« Marnix 4B, de eerste klassenavond | Main | Wel of niet vaccineren »

BVN-tv en Diana's tweede vaccinatie

Sommige lezers raken erg in de war als de gebeurtenissen niet chronologisch worden beschreven. Als speciale service deze keer geen literair maar een chronologisch artikel.

Dinsdagavond waren er op BVN een paar leuke programma's. Eigenlijk is Hoe? Zo! niet echt een leuk programma. Hoe dat komt daar kan ik de vinger niet op leggen.

In de twaalfde aflevering waren Jan Marijnissen (weblog) en de zangeres Sita te gast. Sita presenteert zichzelf expres als het prototype dom blondje, ja ze koketteert er zelfs mee. In de opgave Luisterdenken komt een rekensom in beeld en moeten de deelnemers tegelijkertijd naar een verhaaltje luisteren. Dat valt niet mee.

Jan Marijnissen weet net als ik het correcte antwoord op de rekensom (90), maar kan weinig van het verhaaltje reproduceren. Sita waagt zich niet eens aan de som.

Sita: "Ik ben niet zo goed in rekenen."
Presentator Bart Peeters: "Oh, dan heb je zeker goed naar het verhaaltje geluisterd?"
Sita: "Neen, daar kon ik ook al niets van volgen."

De vraag luidt: Waarom kun je geen antwoord geven op de vragen over het verhaaltje dat je tijdens de rekensom te zien kreeg? Het correcte antwoord is dat beide opgaven nieuw voor je waren.

oensdag 30.08.2006: Diana (117 dagen) krijgt haar tweede vaccinatie. Klik voor groter/sluiten.Bij een eerste rijles heeft men al zijn aandacht nodig voor koppeling, gaspedaal, stuur en niet te vergeten het verkeer. Is men een geroutineerd chauffeur kan men tijdens het rijden gesprekken voeren en eten tegelijkertijd.

Het was de laatste vraag van het spel en op de valreep ging Jan Marijnissen Sita voorbij. Wat betekent het voor de toekomst dat de lijsttrekker van een van Nederlands vooraanstaande politieke partijen op het nippertje een dom blondje verslaat?

Na Hoe? Zo! wilden we eigenlijk naar bed. Maar toen kwam All Stars, een van de beste Nederlandse comedy-series die ik ooit gezien heb. Ook al betreft het een herhaling.

Woensdag om half elf werden we bij het Consultatieburo verwacht voor de tweede vaccinatie van Diana (3 maanden). Het betreft de DKT2 + Hib2 + TOPV2, pittige kost dus.

Het prikken was het derde onderdeel. Eerst werd Diana gewogen hetgeen resulteerde in 6.9 kilo. Een gewichtstoename van 600 gram in 27 dagen, er zijn maanden dat ik minder aankom. De lengte wordt tegenwoordig eens per twee keer gemeten en dat was niet vandaag. Onderdeel twee is de check-up door de dokter. De sympathieke vrouw van Charles Cooper was terug van vakantie en constateerde dat Diana goed gezond is.

Het prikken was snel achter de rug. De verpleegster werkte het gehele ritueel in ongeveer 51 seconden af inclusief het tabletje (?) tegen Polio. Drie stills uit de movie:

  • Eerst het tabletje, of waren het druppels?
  • De injectienaald wordt ingebracht in deze keer het linkerbeen van Diana.
  • Heel even blijft de naald met losse handen in haar been zitten.

Thuis deed Lucy Diana meteen in bad. 's Middags en 's avonds had zij een beetje pijn en gaven we haar wat paracetamol voor baby's. Donderdag zien we wel hoe de kleine prinses wakker wordt op haar 118e levensdag.

Comments

Als Diana een tabletje tegen polio kreeg, dan kan ik de term DKT2, in plaats van DKTP, zoals ik die term kende, toch wel ongeveer snappen. Maar Hib2 en TOPV2, als men dat krijgt, waar wordt men dan eigenlijk tegen gevaccineerd? Gelukkig maar dat het goed blijft gaan.

