« Scream 4 | Main | Carré »

Raalte gespoofed

Met Raalte (Wikipedia), de hoofdstad van Salland, heb ik een bepaalde band. Mijn vader CasasPa is er geboren en veel familie woont er nog steeds. Ze proat'n deur uk 'n leuk toaltie, helaas is mijn dialect niet zo best. Wellicht dat Paool er meer van kan maken.

Tweemaal liep dezelfde Bas Rikhof uit Raalte stage bij onze vestiging van SQL-Integrator. Zoals alle Raaltenaren is hij fan van Roda Raalte. Ben benieuwd of hij het CasaLog nog wel eens bezoekt.

Door Fleur Woudstra is het begrip spoofen voor het eerst bekend geworden in NederlandFleur Woudstra is een Gronings gemeenteraadslid van de eenmansfractie Een Fleurige Stad. Een citaat op GeenStijl:

"Op de website van omroep OOG heb ik lovende kritieken over mezelf geschreven. Tja, ik ben nu eenmaal een fantastisch mens dat op kritisch feministisch geschoeide leest door het leven stapt. Echter, ik werd betrapt door een journalist die achter mijn ip-nummer kwam. Ik zat namelijk vanuit huis deze commentaartjes te tikken onder een valse naam. Natuurlijk, ik hield een kulverhaal over spoofen. Want net toen ik me geen raad meer wist en wilde bekennen, zei de internettende buurman dat 'spoofen' bestaat." (Bron)

Wat is spoofen? Spoof is de eigenschap dat computervirussen het adres van de afzender vervalsen (Wikipedia). Volgens dezelfde bron kan men behalve een email-adres ook een ip-adres spoofen. Hierdoor kan men handelingen plegen als ware het vanaf de computer van degene die men spooft.

De kans dat Fleur Woudstra de lovende kritieken zelf heeft ingetikt is enorm veel groter dan dat zij op dit moment door de bliksem wordt getroffen en de kans dat dat laatste gebeurt is weer vele malen groter dan dat zij gespoofed is.

Alex Bolhuis is burgemeester van Raalte, maar nog steeds woonachtig in Epe. Een burgemeester moet in de plaats wonen waarvan hij burgemeester is. Hiervoor heeft Bolhuis tot 16 september 2006 de tijd. Op het forum van roalte.net verscheen een aantal berichten waarin onder meer gepleit wordt voor de aanschaf van een ambtswoning voor de burgemeester.

De berichten zijn geschreven door Lex, Peter, Emma en Frank. Het ip-adres van de computer waarvan deze berichten afkomstig zijn is in alle gevallen hetzelfde: de computer op het huisadres van Alex Bolhuis.

Vanaf de computer van Alex Bolhuis, burgemeester van Raalte, verschenen diverse hem welgevallige berichten op een forum. Na ontdekking beweert Bolhuis gespoofed te zijn.Net als Fleur Woudstra ontkent Alex Bolhuis de berichten zelf geschreven te hebben. Ook hij is gespoofed. Uiteraard gelooft niemand dat en de burgemeester zelf eigenlijk ook niet.

Afgelopen zaterdag meldde Bolhuis dat hij weet wie de dader is, zijn vrouw en hij hebben er niets mee van doen. Hij wil niet zeggen wie het is, wel dat er maatregelen genomen zijn om herhaling te voorkomen. Beschuldigt hij hiermee indirect zijn kinderen?

Het is niet de eerste keer dat Alex Bolhuis in opspraak is geraakt. In Apeldoorn herinneren veel mensen zich de toenmalige CDA-wethouder nog goed vanwege de Reesink-affaire. Het bedrijf Reesink uit Zutphen wilde naar Apeldoorn verhuizen en Bolhuis voerde namens de gemeente de onderhandelingen.

Deze onderhandelingen startten in 1996 en leidden uiteindelijk tot diverse rechtzaken waarin Reesink door de rechter volledig in het gelijk is gesteld. De vraag is hoeveel schadevergoeding de gemeente Apeldoorn aan Reesink moet betalen. Reesink eist 45 miljoen Euro, de zaak loopt nog steeds.

Op 18 augustus schrijft Alex Bolhuis op zijn weblog een post met de titel Het spektakel kan weer beginnen. Maar of hij daarbij de nu ontstane commotie voor ogen had?

De Stentor heeft over deze kwestie een dossier Bolhuis aangelegd.

Comments

Ik ken Raalte nog van Zeskamp, met Dick Passchier en Judith bos. :-)

Dit gaat zowel over Raalte als over de Veluwe. Eerlijk gezegd is deze post één van de weinige die ik niet ZO interessant vind. Wat betreft dat taaltje- ik houd het hier toch consequent bij het Nederlands- sommige huisgenoten van mij komen van oorsprong uit die omgeving en dat is aan hun tongval duidelijk te horen. Ik vind het wel leuk klinken. Wat betreft die Alex Bolhuis, dat die zijn taak al mocht beginnen terwijl hij nog in Epe woont, dat vind ik echt belachelijk. Hij zal daar in Epe nog wel een prachtige woning hebben waar hij lekker mag blijven zitten, ook als hij op 16 september van dit jaar nog geen woning heeft in Raalte. Ze zullen HEM niet in een hotel neerzetten dat aan alle kanten aan verbouwing onderhevig is. Die blijft zijn hele ambtsperiode wel in Epe zitten als er in Raalte geen ambtswoning komt hoor, ze zullen echt niet zo nauw kijken daar in Raalte, wat ik je brom. De Stentor is blijkbaar ook nogal gek op dossiers. Nooit geweten, vroeger heette die krant volgens mij het Veluws Dagblad. Dat Raalte daar nu ook in voorkomt verbaast me, tenzij er Sallandse kranten samen zijn gegaan met het Veluws Dagblad.

