« De Gouden Kooi | Main | Een lastige, lange avond »

De kinderen, een status update

Gisteren werd Diana vijf maanden, vandaag is zij alweer 154 dagen. Vooral als zij in haar kinderstoel zit lijkt het al een echt dametje in plaats van een baby. Lucy maakt tegenwoordig met de blender zelf groentehapjes en stopt die in de Olvarit-potjes. Een etiket erop en we kunnen ze verkopen.

Diana is dol op zitten. Ook als zij in de Evenflow-Hummer ligt gaat ze regelmatig rechtop zitten. Het wachten is op het moment dat ze over de rand kruipt.

Diana eet Lucy's zelfgemaakte groentehapje in haar nieuwe kinderstoel. Klik voor groter/sluiten.Luchiano (8) had vandaag zijn laatste schooldag voor de herfstvakantie. Er stond nog wel een toets op het programma, over het menselijk lichaam.

Hij moet nu weten waar de schedel zit en de bovenkaak, de ellepijp, het heiligbeen, de lendewervels, de voetwortelbeentjes en de vingerkootjes zich bevinden.

"Alle vingers hebben drie kootjes", orakelde hij in de auto. "Behalve de duim, die heeft er twee."
- "Heel goed", antwoordde ik. "Weet je waarom jullie meester dat zo goed weet van die kootjes?"
"Neen?"
- "Nou, hij heet meester Peter van Kooten."
"Haha, dat ga ik aan mijn vrienden vertellen."

De humor ligt op straat meneer.

Om kwart over twaalf haalde ik Luchiano op. Hij had zijn eerste tussenrapport in zijn hand. Het is een goed rapport, wat mij betreft zijn lezen en rekenen de belangrijkste vakken. Gevolgd door Nederlandse Taal. "Waarom heb je maar een voldoende voor Nederlands?", vroeg ik hem. "Oh, omdat ik altijd Engels praat in de klas."

Dat verklaart een hoop. Thuis verbaasde Lucy zich erover dat Luchiano nu een voldoende voor Godsdienst heeft waar hij vroeger altijd een goed scoorde. Gezien het veelvuldig gebruik van bold en HOOFDLETTERS is Luchiano trouwens wel aan vakantie toe.

Comments

GA ZO DOOR, staat altijd goed op een rapport.
Ik had altijd: DAT KAN NETTER.

En naamgrapjes zijn vaak leuk, vooral omdat ze eigenlijk niet mogen.

zeker een goed rapport. dat tekenen maakt allemaal niets uit, zijn tegenwoordig PC's voor. Gaat vaders een groot cadeau kosten denk ik zo maar even.

Hij doet prima zijn best, die schoonheidsfoutjes die hij maakt zoals dat gebruik van Bold en dat Engels praten, dat geeft geen reden tot ongerustheid volgens mij. Die komt er wel!! En Diana ook, die ontwikkelt zich lekker. Lucy haar groentenhapjes verkopen in Olvarit verpakking? Fraude beste Casa, is nog altijd strafbaar...;-)

@Renesmurf: Bijna alle jongens moeten netter werken. Ze zijn gemiddeld (veel) slordiger dan de meisjes. Maar bij jou is het allemaal goedgekomen. Flauwe dingen kunnen in bepaalde situaties toch grappig zijn...
@Benno: Luchiano tekent beter dan ik, kun je nagaan. Een groot kado, wat dacht je van een flink opgeblazen ballon... :-)
@Cyberjunk: We mogen niet klagen. Voorlopig laat ik Luchiano gewoon schrijven, zonder teveel commentaar op spelfouten, bold en dergelijke. Hij moet het wel leuk blijven vinden. Wie heeft gezegd dat we Lucy's groente(n?)hapjes als Olvarit gaan verkopen? Het wordt CasaLucy, de ideale groentehap voor uw baby. Dat mag toch wel... ;-)

"Neen"? Zegt Luchiano "neen"? Dat is Belgisch! Ik zou maar oppassen, is meester Van Kooten geen crypto-Vlaming?

als ik Luciano was zou ik een andere definitie nemen... maar oke Luciano kan natuurlijk ook een rondje geven op het HH ter ere van zijn rapport.. wellicht een betere optie

Zucht... wat eens een luchtige blog was, gaat de laatste tijd alleen maar over kinderen. HALLO, er is meer dan alleen dat op deze wereld.

Met dit rapport moet Luchiano toch flink wat geld weten los te peuteren. Komt die pc vanzelf.

@Casa, je krijgt het dus druk deze week. Dierentuin, plein Wilhelmina op Luchiao letten die op Diana let... :)

@Brillie, je bedoelt vroeger toen er nog de Chica La Merengue was! Dat waren tijden ;-)

@Irene: Het gebruik van het woord 'neen' is schrijftaal, het staat gewoon veel mooier, vind ik dan. In werkelijkheid praat Luchiano (gelukkig) niet zoals Piet Hein Donner...
@Benno: Ik kan hem de optie in ieder geval eens voorleggen. Dan weet hij tenminste dat goede prestaties ook geld kunnen kosten... :-)
@Brillie: Tja, ik schrijf nu eenmaal over wat ik mee maak. En kinderen kunnen best luchtig zijn, luchtiger dan pak hem beet... QSL-kaarten... ;-)
@Piet: Gelukkig staat het vak geld lospeuteren nog niet op zijn rapport!
@GJ: Ja, we krijgen het druk. En de tijden van La Chica Merengue... daar verlang ik ook nog wel eens naar terug...

Mooi rapport hoor en voldoende is voldoende. Bij mij stond er altijd "Kan het wel maar doet graag haar eigen dingen/praat teveel (of iets dergelijks). dat lag eigenlijk niet aan mij vond ik. Ik kon de leraren nu eenmaal overhalen langer te mogen tekenen of knutselen in plaats van rekenen of iets :)

Jammer dat ze geen cijfers meer geven he?

@Casa, geef me de vijf! ;)

@Cinner: Voor manipuleren van het onderwijzend personeel had je in ieder geval een 9... ;-)
@Cockie: Je haalt me de woorden uit de mond! Hoe kun je nu voortschrijdende gemiddeldes berekenen met 'v' en 'g'?
@GJ: Doe ik. Misschien als Diana iets groter is dat Lucy weer een wandelingetje over het strand wil gaan maken. Ik ga dit tactisch proberen te brengen...