« Een lastige, lange avond | Main | IJsbergen in de Caribische Zee »

El Sapo El Sapo (30)

1.

Wie weet waar Eindhoven ligt? Voor veel Nederlanders een eenvoudig te beantwoorden vraag. Na de Marathon van Eindhoven die zondag 8 oktober werd gelopen luidt het antwoord echter: "Bij Nairobi linksaf".

Het spektakel met in totaal meer dan 13.000 deelnemers werd gewonnen door Philip Singoei uit Kenia in een nieuw parcours-record van 2:08:18 uur. Onder de eerste 20 lopers bevonden zich niet minder dan 16 Kenianen. Die mensen moeten wel erg goed kunnen hardlopen.

Beste Nederlander was Jeroen van Damme. Hij eindigde als 16e in een tegenvallende 2:19:44. Wellicht schrijft CasasPa maandag op zijn weblog een inhoudelijk verslag uit eerste hand over dit Nederlandse sportevenement.

2.

De zondagmiddag brachten wij traditioneel door op Mambo Beach. Deze keer kregen wij gezelschap van mijn Cubaanse collega Yohanna en haar dochter Anna-Maria. De tijd vloog om waardoor wij het tweede Happy Hour aan ons voorbij lieten gaan.

Een impressie in zeven foto's.

  • Groepsportret met van links naar rechts Luchiano, Lucy met Diana (5 maanden) en Yohanna met Anna-Maria.
  • Anna-Maria, ook wel Anita bonita genoemd, vermaakt zich in zee met haar drijfobject.
  • Diana heeft al gezwommen en rust hier samen met Lucy uit op een strandbedje.
  • Luchiano (8), Yohanna en Anna-Maria met op de achtergrond zeilschip de Insulinde.
  • Luchiano doet een canonball. De Insulinde maakt veel water maar blijft uiteindelijk net drijven.
  • De twee jonge dames hebben een onderonsje. Links Anna-Maria en rechts Diana.
  • Anna-Maria gebruikt haar groene emmertje als hoofddeksel. Een idee voor Beatrix?

Tegen zeven uur ploegden we de twee kinderwagens door het rulle zand richting uitgang. De kip met bruine bonen is reeds verorberd en nu kijken we met één oog naar de uitslagen van de vekiezingen in Belgie. Het ziet ernaar uit dat het Vlaams Belang niet meer de grootste partij in Antwerpen is.

3.

Op zondagmorgen nam ik met Luchiano wat theorie door met betrekking tot pixels en bytes van images. Het kon hem nauwelijks boeien en hij deed net of hij in slaap viel. Het was de voorbereiding op een praktijkles om plaatjes in zijn Latios weblog op te kunnen nemen.

Toch is er iets van de saaie theorie blijven hangen, want Luchiano heeft geheel zelfstandig twee foto's als popup in zijn laatste post opgenomen. De volgende stappen zijn embedded images en het gebruik van thumbnails. Vakantie is iets heel moois, maar er moet wel gewerkt worden.

Comments

Praat me niet over in slaap vallen. Pfff. En inderdaad, Ik heb je posting gehaald.

Eindhoven. Daar ben ik een keer geweest. Ik moest daar wat ophalen, maar wat stad is dat zeg. Rondjes rijden en niet weten welke afslag je moest nemen. Maar uit eindelijk toch gelukt.

Geef mij dan maar Den Haag. Dan weet je zeker dat je nergens kan komen waar je wil wezen.

Prachtige boot op de achtergrond. Dat had je juist op de voorgrond moeten zetten.

Gelukkig is Vlaams Belang idd niet de grootste meer. Maar om te zeggen dat het om een enorme nederlaag gaat .. Helaas vormen ze een fikse tweede.

Grappig trouwens. De meeste ouders proberen hun kinderen van de computer weg te slepen om eens buiten te gaan spelen, jij 'sleept' Luchiano juist naar de computer. Er zit brood in de IT :D

Mooie foto van Luchiano als Canonball!!

Nice pica's!

Bij drijfvlak dacht ik even aan iets anders, wellicht lag jij daar in de zee... hihi

Het heeft z'n positieve en negatieve kanten, Luchiano leren posten van plaatjes :)

Hoeveel Kenianen er ook meedoen aan een Marathon in Eindhoven, toch ligt Eindhoven in Noord-Brabant. Ik ben daar ook wel eens geweest, ik heb zelfs wel eens gehoord dat men daar ergens volledig vrije busbanen wil gaan maken zodat er bussen naar Eindhoven Airport kunnen gaan rijden die volledig automatisch door een soort robot bestuurd moeten worden, zodat er geen chauffeurs meer aan te pas hoeven te komen. Dit is GEEN grapje!!! En dat dit er aan zit te komen vind ik interessanter dan een marathon, hoewel ik het natuurlijk heel leuk vind voor Casaspa dat die daaraan zoveel plezier beleeft.

