« Kind van de rekening | Main | Een kinderstoel voor Diana »

Emma en Yohanna

Twee dames, dat belooft een foto-update maar eerst volgt een vergelijking. Wat zijn de verschillen en overeenkomsten tussen Emma en Yohanna?

UTS 28.09.2006: Yohanna op de zilvergrijze motorfiets van George Broos, vooraangezicht. Klik voor groter/sluiten.Emma is al erg oud en sukkelt na haar heupoperatie een beetje met de gezondheid. Yohanna is in de kracht van haar leven en bijna vier maanden zwanger. Emma laat over zich lopen, iedere keer weer terwijl Yohanna goed van zich af kan bijten. Waar Yohanna's huid erg gevoelig is voor de zon kan Emma er urenlang in blijven liggen.

Maar er zijn ook overeenkomsten. Beide dames zijn erg populair en zien er puik uit. Als ze er een tijdje niet zijn worden ze door veel mensen gemist. Zowel Cubaanse Yohanna als Nederlandse Emma, na haar laatste operatie dan toch, zijn soepel in de heupen en bewegen graag.

Op 12 mei was er de feestelijke opening van de Koningin Emmabrug, in de volksmond Pontjesbrug genoemd, na een ongeveer negen maanden durende volledige restauratie. Bewegingsproblemen leidden ertoe dat de brug zaterdag 22 juli op non-actief werd gesteld.

Het duurde even voordat de financiering voor het herstel rond was, maar op 4 september werden de reparatiewerkzaamheden gestart. En sinds donderdagmiddag 28 september is de Koningin Emmabrug terug, bijna drie weken voor de komst van CasasPa naar Curacao.

Over de onderhoudshistorie van Yohanna is mij niets bekend. Donderdagmiddag stonden we even buiten te kletsen. Yohanna had haar fototoestel bij zich. Rechts van ons stond de zilvergrijze motorfiets van collega George Broos. Daar had zij haar oog op laten vallen. We maakten er een spontane fotosessie van, een sessie waar de beste George nog steeds geen weet van heeft.

  • Yohanna op de zilvergrijze motorfiets van George Broos, vooraangezicht.
  • Yohanna gezien vanaf de zijkant op de zilvergrijze motorfiets van George Broos.
  • Yohanna tussen de grote UTS-antennes, geen idee waar zij tegen aanduwt.
  • Yohanna bij een van de weinige planten die op het UTS-terrein te Vredenberg groeien.
  • Yohanna en CasaSpider, poserend bij de grote UTS-antennes.

Voor de liefhebber van Papiamentstalige teksten staat hier het artikel uit de Vigilante van vrijdag over de terugkeer van de Koningin Emmabrug. Met een vergroting van de detailfoto's van het laatste onderhoud.

Comments

De plant die er groeit is in elk geval een hele mooie plant zo te zien. En Yohanna en jij poseren heel professioneel, maar ik kan niet zeggen dat ik die UTS antennes zo mooi vind. Wel mooi en duidelijk gefotografeerd, maar ik denk dat er wel leukere plekjes zijn om te poseren voor een foto. Die mooie plant, staat die in de buurt van die antennes? Dat zou wel een anticlimax zijn, ik ben blij dat ik die antennes niet zag op de foto met die plant.

Ik vind Yohanna leuker dan Emma, tenminste op de foto`s.

De grote UTS antenne?

Eindelijk eens leuke fotos op je log. Van schotelantennes. Prachtige dingen zijn het. Heel erg mooi. Waarom ze zo naar boven kijken? Wat dacht je als je op de nul lijn zit?

PS: De volgende keer graag niet die vrouwen er ook bij op zetten.

@Cyberjunk: Nou, ik vind het eigenlijk maar een heel gewone plant. Bijna onkruid zelfs. De plant staat wel in de buurt van de UTS-antennes, maar ik zet ze (speciaal voor jou en Brillie altijd gescheiden op de foto...
@Renesmurf: Het is niet altijd het geval, maar deze keer ben ik het 100% met je eens... :-)
@Piet: De grote UTS antenne. Vind je hem niet groot of is hij volgens jou niet van UTS? Overigens vul jij je url niet goed in...
@Brillie: Jij bent een soort omgekeerde Cyberjunk. Verder heb ik geen flauw idee wat er op de nullijn gebeurt, maar het zal wel niet veel goeds zijn. Jij vindt De Antennebode zeker opwindender dan de Playboy... ;-)

Die plant heet katuna di seda, en is een plant die je overal tegenkomt op het eiland. Een soort "onkruid" dus. Maar wel een hele mooie, dat nog steeds ondergewaardeerd wordt.
Zie link

Je weet dat ik 's ochtends niet altijd optimaal kan nadenken he! Helemaal niet op een zaterdag.
Ik vroeg me daarom ook af waar Emma bleef. Vermoeiend op de zaterdagmorgen! ;-)

Yohanna mag ook wel eens op mijn motor zitten!

Dat wou ik nou niet zeggen, dat ik Emma niet kon vinden op die foto, want ik dacht dus dat dit weer eens aan mijn slechte gezichtsvermogen lag dat ik die niet zag, maar nu GJ met hetzelfde lijkt te zitten denk ik inderdaad dat Casa maar eens moet laten weten waar die te vinden is.

@Boutie: Dank je voor de link, het is inderdaad dezelfde plant. Overigens kun je een link (volledige url inclusief http) ook gewoon in je comment neerzetten, zie: http://66.249.93.104/search?q=cache:hpFYTGdkCd4J:vlindervrouw.web-log.nl/vlindervrouw/2006/04/zijkatoen.html+katuna+di+seda&hl=nl&gl=nl&ct=clnk&cd=9
@GJ: Weet je zeker dat Glimmen in Groningen ligt en niet in Belgie... ;-) Ik zal je aanbod aan Yohanna doorgeven!
@Cyberjunk: Ja, het CasaLog produceert artikelen om over na te denken, geen fastfood!
Emma slaat op de Koningin Emmabrug, lees het met die wetenschap nog maar eens door... ;-)

@CasaSpider: ik heb gelijk mijn url verbeterd. Zo groot is die rechter antenne toch niet?

╠nderdaad, dom, dom, dom, ik had het kunnen weten. Af en toe moet ik inderdaad wat beter lezen of wat beter nadenken, goed dat je me daar, in overigens heel keurige terminilogie op wees. Al zei je er niets over, ik las wel iets tussen de regels door. En je hebt nog groot gelijk ook.

@ Casa: In mijn geval heet het dan Electron. De inhoud kan je hier terug vinden:

http://www.veron.nl/electron/electron/index_1024x768_or_less.html

@Piet: Klasse van die url! Groot en klein zijn relatieve begrippen. Ook al zijn er grotere antennes dan die rechter, ik til hem toch niet graag op...
@Cyberjunk: Ieder mens moet op zijn tijd beter lezen en nadenken, dat geldt ook voor mij. Maar het was dan ook een pittig stukje... :-)
@Brillie: Leuke woordspelingen in dat blad: "DX-peditie naar Faer÷er (OY)"...