« Verjaardagen | Main | Nathan en Chris komen op bezoek »

Heinz creciditos Banana

Heinz creceditos Banana, woensdag 25 oktober 2006. Klik voor groter/sluiten.Toen Luchiano (9) als een van de eersten uit zijn klas kwam was ik erg benieuwd naar het cijfer voor zijn boekbespreking. Het was een 8+ en dat is echt een compliment waard. Immers, de voorgaande boekbespreking voor klas 3B had ik helemaal voor hem uitgeschreven. Deze keer heeft meester Peter uitdrukkelijk gezegd dat de kinderen het helemaal zelf moeten doen.

Zo nu en dan kreeg Luchiano wat aansporingen, maar hij heeft de boekbespreking zelfstandig uitgeschreven en uit het hoofd geleerd. Aangezien het heerschap op zijn eigen weblog hier met geen woord over rept doe ik het maar voor hem.

"Ga je nog wel de comments van je fans beantwoorden?", vroeg ik. Maar dat doet hij morgen wel, nu moet er met Truus gespeeld worden. Mens erger je niet.

Bij supermarkt Mangusa te Rio Canario deden we inkopen. Heinz creciditos (om van te groeien) voor Diana (5 maanden). Zoals alle baby's houdt ook zij van banaan. Inmiddels kopen we potjes voor vanaf zes maanden. Die zijn groter en nog goedkoper ook.

Thuis maakten we een foto van het eten van het bananenhapje. Immers, het is altijd aandoenlijk om zo'n kleine baby te zien eten.

Comments

Hihi. Dat spul (maar dan Olvarit fruithapje ) is erg lekker, daar wordt hier ook om gevochten ;-)

Heinz kennen we hier alleen van de ketchup :-)

Schattig zoals de prinses eet, helemaal met toegespitste aandacht voor haar lekkere hapje. Enig!! Krijgt ze nog borstvoeding? Ik hoorde een verhaal van een moeder die een dochtertje heeft van de leeftijd van Diana, ietsje ouder misschien, 6 maanden of zo, die niet van de borst af wil. Dat schijnt dus ook voor te komen.

Complimenten voor Luchiano. Als hij er zelf niet over schrijft, dan mag papa Casa mijn complimenten aan het joch overbrengen.

Luchiano nog gefeliciteerd! O ja ... hij heeft nu zijn eigen weblog ...

Goed bezig Luchiano! En wat betreft het eten van het bananenhapje, ach..uitendelijk zijn wij allemaal 1 stel grote babies :p

Na het lezen van de log van Luchinao heb ik een vraag die volgens mij niet door hem kan worden beantwoord, tenminste niet zo dat ik het snap. Kun jij mij zeggen wat een kalidoo scoop is? Zo schrijft Luchianot het, ik weet niet of het foute spelling is, ik weet niet of het bestaat, maar wat bedoelt hij precies?

@Cockie: Ja, Luchiano liet mij een hapje proeven (geen foto!) en het smaakt inderdaad erg lekker. Jammer dat het relatief zo duur is...
@Jan: Heinz maakt heel veel en is in de Cariben een echt topmerk. Maar Olvarit hebben we ook...
@Cyberjunk: Diana krijgt nog steeds borstvoeding, al proberen we haar steeds meer aan andere dingen te laten wennen. Een "kalidoo scoop" is correct geschreven een caleidoscoop ( http://www.vandale.nl/opzoeken/woordenboek/?zoekwoord=caleidoscoop ) al dacht ik zelf dat je het met een k aan het begin schrijft. Een toverkijker dus. Het verbaast me dat je dat woord niet kent maar een "rainbow peephole"
wel... :-)
@Don Amaro: Precies, maar ik zie dat je daar al twee keer hebt gereageerd... ;-)
@Curacaoenaar: Zo is het maar net. Vooral ik!

Sommige dingen vallen meer op dan andere. Het meest interessante of het meest opvallende pik ik er uit om op in te gaan. Als ik alles zou vragen wat ik niet snap kon ik wel dag en nacht doorgaan, of in elk geval heel lang. Daarom selecteer ik wel waar ik op doorvraag. En wat me het meest opvalt of interesseert vraag ik dan door. Dat betekent dus niet dat ik alles waar ik niet op inga ook werkelijk snap. Rainbow peephole snap ik ook niet, maar dat was minder opvallend en minder interessant voor me.

hehe geweldig....daar zit in ieder geval geen xylitol in :-) en een 8+ is nog veel beter.... nog even en hij weblogt je voorbij :-)

Misschien krijg je morgen nog een comment van me op een nieuw stukje, maar zeker is dat niet. Ik kondig het toch maar even aan, vanaf zaterdag ben ik in retraite. Je merkt wel het wel als ik weer ga reageren, zodra ik dat ga doen, dan ben ik weer terug in de hel van Putten. Ik lees sowieso morgen nog wel even, misschien komt er dan nog even een groet van deze Cyberjunk, maar je weet nu waar je aan toe bent.

Comments beantwoorden hoeft helemaal niet!
Ieder logt op eigen wijze.

Als je een 8+ zou gaan loggen moet die 4- eigenlijk ook.
En dat maakt elk mens ook wel eens mee, ooit.

Waarom wilde je niet getuigen? :(

@Cyberjunk: Dat sommige dingen meer opvallen dan andere is zeker waar. Dat geldt in mijn geval juist voor een Rainbow peephole... :-)
@Paola: Ik vrees het ook, al is hij nu druk aan het mens-erger-je-nieten met Truus. Kijken of ik straks nog inspiratie heb, na het boerenbridgen...
@Cyberjunk: Doe maar rustig aan. Gelukkig heb je enig uitzicht om te kunnen ontsnappen aan de hel van Putten. Heb je nog iets van je mogelijk nieuwe locatie gehoord? Succes met de retraite!
@Renesmurf: Niets moet zeg jij toch altijd? Daarom hoeft de 4- dus ook niet perse gelogd te worden... :-)
@Brillie: Heb ik dat gezegd dan?

In elk geval is men bezig met de procedure in mijn nieuwe locatie, dat staat vast, ik kan komen, dat is me deze week toevallig nog weer eens verzekerd vanuit Vught. Ik ga er dus echt heen, maar wanneer? Dat is nog wel even afwachten. Dit antwoord op je vraag is tevens mijn laatste comment voor de eerstkomende tijd. Tot ziens maar weer.

okok..
wat is een rainbow peephole?
:)

Nu wint dat cluppie van je, en dan schrijf je er niets over...

@Cyberjunk: Rust maar lekker uit en bedankt voor het nog beantwoorden van mijn vraag!
@GJ: De werkelijkheid is ook in het geval van een rainbow peephole veel minder spectakulair dan wat je bij het woord kunt bedenken...
@Brillie: Ach, ik ben niet zo'n snoever. Je houdt het wel goed in de gaten trouwens, dat voetbal...