« CasasPa huurt een Ignis | Main | Aan alle Rijdende Rechters »

CasasPa en Truus delen kadootjes uit

Woensdagavond kwamen CasasPa en Truus bij ons eten. Lucy had twee kippen alsmede een appeltaart in de oven bereid. Jammer genoeg was ik vergeten dat Truus vegetarisch is. Ze mag wel vis eten en snel maakte Lucy wat tonijnsalade klaar.

Na het eten haalde Truus een grote zak tevoorschijn, het leek wel de zak van Sinterklaas. Er kwam een grote stroom kado's uit, de meeste natuurlijk voor Diana (5 maanden). Haar gardarobe is voor het komende jaar wel op peil. Mooi is ook het gouden armbandje met Diana erop gegraveerd, een kado van mijn drie zussen. Allemaal hartelijk bedankt!

Diana (5 maanden) zit trots op tafel tussen de vele kado's in. Klik voor groter/sluiten.De appeltaart was volgens Lucy mislukt, maar wij vonden hem allemaal lekker. Beter vochtig en een beetje ingezakt dan hoog en droog. Neen, met deze slagzin wint men inderdaad niet snel een prijsvraag.

We gingen dominoŽn en Luchiano (8) moest naar bed. Vanuit de slaapkamer hield hij het spelverloop in de gaten. CasasPa blijkt erg goed te zijn in dominoŽn, hij won de eerste drie partijen en vond dat nog normaal ook. Toen vroeg Diana om aandacht en verdween Lucy naar haar slaapkamer.

"Met zijn drieŽn kun je ook dominoŽn", zei ik tegen CasasPa en Truus. Vanuit de andere slaapkamer vroeg Luchiano of hij in mocht vallen. Vooruit dan maar. "I'm on your tail", voegde hij CasasPa toe na zijn eerste overwinning en "I'm on your back" na de derde.

Behalve dat moesten wij ook nog de hele tijd aanhoren dat Luchiano The Prankster is. Uiteindelijk hebben we hem maar naar bed gestuurd. CasasPa en Truus waren ook tamelijk moe van een nacht nauwelijks slapen en het dominoŽn. Niet veel later verdwenen zij in hun kobaltblauwe Suzuki Ignis richting het Plaza hotel.

Donderdagavond gaan we boerenbridgen, de Beerenburg staat al koud.

Comments

Boerenbridgen? Nooit van gehoord. Ik kan wel bridgen, maar boerenbridgen vind ik nogal vreemd klinken eerlijk gezegd.

beerenburg... volgens mij kom ik vanavond maar invallen als diana zich laat horen. ik weet nog wel waar uw huis woont

Mensen zouden ook niks moeten willen winnen altijd.
Eten is wel noodzakelijk.

@Cyberjunk: Het is een simpel spelletje waarbij vantevoren geboden wordt, vandaar het bridge. Zeer populair bij boeren die een vrouw zoeken... ;-)
@Benno: De fles zit nu in het vriesvak, je bent welkom!
@Renesmurf: De meeste mensen denken hier anders over. Het leuke is dat iedereen overwinningen onthoudt en nederlagen vergeet. Zo zijn we allemaal winnaars...

Diana wordt lekker verwend, helemaal uit Nederland ;-)
Luchiano naar bed sturen was een makkelijke weg naar overwinning he..? :p
Nu heb ik ook zin in een lekkere appeltaart :S

Ik had wel die actie foto verwacht, van die Alto... hhahaha. Nee, zelfs die games speel ik niet. Ook al is er heerlijke drank bij aanwezig. Het laaste spel dat ik op tafel speelde was Rumicub. En dat win ik eigenlijk altijd. Wiskunde is mijn ding, om het maar even vet cool te zeggen.

Lekker is dat toch? The Prankster in huis. Wel lachen.