Jij suggereerde dat Sita net deed alsof ze een dom blondje is, dus zich EXPRES zo presenteerde. Zou het misschien kunnen dat Jan Marijnissen zich ook dommer voordeed dan hij in werkelijkheid is? Ik ben benieuwd wat je daarvan denkt.

Ik vraag me af of er ook maanden zijn dat je meer afvalt, anders is het misschien interessant om je uiteindelijke (of over tien jaar, om een vast punt te hebben) gewicht te berekenen.
"Als die naald maar niet afbreekt," zou je kunnen denken (dat kwam dus bij mij langs, maar de afloop was eigenlijk al duidelijk, maar niet zeker.
Ik hoop dat Diana niet ziek wordt.

Laatst in het ziekenhuis geweest voor een volledige knieprothese. Ik voel mee met Diana. Naalden ik weet er weer alles van .Wilt u meer over mij ,lees de fans van Brillie.

Ik zag ook eens het progamma 'Hoe? Zo!'. Lijkt wel wat op de wetenschapsquiz met Wim T. Schippers.
Het op speelsewijze doen van de proeven vind ik juist voor kids zeer goed!

Oh, en Sita hoeft voor mij ook niet te kunnen rekenen hoor :)

Allstars lijkt op Glimmen 3, maar dat zegt iedereen die in een team voetbalt.

Diana gaat lekker!:)

Diana heeft in ieder geval genoeg spek om in te prikken :).

All Stars....top serie!!!

@Cyberjunk: Nu je het zo vraagt wil ik het eigenlijk zelf ook wel eens precies weten. Hier de resultaten:

DKT=Difterie, Kinkhoest, Tetanus
TOPV=Trivalent Oraal Polio Vaccin
HIB=Haemophilus Influenza type B

Gegevens zijn afkomstig van deze website: http://64.233.187.104/search?q=cache:cjtGMZZgFicJ:www.jeugd.an/nederland/files/rvhk_volledig.doc+hib+topv&hl=nl&gl=nl&ct=clnk&cd=2&lr=lang_nl
@Pascal: In mijn geval zijn het vooral de botten die kennelijk zwaarder worden. De naald is niet afgebroken en Diana lachte vanmorgen als gewoonlijk...
@Hans: Dat lijkt me geen pretje, zo'n knieprothese. Ondanks dat doe je het niet slecht in de voetbalpoule. Hoe verloopt het herstel?
@GJ: Je hebt je even kunnen losmaken van het pokeren... ;-) Op zich vind ik het idee ook wel leuk van Hoe? Zo! maar ik ben een beetje allergisch voor Bart Peeters. Vraag mij niet waarom, want hij is best sympathiek. Van mij hoeft Sita ook niet te kunnen rekenen, ik vind het een leuke dame. Welke rol speel jij in het Allstars team van Glimmen 3? (Eigenlijk een retorische vraag)
@Ricky: Ze groeit goed. Voor de Miss Universe verkiezingen van 2024 is het babyvet er vast wel af... :-)
@Cerito: Zeker weten. In welke speler/trainer/manager herken jij jezelf het beste?

Is Sita soms familie van .... (zie mijn URL)

Ik wist niet dat ze de vaccinatie tegen Polio losgekoppeld hebben van de DKTP. Een paar jaar geleden hebben ze de Kinkhoest losgekoppeld dus je kind kreeg DTP en een betere versie van de kinkhoest vaccin.

Trouwens je verhaal van gisteren van meester Peter deed me denken aan het verhaal van de eerste schooldag van Luchiano waarin je vertelde wat meester Peter aanhad. Het viel me op dat hij weer een roze shirt aan heeft.