Ik wacht af of je in je comment nog iets kunt vertellen over het paspoort van Lucy. Ik ben zeer benieuwd.

Weer wat geleerd. Spoofen!

By the way comment van gisteren (Scream 4): Je moet je mooie dochter niet met rare dingen vergelijken hoor!!

@Cockie: Wat grappig, ik ook. In die tijd had ik een schrift en een Parker vulpen. In dat schrift schreef ik alle uitslagen van Zeskamp, een gigantisch karwei. Geen idee waar dat schrift is trouwens...
@Cyberjunk: Moet je zien, Raalte, de Veluwe, dialect, ambtswoningen, de Stentor... de ingredienten voor een interessant verhaal zijn er volop. Het is mijn sensatiebeluste kant moet je maar denken.
Over de brandende kwestie: geslaagd!
@Donna: Dat zal ik nooit doen, maar de mondjes komen aardig overeen. Of ben ik soms gespoofed?

Als oud-Raaltenaar moet ik wel wat zeggen. Maar ik weet niet wat. Bolhuis: ga naar Raalte of anders terug naar Apeldoorn. Oh ja: Raalte was vroeger heel goed in de Zeskamp. Daar deed ook Hans Haas prominent aan mee, zei hij onlangs. Hans Haas is mij gevolgd, want hij is nu burgemeester van ... Valkenswaard. Ding'n kunnen roar loop'n. CasasPa

Praat me niet over die gladjakhals van een Alex Bolhuis... die heeft er voor gezorgd dat WIJ Apeldoornse in de schulden komen te staan. En dan zegt hij: Ik ben nu ergens anders aan de macht, met Apeldoorn heb ik niets te maken. En echt... geloof me maar, hij poste zelf die comments op de site bij Raalte. Daar is hij tot in staat.

Helemaal super, jullie hebben bijna jullie doel bereikt, de afdeling Immigratie kan jullie nu niets meer doen volgens mij.

Internet blijft altijd internet, en niks hoeft waar te zijn.

@CasasPa: Ik vind het een verhaal verteld in een reactie. Heel knap!
@Brillie: De Reesink-affaire herinnerde ik me nog uit een post van jou. Ook dat je geen Alex Bolhuis fan bent... ;-)
@Cyberjunk: Weinig, deze week ga ik nog naar immigratie om Lucy en Luchiano uit te laten schrijven. Vier Nederlandse paspoorten, nu pas voel ik wat een rijkdom dat is.
@Renesmurf: Maar jij bent toch wel echt?

Gefeliciteerd met het laatste paspoort.

Ha casa, effe off the topic. Zo te lezen en te horen is Curacao in diepe rouw over Pastor Montoya. Is er al meer bekend hierover?
Mijn moeder belde me gisteren in tranen op en vertelde het nieuws. Ik kende hem ook. Hij had immers mijn broertje en mijn schoonzus getrouwd en 1 jaar later hun zoontje gedoopt. Mijn ouders kennen hem persoonlijk en zijn zeer geschokt. Ik lees in de kranten dat men boos is en dat Cuaracao nu een dieptepunt heeft bereikt. Gaat het ECHT zo slecht met Curacao?????

Ik lees ook net op Amigoe.com over pastoor Alejandro Montoya. Wat erg dat zoiets kon gebeuren. Het is natuurlijk bekend over de criminaliteit op Cur maar een kerk en de pastoor?
Mijn moeder heeft hem in januari op Cur persoonlijk leren kennen. Hij was echt een aardige man en stond klaar om de gemeenschap te helpen. Ik kan me voorstellen dat iedereen daar geshockt is.

ik zeg altied moar zo, a'j plat kunt proaten mo'j ut niet loaten.... dat zal de heer spoof vast niet kunnen of was dat zijn naam niet? ;-)

Dit is een mooi voorbeeld hoe het ook in NL kan gaan. Bolhuis verkloot de boel in Apeldoorn en krijgt als beloning van zijn vrienden een burgemeesterschap aangeboden. Zeg maar een prestatiebeloning!
Inwoners van Raalte, hou de hand maar vast bij de knip...:-)
Hieruit blijkt dat niet alleen op Curacao een bepaalde groep mensen elkaars de baantjes toeschuiven, een indruk die misschien na de verhitte discussies van de laatste logjes zou kunnen ontstaan.

N.B., Gefeliciteerd met de 4 paspoorten! Wat moet je nu met al je vrije tijd...:-)

@Pascal: Thanx!
@Tashita: Ik hoorde het gisterenmorgen. Het is een enorm trieste gebeurtenis, inderdaad een zwarte bladzijde. In de Vigilante las ik dat de politie al een persoon aan het ondervragen is. Zelf vermoed ik dat de dader de pastoor kende en vice versa. Waarom hem anders vermoorden? Waarom sowieso. In La Prensa kun je iets meer lezen: http://www.laprensacur.com/
@Donna: Curacao is geschokt, de vraag is alleen wat er gaat gebeuren. Het probleem is dat er een jeugd gekweekt is die vrijwel zonder enige norm is grootgebracht. En deze mensen krijgen straks kinderen, of hebben ze al. Het klinkt een beetje uitzichtsloos...
@Paola: Een ip-adres in dialect heb ik nog niet eerder gezien en ik weet ook niet hoe dat te spoof'n... ;-)
@Angel: Curacao en Nederand lijken meer op elkaar dan menigeen denkt. Persoonlijk voordeel proberen te halen is een eigenschap van alle (de meeste?) mensen. En hoe hoger men in de boom zit, hoe makkelijker men er mee weg schijnt te komen...

Spoof jij ook ?