« CasasPa en Truus op Curacao | Main | CasasPa en Truus delen kadootjes uit »

CasasPa huurt een Ignis

CasasPa en Truus hadden minder geluk dan wij afgelopen nacht. Waar bij ons de stroom om 20:15 terugkeerde was dat bij hun pas 's morgens vroeg. Een hete nacht dus.

Om tien uur hadden we bij het Plaza hotel afgesproken om vervolgens de huurauto bij Carvahome op te halen. Maar er kwam iets tussen. Om iets over negenen verscheen collega en kamergenoot E.Z. bij mijn buro met een brede glimlach. "Uhm CasaSpider, ik heb zojuist gebotst met jouw auto."

De parkeerplaats bij UTS is best groot. Om ongelukken te voorkomen, een krasje door een openslaand portier is gauw gemaakt, staat de donkerblauwe Toyota zonder moon-/sunroof op een van de verste plaatsen en altijd met de neus naar voren. Collega E.Z. stond met de kont van zijn Toyota Hilux recht voor mij.

Bij het achteruitrijden keek hij niet goed en botste met zijn achterkant op de voorkant van mijn Toyota. Niet hard, want als hij het niet gemeld had was de schade mij in eerste instantie niet eens opgegevallen. De motorkap is ietwat ontzet maar gaat nog zonder problemen open en dicht.

CasasPa op bed met Diana en Luchiano, woensdag 18.10.2006. Klik voor groter/sluiten.Op Curacao worden alle schades opgenomen door Curacao Road Services (CRS). Dit hebben de verzekeringsmaatschappijen onderling afgesproken. Ik belde 199 en even later kwam een CRS-busje de parkeerplaats oprijden. Eerst maakte de CRS-medewerker vele foto's van beide nauwelijks beschadigde auto's. Zelfs de motorkappen moesten open, voor de typeplaatjes.

Na de fotosessie namen we plaats in het busje. Op een formulier deden we verslag van het gebeuren. Dit was een beetje vreemd voor mij aangezien ik niet ter plaatse was bij de aanrijding. Met een dictafoon werd een mondelinge verklaring van ons beiden afgenomen. Vervolgens gingen alle papieren de computer in: rijbewijs, keuringskaart, verzekeringsbewijs en belastingkaart. Alle formulieren werden gescanned en digitaal gefotografeerd.

Na ongeveer drie kwartier was het klaar en mochten we het busje verlaten. Nu is het zaak de auto te laten repareren, maar dat is voor later. Ik racete naar het Plaza hotel om CasasPa en Truus op te halen. Die waren echter druk bezig bij de balie om hun kamer op de tweede verdieping te upgraden naar een suite op de zesde.

Even later waren we onderweg naar Carvahome aan de Jongbloedweg. Het hekje waar ik altijd door naar binnen ga ging deze keer ondanks veelvuldig bellen niet open. "Moet je niet daar zijn?", zei Truus. "Hier staat namelijk Privé en daar Office." Daar zat wat in.

De geheel vernieuwde office van Marinka is vergroot, heeft dus een andere ingang alsmede kogelvrij glas. Dat weerhield CasasPa er niet van om zijn favoriete zin van deze vakantie uit te spreken: "Er is hier niets veranderd de afgelopen tien jaar". Een kobaltblauwe Suzuki Ignis stond gewassen en gepoetst klaar.

Vanaf Jongbloed heb ik de gasten naar hun hotel geëscorteerd en ben daarna Luchiano (8) van school gaan halen. In de loop van de middag worden CasasPa en Truus bij ons thuis verwacht. Aangezien de weg van Punda naar Marie Pampoen niet is veranderd de afgelopen tien jaar mag dat geen probleem zijn.

O ja, ook CasasPa heeft een weblog: casaspa.casaspider.com.

Comments

Is het nog steeds zo rustig in het Plaza hotel? Wat een voorzichtigheid bij Carvahome. Men is toch niet overvallen?

aha .. de moon/sunroof ..

Nou Casa, wat een pech allemaal. Die stroomstoring was wel heel vervelend en langdurig, ik zou verwacht hebben dat het hele eiland tegelijk de stroom had teruggekregen, maar dat was blijkbaar niet zo. Gelukkig dat het nu allemaal weer een beetje normaal is, hopelijk blijft dat zo. Leuk dat je pa zelf verslag doet van zijn ervaringen.

die dictafoon lijkt me wel geinig, had je casaspa moeten vragen, die is heel goed in het doen van verslag leggingen op die manier. En wat dat betreft is er weinig veranderd de afgelopen 40 jaar :-)

Net als Cyberjunk zou ik ook zeggen dat het hele eiland tegelijk de stroom terug zou krijgen. Niet dus.