Ik ben niet goed in wiskunde, integendeel, ik snap er niets van. Maar met Rummikub weet ik ook nog wel geregeld te winnen. Niet altijd, maar vaak genoeg om te zeggen dat ik er behoorlijk bedreven in ben. Dus ik denk niet dat men een wiskundeknobbel nodig heeft om goed Rummikub te kunnen spelen.

Vroeger speelden wij een spelletje dat heet boerepotten.

oooooh de brief van de koning, die heb ik net weer gelezen...prachtig! :-)
verder ben ik natuurlijk de prankster hier in huis hehe

@Curacaoenaar: Niet alleen Diana werd verwend maar wij allemaal. Zij wel het meest natuurlijk. Met zo'n overmoedige Prankster in huis grijpt men weleens naar de gemakkelijkste oplossing. De appeltaart is op, dat wordt zelf bakken...
@Brillie: Nog even geduld voor de actiefoto's van de Ignis. Ik heb veel dingen gezien in mijn leven, maar nog nooit een vet coole wiskundeleraar...
@Meneer Helffer: Soms is het wat vermoeiend, zo'n Prankster in huis, maar over het algemeen verhoogt het de feestvreugde..
@Cyberjunk: Over je wiskundecapaciteiten kan ik niet oordelen, maar qua spelling van het woord rummikub versla je Brillie met een straatlengte. Apeldoorn en Putten liggen niet zo ver van elkaar, misschien nodigt Brillie je eens uit op zijn landgoed voor een rummikub-match...
@Hans: Boerepotten... ik heb met Google gezocht maar niets gevonden. Kun je heel beknopt de spelregels eens uitleggen?
@Paola: Het is een dik boek. Woensdag heeft Luchiano boekbespreking, daarna beginnen we eraan. Ben benieuwd. Bij jullie thuis is liefste dus Superman en jij de Prankster. Hmm... een bijzondere relatie... :-)

Zelfs bij de spelling van het woord Rummikub kon je me dus niet op een fout betrappen en dat terwijl ik er niet eens zeker van was of ik wel goed zat met mijn spelling van dat woord. Ik wist alleen zeker dat er twee mm in voorkomen in plaats van eentje, maar of er werkelijk een k in voorkwam wist ik niet eens helemaal zeker, dat vermoedde ik alleen maar. Omdat ik meende dat ik dat wel eens ergens had gezien of gehoord ging ik van die k uit En die b op het eind was echt een vraagteken voor me, ik vroeg me serieus af of dat geen p zou moeten zijn. Maar omdat ik absoluut niet zeker was van mijn zaak ben ik gaan gokken. En ik heb blijkbaar nog goed gegokt ook. Ik zat eigenlijk al te wachten op het woord "Betrapt." Want ik dacht al wel dat jij de spelling precies zou weten. Ik ben na onze deal dus nog steeds foutloos gebleven, geen tikfouten, geen spelfouten, ik ben benieuwd hoe lang ik het nog volhoud.

Heb ik al verteld dat mijn moeder ook Truus heet?

Spelletjes doe ik nooit voor de gezelligheid, brrr bah. Nee, het moet wel ergens om gaan! ;-)
Straks even pokeren...

Rummicub, mmm daar ging het bij mij ook al over in de comments...

@GJ: Waarom moet men altijd drinken bij spelletjes? Waarom kan dat niet zonder? Ik heb geprobeerd dit comment op jouw log te plaatsen, als reactie op wat daar werd geschreven over poker en spelletjes en goudgele rakkers enz. Maar ik word blijkbaar voor een commentspammer gehouden.