Baby's worden al vroeg immuum gemaakt voor allerlei kwalen. De ene prik na de andere. De Batavieren hadden denk ik alleen last van wespen die prikten. Maar dat slaat nergens op.
CasasPa

@Don Amaro: De dame van jouw link is niet alleen blond, maar ook nog eens Belgisch. Daar kan Sita niet tegenop!
@Donna: Nu je het zegt, het vaccin dat in Nederland werd gebruikt tegen kinkhoest was ouderwets en zelfs (relatief) riskant. Ik weet eerlijk gezegd niet wat ze op Curacao gebruiken. Het polio-vaccin wordt al geruime tijd oraal toegediend. Je hebt een uitstekende opmerkingsgave, vermoedeijk is roze meester Peters favoriete kleur!
@CasasPa: Je hebt gelijk, er moet een bepaalde balans gevonden worden. Als je je baby laat inenten ben je ergens ook bezorgd, is het middel niet erger dan de kwaal? Van de andere kant was de gemiddelde levensverwachting van een Batavier ook een stuk lager. Met of zonder wespensteken... :-)

Wat polio betreft kan het middel NOOIT erger zijn dan de kwaal. Darvan ben ik zeker. Wat betreft kinkhoest en difterie vermoed ik dat ook, anders zouden die vaccinaties, op welke manier dan ook, ECHT niet worden gegeven. Die zijn duur genoeg. En levensverwachting? Daaronder reken ik ook kwaliteit van leven, als die vaccinaties zouden verdwijnen omdat het middel erger zou zijn dan de kwaal, waar ik dus aan twijfel, dan zouden er sowieso heel veel meer gehandicapte mensen rondlopen die door polio zijn geveld. Dat heb je toch vaak genoeg gehoord en gelezen over die epidemieŽn die er zijn geweest als die achterlijke Staphorsters en andere bekrompen lui uit dorpen uit die omstreken hun kinderen om religieuze redenen blootstelden aan zo'n rotziekte? Ik ben ook met religie grootgebracht in een tijd dat het allemaal zwaarder werd opgenomen dan nu, maar mijn ouders waren wel zo verstandig om ons te laten inenten. Als mensen roepen dat het middel misschien wel erger is dan de kwaal, dan hoop ik dat men er in de politiek NOOIT zo over zal gaan denken, anders krijgen we hier een nationale RAMP.

da's knap, een prik met losse handen! zowel door de verpleegster als door ons Diana zie ik.
En ik denk ook dat roze meester Peter's favoriete kleur is. Of heeft hij ook een grijze trui en rode sjaal, peter is mijn ideaal? :-)

Alles gaat crescendo met Diana.
En een hele leuke foto van Lucy en Diana bij de dagteller (118 dagen), klasse!

Dat programma heb ik nog nooit bekeken. Daar kan ik dan ook geen mening over geven.

ik heb iets tegen bekende nederlanders die alleen op tv komen vanwege hun bekendheid.

@Cyberjunk: Wat polio betreft denk ik dat je gelijk hebt. Een kritische houding ten opzichte van vaccinaties vind ik echter gerechtvaardigd. Je hebt me (weer eens) ge-inspireerd tot een extra post over dit onderwerp...
@Pascale: Ja, knap he? Nog niet zo heel lang geleden had ik inderdaad een grijze trui en een rode sjaal. Tegenwoordig zijn beiden niet meer nodig. Luchiano vindt de passage "Peter vindt de meisjes dom" de leukste... :-)
@Angel: So far, so good. De foto's bij Diana worden random geplaatst, dus ik weet niet zeker welke je gezien hebt. Maar leuk dat je hem mooi vond!
@Brillie: Tja, het is natuurlijk geen Big Brother...
@Renesmurf: Volgens mij is in Nederland bijna iedereen ondertussen wel een Bekende Nederlander. Ja, ook jij Renesmurf... :-)

Ik heb allstars al een tijdje niet gezien, maar volgens mij ben ik de 'regelaar', volgens mij was dat juist de homo in de serie. :)

jaaaaaaaaaa allstars....geweldig...... alhoewel ik tranen met tuiten heb gehuild toen willem doodging........duh....... je laat thomas acda tochnie doodgaan zeg.... het leven is al hard genoeg.... tsssssssk.... ik hoop dat diana niet ziek wordt van de prik.... het blijft altijd zo sneu in die kleine beentjes.....agos........