Tot mijn verbazing zie ik geen foto van de schade (tip)? :D
In principe is het wel fijn dat alles zo netjes wordt geregeld met CRS, in Ned. moet je het allemaal zelf gaan uitzoeken (mocht het iets kleins zijn zoals jou schade). Nu weet je tenminste dat alles goed geregeld wordt.
Kogelvrije glas bij een autoverhuurder...zoals eerder gevraagd, zijn ze de laatse tijd een keertje overvallen? Pas geleden zaten ze nog in hun oude kantoor.

Ik wist eigenlijk niet eens dat dictafoons nog bestaan. Ik weet nog dat ik in 1968 begon met het uittypen van teksten die waren ingesproken op een bandje dat ik in een dictafoon legde, ik had een koptelefoon op zodat ik de teksten beluisterde. Ik deed dit op een- allang afgedane- mechanische schrijfmachine, Adler was het merk daarvan als ik me dat goed herinner. Echt zo'n schrijfmachine waarop je nog moest rammen. Je snapt niet dat het kon en toch wist ik er snel en handig mee te werken. En die dictafoon was wel ideaal voor mij, maar de collega's waar ik in die tijd mee samenwerkte- die hadden allemaal een normaal gezichtsvermogen- gebruikten ook zo'n dictafoon. Het was dus niet eens speciaal voor slechtzienden, hoewel het een uitkomst was voor mij omdat ik met handgeschreven tekst die niet in blokletters geschreven staat geen kant op kon.(en nog steeds niet kan) Dat mochten mijn collega's doen. Ik dacht dat die dicteerapparaten uit de jaren zestig allang passé waren, maar op Cur worden ze blijkbaar nog gebruikt.

Casa, bedankt voor het verslag. Leuk dat Casa Pa (?) eindelijk z'n kleindochter Diana in het echt kan zien. Zit al in spanning te wachten op de andere 'verslagen' van Casa Pa's verblijf op Cur.
Groetjes aan Casa Pa, en vrouw, en tevens een fijne vakantie toegewenst.

Ik dacht je je voor je Pa wel die snelle pontiac zou huren :)

Fijne dagen met de familie!

@Piet: De parkeerplaats is overdag in ieder geval helemaal vol. Ik zal eens naar de bezettingsgraad vragen. Het was ook mijn eerste gedachte dat Carvahome overvallen was. Bij het inleveren van de auto verifieer ik dit even...
@Henk: Ik mis hem nog elke dag, mijn moon-/sunroof...
@Cyberjunk: Als de centrales opgestart worden gaat men schakelen tussen de wijken. Anders is het net onmiddellijk weer overbelast en valt alles nogmaals uit. Sommige wijken zijn altijd de klos. Ik vrees dat CasasPa's verhaal van donderdag over domino gaat...
@Pascale: Haha, dat is een voltreffer! Maar denk je dat het opslagmedium voldoende capaciteit heeft?
@Meneer Helffer: Neen, sommigen hebben meer geluk dan anderen...
@Curacaoenaar: Ik heb het overwogen, maar de schade is voor het oog zo klein dat het op een foto niet eens zichtbaar is. Er zit een fractie meer speling bij de motorkap, niet echt een foto waard. Curacao Road Services voorkomt veel misverstanden nadien, als men denkt het onderling goed geregeld te hebben. Daar zijn wij dus blij mee. Carvahome zit nog wel in hetzelfde kantoor, maar voorheen ging je als het ware het woonhuis in. Nu praat je via een intercom en sta je (overdekt) buiten...
@Cyberjunk: Dictafoon is wellicht niet het goede woord. Het is zo'n modern piepklein opname-apparaat. Het zou mij niet verbazen als hij in mp3-formaat opneemt en dat dit bestand in de database wordt toegevoegd. Supermodern dus! Adler was een goede typemachine, ik meen dat wij een Olivetti hadden...
@Boutie: Graag gedaan en ik vermoed dat CasasPa nog veel uitgebreider verslag van zijn vakantie doet dan ik... :-)
@GJ: Haha, ja die is ook erg populair en relatief niet duur. Toch geloof ik dat een Ignis beter bij ze past... :-)

Mooi T-shirt van CasasPa! Haast net zo mooi als dat van het huis met de balken :-)

Casa, jij noemt jezelf CasaSpider waarom heb je je vader CasasPa ipv CasaPa genoemd?
Je zal wel denken: ik weer met al die vragen!!