Ik heb de foto's van Luch gezien op zijn log. En er reeds op gereageerd ook. Ik vind het leuk dat het erop leek alsof hij in slaap viel, maar dat dit achteraf schijn was.

Die fotosessie op het strand is wel leuk. Op die foto waar Diana met Lucy op haar strandbedje rust lijken haar haartjes wel blond, in elk geval heel licht. Op de foto waarop ze een onderonsje heeft met Anna-Maria vind ik haar haartjes weer donkerder lijken. Zie ik dit goed? Of verbeeld ik mij dit? Als ik het goed zie, wordt dit dan door de belichting veroorzaakt?

Het webloggen zit wel in de familie bij jullie zeg! Drie generaties met een blog. Leuk!

@Brillie: Wat Den Haag betreft ben ik het helemaal met je eens. Daar zit geen enkele logica in. Ik heb nog gezwaaid naar de Insulinde, dat hij vlak voor ons langs moest varen. In dat geval had ik Luchiano 3 kilometer verderop laten zwemmen. Maar hij deed het niet...
@Cinner: Ach, als hij toch veel tijd aan computer en GameBoy besteedt heb ik liever dat hij iets creatiefs doet en er wat van leert...
@Donna: Ja, die is goed gelukt. Het was wel de vierde poging...
@GJ: Thanx! Neen, ik lag niet in zee, dan was het namelijk vloed. En van mij bestaan geen malle pica's!
(hoop ik)
@Cyberjunk: Ik kan jou ook niets wijsmaken. Bussen die door robots worden bestuurd bestaan volgens mij al in Den Haag of Rotterdam. Waar gaat het naartoe. Straks wordt de Marathon van Eindhoven ook nog door robots gelopen!
De foto waar Diana's haar blond lijkt is met de zon erop genomen. Kort daarna werd het een stuk donkerder (de zon gaat nu om half zeven onder) en lijkt het haar ook zo...
@Ricky: Ja, wij zijn nogal exhibitionistisch. Overigens ben ik benieuwd wat CasasPa gaat doen met zijn weblog, nu de Marathon van Eindhoven voorbij is...

hehe\\ :)

@CasaSpider: zeker waar. Het was ook niet de bedoeling kritiek op de ouders te spuien hoor. En ik denk wel dat het voor kinderen handig is al veel op de computer te kunnen in dit tijdperk.

Kinderen leren al omgaan met de computer als ze in groep 2 of groep 3 zitten, dus zo ongeveer op de kleuterleeftijd. Dat ouders daarop inspelen lijkt mij niet meer dan logisch. Vooral omdat de computer niet meer weg te denken is uit onze samenleving. Zelfs als de IT je niet interesseert moet je, om te kunnen functioneren, toch enigszins op de hoogte zijn van wat er in de wereld van de computers te koop is.

1. Mooie vondst om Eindhoven naar Kenia te verplaatsen. Ga straks op Google earth kijken. Een variant zou kunnen zijn dat Eindhoven "Klein Nairobi"wordt. Een verslag van de marathon lijkt mij niet zo boeiend. Kijk maar op de site www.marathoneindhoven.nl. Maar je kunt het ook overslaan. CasasPa

Voordeel om bijzitter te zijn in Antwerpen Linkeroever, en IT te kunnen. Ik heb al de stemmen op het VB eruit gefilterd, vandaar hun nederlaag :)

@Casa: ik heb geen plannen om de weblog voorlopig te vervolgen, op één of andere manier.
Misschien tijdens de vakantie, maar dan moet je me maar iets installeren.
CasasPa

@GJ: Je bent haar voorbij... ;-)
@Cinner: Ik vatte het ook niet op als kritiek, handig zijn op de pc geeft inderdaad een voorsprong. Als het tenminste niet alleen spelletjes zijn...
@Cyberjunk: Zo is het maar net. In 1982 vroeg ik aan een student in onze studentenflat wat programmeren nu toch precies inhield. Een jaar later kocht ik een Atari 800XL, mijn beste aankoop ever!
@CasasPa: Dank je! Eindhoven "Klein Nairobi"? Laat Rita Verdonk het maar niet horen. Al loopt de Keniaan nog zo snel, IJzeren Rita achterhaalt hem wel. Heb je verslag inmiddels gelezen. Zo'n marathon heeft meer finishes dan men op het eerste gezicht denkt. Als je op Curacao bent kijken we wel waar we jouw verhalen in gieten... :-)
@Guillermo: Gebruiken ze daar dan Oracle databases? Het heeft in jouw stad in ieder geval wel (een beetje) geholpen!

prachtige foto van Luchiano's canonball...jouw onderschrift is helemaal geweldig *grijns*