aanpakken. Waar je ook woont. Trouwens dat is ook zo in ONS Gelderland, waar ik woon. Je kan dan wel een dag wachten, maar dat kan wel een dag te veel zijn. Veiligheid voor alles. Zeker in dit geval, waar je er nog iets aan kan doen.

@Roos: Mist kennen we op Curacao gelukkig niet. Luchiano is verguld met je compliment...
@Donna: Ja, dat komt ook door het korte haar. Dat maakt hem iets ouder...
@Brillie: Ja, ja, je punt is nu wel duidelijk...
@Vernon O: Brillie wil nog wel eens doordraven, maar hij bedoelt het goed...
@Boutie: Wat wil je als je net een boek van 449 pagina's hebt verorberd... :-)

In Santo Domingo met een lijfwacht om je kinderen naar school te brengen?

@ Casa: Tuurlijk. Mijn punt is wel duidelijk. Maar doe je er ook iets mee?

@ Brillie: Je hebt hier helemaal gelijk. (Ik woon trouwens ook in Gelderland.)
"Zo monteer je een stekker" is een heel duidelijke instructie.
Hopelijk durft Cassa nu het klusje aan.

@ Vernon O: Of een geheel voorgemonteerde versie kopen, dat zou ook kunnen.

wij lezen en herlezen de boeken van tonke dragt ook steeds.... ze blijven boeiend vind ik :-) heb net de zevensprong gelezen

@Ricky: Dat valt best mee daar, niemand hoeft van onze 'rijkdom' te weten... :-)
@Paola: Zaterdag gaan we in de bibliotheek kijken naar het vervolg van De brief voor de koning. Luchiano wil tegenwoordig ridder worden... :-)