« Cuba na Fidel | Main | Drie uit drie of te vroeg gejuicht? »

De bal kwam van rechts

Zaterdag 5 augustus is Diana de 3-maanden grens gepasseerd. Een moment om even bij stil te staan. Inmiddels stoomt zij op naar de 100 dagen, een mijlpaal die zij aanstaande zondag hoopt te bereiken gelijktijdig met de 80e verjaardag van Fidel Castro.

Zondag 6 augustus: Diana (3 maanden), Luchiano (8) en Lucy. Klik voor groter/sluiten.Zondag heeft Diana voor de zesde keer in zee gezwommen, het wordt al bijna sleur. Deze keer huilde ze niet en deed de door mij bedachte oefeningen zonder noemenswaardig tegenspartelen. Na het douchen legde Lucy haar op een eigen strandbedje en ging zelf op het bedje ernaast liggen met de GameBoy. We hebben een nieuw SuperMario spel.

De dames lagen met hun gezicht uit de zon, ik lag er parallel naast maar dan omgekeerd. Met mijn gezicht naar de zon dus, nippend aan een ijskoude Polar. Luchiano (8) was met Arwin (4) aan het voetballen bij het podium, ongeveer 50 meter van onze bedjes.

Een volwassen man deed met hun mee. Vanaf mijn bedje hield ik de boel in de gaten. De man gaf wat aanwijzigen en schoot de bal toen hard in de richting van de jongens. De bal raakte een houten paal en veranderde van richting.

Hij kwam naar ons toe stuiteren. Ik zag het gebeuren maar kon het niet geloven. De bal stuiterde in slow-motion precies op het bedje van Diana en toen op haar hoofdje.

Lucy en ik stonden gelijktijdig op. Mag een kind van drie maanden al koppen? Diana huilde even, maar was al snel weer kalm. Van Lucy moest ze een half uur wakker blijven, voor het geval ze een hersenschudding had. Het viel gelukkig allemaal mee, ze heeft nergens last van.

Dat was even schrikken op zondag. Maar wat kan onze kleine Diana na drie maanden allemaal? Ze herkent ons heel goed, begint meteen te lachen als ik naar haar toe kom. Ze luistert bijzonder geconcentreerd naar Slaap kindje, slaap. Ze kan al een beetje zitten en ze denkt soms heel diep na, maar waarover?

Zondag hebben we geoefend om de tong uit te steken. Of het door de klap van de bal was of dat ze de hele nacht gestudeerd heeft, toen ik maandagmiddag thuiskwam en haar begroette begon ze hele gekke gezichten te trekken. Ze rolde met haar ogen, opende haar mond op verschillende manieren en warempel, daar kwam haar tong tevoorschijn.

Deze truc herhaalde Diana een aantal keren, het is vermakelijk om te zien. Tenminste als je haar ouders bent.

Comments

Wat een schatje is ze toch, ze wordt echt al een grote meid. Zo te lezen ontwikkelt ze zich uitstekend, het lijkt me inderdaad vermakelijk om te zien wat ze reeds presteert. Die bal op haar hoofd was zeker schrikken, ik denk toch dat Luch iets verder van Diana af moet gaan staan als hij wil voetballen, of dat spel maar niet doen als hij op het strand is. De bal is tenslotte rond en kan overal heen vliegen.

Even helemaal off topic, het Casalog verschijnt sinds die crash zeer traag en nu moest ik mijn naam weer in het veld invoeren terwijl die naam normaal automatisch wordt onthouden. En ik had de cookies niet verwijderd. Dus ik denk dat het nog niet helemaal lekker loopt daar bij jou op de server of wat dan ook. Maak maar snel een backup, want ik vrees het ergste beste Casa, want het is echt niet goed. Ook de comments worden traag verstuurd. Ik zou het allemaal nog maar eens goed nakijken als ik jou was, ook als dat zou inhouden dat je een paar dagen niet kunt schrijven.

ik off topic even mee, ook hier blijft ie heel traag....of ik ben gewoon enorm ongeduldig geworden, dat kan ook ;-)

dat was wel even schrikken kan ik me zo voorstellen, gelukkig liep het goed af..... wat een schatje is het toch :-)

Als ze later leer problemen heeft, dan weet je nu waar het van komt...

Inderdaad. Ouders kunnen lachen om de gekste dingen van hun kinderen. Totdat ze zeggen: DVD-speler honger, hun broodje erin laatje dicht.

PS: De kaart kwam uit de US.

Nou Casa, niet alleen voor de ouders denk ik hoor. Ik sta hier regelmatig gekke bekken naar kindjes te trekken (in de rij van de supermerakt bv) en kan heel vrolijk worden van kindjes die hetzelfde terug doen en dan van oor tot oor moeten lachen. Of ons buurkinderen. Die zijn ietsje ouder en spelen buiten en zijn helemaal verrukt dat mijn vriend ze 'buurvrouw' en 'buurman' noemt Dat is toch leuk om te zien ..