@Donna: Ik ben zo vrij om een gok te doen. Casaspa geeft er een beetje een tintje van een bezittelijk voornaamwoord aan, Casaspa, de pa van Casa. Je zou het ook zo kunnen schrijven: Casa's pa. Casapa, dus zonder die s er tussen, zou wellicht enige verwarring kunnen veroorzaken. Wellicht heeft Casa de naam Casaspa niet zo verzonnen, maar wil zijn vader zelf zo worden genoemd. Allemaal mogelijkheden, verondersteld door een Cyberjunk. Maar Casa en zijn pa zijn degenen die het zeker weten.

Thanx, Cyber voor jouw verklaring het is best mogelijk dat dat de reden is van de s, maar ik ben reuze beniewd wat Casa ervan gaat maken of gaat hij weer tegen ons zeggen dat hij het niet wilt vertellen, maar alleen een hint geeft zoals de vorige keer. En jij dan met een naam als Cyberjunk heb je die jezelf gegeven of hebben anderen dat gedaan?

@Donna: Ik heb mijzelf die naam gegeven omdat ik niet met mijn echte naam op een site wil, maar wel een nickname wilde die bij mij past. En ik kan niet zonder internet, als ik thuis ben, dan moet ik op het internet kunnen als ik dat wil. Als mijn pc kapot is of als die wel goed werkt maar mijn internetverbinding niet, dan voel ik mij echt akelig onrustig en loop ik te ijsberen. Naar ik vernam, lijkt dit wel een beetje op wat men onder ontwenningsverschijnselen verstaat. Het gaat er hierbij niet eens om wat ik op internet wil doen of aan het doen ben, maar dat ik, bij wijze van spreken, 24 uur per dag online kan zijn als ik dat wil. Al zou dat bij wijze van spreken alleen voor online games zijn.(wat overigens niet zo is) Maar gezien mijn onrustige, bijna overspannen houding als ik niet kan internetten terwijl ik dat wel de hele dag zou willen doen, heeft mij doen besluiten om onder de nickname Cyberjunk te reageren. Een ander heeft niet het recht om mij een nickname te geven. Zoals je misschien weet ga ik wel eens in retraite, dan kick ik een klein beetje af, of misschien kan ik beter zeggen, dan neem ik er even afstand van. Dat is dan mijn eigen keus, daar kan ik WEL tegen. Maar thuis moet ik internetten, vandaar dus die naam. Mijn voornaam is nogal apart, als mensen deze log gewoon lezen, zonder te reageren, maar reacties van mij zouden lezen onder mijn eigen voornaam, dan word ik misschien herkend door mensen door wie ik niet herkend wil worden. Dat is tot nu toe niet gebeurd en ik ben heel tevreden met de naam Cyberjunk. Ik neem overigens aan dat jij gewoon Donna heet, dat lijkt mij geen nickname, maar als ik me vergis moet je het zeggen. Ik wil ook wel weten hoe jij aan die naam komt als het niet jouw voornaam is.

Die zin zei die 5 jaar geleden ook al. Heeft ie al hoofdschuddend: "grrr..sufferd" gezegd, zijn favoriete zin in Dommelen. Maar hij is wel heel lief hoor.

maaaaaaaaaaaar ooooooh je bent zo blij dat hij er is met zijn favoriete zinnetje....LOL

Weet je het zeker dat het een Ignis is? Hij lijkt verdacht veel op een Alto. De achterkant graag, maak daar even een foto van. Want dat wil ik wel eens zien.

Het vervelendste van zo`n ongelukje is nog wel de rompslomp allemaal.
Maar ja, beter rompslomp dan de auto helemaal in de prak.

@Willisha: Ja, de Marathon van Eindhoven t-shirts zijn gewild. Maar het Huis de Bijlen mag er zeker ook zijn!
@Donna & Cyberjunk: De naam CasasPa is door mijn vader zelf verzonnen. Precies zoals CJ schrijft is het de Pa van Casa. Geen mysteries dus!
@Margriet: Neen, het "grrr... sufferd" hebben we nog niet gehoord, maar ze zijn er ook nog maar pas. Misschien vanavond bij het boerenbridgen... :-)
@Paola: Jazeker, dat zijn de dingen die je niet vergeet. Het zout in de pap zeggen we dan... :-)
@Brillie: Ik weet het zeker, binnenkort een actiefoto met de Ignis...
@Renesmurf: Zeg dat wel, vandaag zijn we weer een uur onderweg geweest om het schadebedrag vast te stellen. Wordt vervolgd...

Ik wacht met spanning af op de actie fotos....