Hee Casa, Dominoen? Jeetje wat Antilliaans zeg!!:-) hahaha. Toevallig is Frank Martinus Arion in NL. om zijn boek Dubbelspel te promoten. Hij is komende weken in Leiden. In de Leidse Bieb geven ze Lezingen, een Fototentoonstelling van Antillianen in NL en Cur., workshop Dominospelen voor beginners en gevordenen etc.. tot half november. En 03 december wordt er een toneelstuk (theatrale reading) van zijn boek Dubbelspel gehouden is Paradiso in Amsterdam. Dit is eenmalig en er zijn een aantal bekende antillianen die meedoen zoals Raymi Sambo, Helen Kamperveen, Arthur Kibbelaar en nog een aantal anderen. Ook een bekende Surinamer doet mee Jorgen Rayman en een bekende Hollander doet mee Mark Rutte van de VVD. Ook in zang en muziek zijn er een aantal bekande antillianen die meedoen. Dit is een eenmalige actie dus ik was er snel bij met de kaartjes. Gezellig samen met mijn moeke, zus en vriendinnen gaan we die middag op stap.

Wat is Diana toch heerlijk verwend door haar opa. En wat is Luchiano een bij de hand ventje. Hij kan heel goed Engels. Hij doet het zeker goed op school of niet?

Oh ja, Cyberjunk mijn naam is gewoon Donna. Zoals ik Casa al eerder heb uitgelegd betekent Donna in het italiaans vrouw en mijn meisjesnaam is nog leuker. Deze is nl. Maduro dit betekent in het Portugees rijp. Als je dat bij mekaar doet dan.... tja ik kan er nix aan doen en mijn ouders wisten dat denk ik toen niet eens.

@Cyberjunk: Tot nu toe heb ik je op geen enkele fout kunnen betrappen. Eigenlijk vind ik dat wel leuk, want volgens mij zweet jij peentjes voordat je op de Post-button drukt. "Als er maar geen foutje in staat". Dat betekent alles drie keer controleren en toch gaat het gebeuren. Misschien hooptje je stiekem wel dat je het woord rummikub verkeerd geschreven had... :-)
@Cerito: Ik meen mij zoiets te herinneren. Wat een toeval! Hoe heet je vader, toch niet CasasPa mag ik hopen...
@GJ: Strippoker ligt bij jou nogal voor de hand, maar het gaat dus om echte pegels. Ga zo je comments lezen...
@Donna: In het boek van Frank Martinus Arion wordt gedominood maar er gebeuren ook hele andere dingen in... ;-) Het boek wordt daarom geboycot door Ermelo, Nunspeet en Putten (ja, ja, Cyberjunk). Het wordt vast een gezellig uitstapje voor jullie, die theatrale reading...

Wat er in dat boek allemaal beschreven wordt weet ik niet, ik heb er ook nooit over gehoord, dus over die boycot wist ik ook niets. Maar als er dingen in voorkomen die voor Ermelo, Putten en Nunspeet reden zijn om dat boek te boycotten, dan denk ik dat het ook in Staphorst niet mag worden gelezen. Of zie ik dat verkeerd? Maar als dat boe bij mij in de buurt wordt geboycot en ik dat boek toch zou willen lezen, dan koop ik het ergens anders, al woon ik dan in Putten. Niemand die mij dat zou kunnen verbieden! Ik ben overigens niet zo zwaar op de hand hoor, ik ben gelovig, kom ook nog wel eens in een kerk, ga regelmatig in retraite, maar ik laat me niet beÔnvloeden door mensen die met zwarte kousen aan en hoedjes op naar de kerk lopen, allerlei preken houden over hel en verdoemenis en boeken boycotten, maar waarvan ik me afvraag hoe zuiver ze zelf zijn in de leer. Niet dat ik meen dat ik het recht heb om ongenuanceerd over iedereen te oordelen, maar ik bepaal zelf wel wat ik doe, wat ik nalaat of wat ik wel of niet wil lezen. En als ik een bepaald boek niet ga lezen, dan is dat niet omdat het in mijn woonomgeving wordt geboycot, maar omdat ik er gewoon zelf geen zin in heb om het te lezen. Dat zware christelijke leven zoals dat inderdaad bij mij in de omgeving wordt geleid is HELEMAAL NIETS VOOR MIJ!

@Cyberjunk, hier kom ik nog even op terug. Voel me nu niet zo lekker... ;-)

@Casa, nouja echte pegels, gewoon kwartjes en euro's :)