Zou me trouwens ook lam geschrokken zijn van zo'n bal gelukkig kunnen zelfs kleintjes veel hebben.

Overigens gaat het hier ook zo traaaaaaag

.. ook hier traag Casa .. heerlijk jong overigens .. mooie foto's vooral de denker ..

@All: Het CasaLog is langzaam, ik weet het. Hierover heb ik contact gehad met mijn hoster, maar die zegt dat er niets aan de hand is.
Als je http://www.casaspider.com intikt werkt het ook snel. Het is dus iets van mijn weblog, misschien de MySQL database. Ik ben dit aan het onderzoeken, tot die tijd s.v.p. geduld. Terwijl mijn pagina laadt kan men wellicht wat stofzuigen, een boek lezen of de honden eten geven... :-)
@Cyberjunk: Tot nu toe mogen we niet klagen over Diana's ontwikkeling. Luchiano kon er echt niets aan doen, de kans dat de bal haar van die afstand raakte is net zo groot als dat ik de Staatsloterij win. Hmm... toch maar eens meedoen...
@Paola: Voor ons was het een wijze les die gelukkig niet veel kostte...
@Brillie: Ja, wrijf het er maar in, ben nu wel benieuwd wat voor vreselijks jou in je jeugd is overkomen... ;-)
Dat van die DVD-speler is minder en mijn invloed reikt tot in de USA...
@Cinner: Aha, ben jij dat die Gekke Bekken Trekkende Vrouw uit Roosendaal... ;-) De schedel van een baby is niet hard maar gelukkig wel bijzonder veerkrachtig!
@Henk: Dan hebben we nu de hele wereld wel gehad, het is dus een mondiaa probleem die traagheid... Ja, de denker vond ik ook erg grappig...

Ligt eraan wat voor een bal het was. Een harde voetbal of een strandbal. Maar, mocht Diana vallen of een harde klap tegen het hoofd krijgen ofzo, dan moet je haar altijd direkt onder de douche of in bad doen. Lucht op, en is goed voor de bloedcirculatie. (deden de slaven vroeger ook)

@Boutie: hadden de slaven dan al een douche of bad??? :-)

bal op je hoofd is niet fijn, laat staan op je babyhoofd!
wel hele leuke foto's. wanneer zit er een downloadable exemplaar bij met genoeg kwaliteit om m af te drukken? of stuur je er 1 op?

Casa, je hebt het probleem van de traagheid weten op te lossen. Vandaag ben ik weg geweest, ik ben sinds een half uur binnen en heb je site opgeroepen, dat verliep weer als vanouds snel. Ik denk dat het wel weer in orde is. Wou ik toch even laten weten.

@Boutie: Het was een voetbal, maar niet zo'n zware lederen. De slaven wisten vast wel wat goed voor hun was...
@Willisha: Neen, en ze voetbalden ook niet... ;-)
@Pascale: Als jij zegt welke je wilt hebben stuur ik ze per ommegaande naar je op...
(Krijg je tenminste nog eens mail van mij, haha)
@Cyberjunk: Vandaag heb ik mijn site gerebuild, dat schijnt inderdaad geholpen te hebben. Al snap ik niet precies waarom...

Hier geen traagheid, alles verloopt soepel. Die foto voor je zus mag je ook naar hier sturen. Diana ziet er uit als een lekker knuffeltje. CasasPa

@ Casa: In mijn diensttijd een honkbal op mijn hoofd mogen ontvangen.

Wililsha, je begrijpt waarschijnlijk niet wat ik wilde zeggen. Nou, vooruit dan maar, ik zal het tot in de 'puntjes' uitleggen.

Na afgeranseld te zijn door de Hollandse slavenhouders, maakten de slaven hun lichamen NAT! Hoe ze en waarmee ze dat deden maakt niet uit. Primitieve sproeikraan of tobbe......?
Ja, Casa, de slaven wisten precies wat goed voor hun was; uit ERVARING!


@CasasPa: Het performance-probleem is opgelost. Ik stuur de foto voor Pascale ook naar jou. Als je zelf een bepaalde foto op groter formaat wilt moet je het even zeggen, dan stuur ik die ook...
@Brillie: Schoten jullie dan met honkballen?
@Boutie: Duidelijk!

Ohhh what cute! Ze is gewoon om op te eten ;)

ik kreeg zaterdag ook een bal tegen m'n hoofd! Raarrrrr :) Dat was tegen een uur of 5 in de middag in het Vondelpark. Ik was er waarschijnlijk niet helemaal bij met m'n hoofd. :)

@Gaby: Dat vind ik ook. Als ik haar met haar hoofd op mijn schouder leg en rondloop kan ik het nooit laten om even in haar zij te bijten... ;-)
@GJ: Wat voor bal moet dat dan geweest zijn vraag ik mij af...